ADVERTENTIE

Snowdonia, nationaal park in Wales

Snowdonia nationaal park; hoe bijzonder ! Hier heb je landschappen variërend van diepe valleien en hoge rotsen tot aan een grillige kustlijn. In dit deel van Groot Brittannië ligt ook de hoogste berg van Wales; dus niet verwonderlijk dat je in deze regio geweldig kunt hiken, mountainbiken, downhillen, maar ook kayakken en kanoeen. Wales is met z’n eigen taal ( en onleesbare verkeersborden 😉 bijna een stukje mytisch Engeland! Hier moet je echt een keer naar toe!

snowdon
hiken in Snowdon

Deze regio met de hoogste berg van Wales heeft geweldige outdoor mogelijkheden

Hoe kom je er

Snowdonia en Llandudno zijn per trein makkelijk bereikbaar vanaf diverse grote steden. Er zijn directe treinverbindingen met station Llandudno Junction vanaf Liverpool (2 uur), Manchester (2 uur), London Euston (3 uur) en Cardiff (4 uur) dus mocht je per vliegtuig met een lowcostmaatschappij reizen; zal je waarschijnlijk Liverpool of Manchester kiezen  als je naar het Noorden van Wales gaat en van daaruit verder reizen per trein. Cardiff is rechtstreeks aan te vliegen en handig voor het zuiden van Wales.

Wij laten je in deze blog vooral de kust zien met Llandudno en de hoogste berg: Snowdon.

Ruige kliffen, witte stranden en een heerlijke britse badplaats met een pier

Llandudno – badplaats

Llandudno is de populairste badplaats van Wales en lekker Brits; met een echte pier en promenade. De kliffen in deze kuststreek zijn prachtig ruig afgewisseld met badplaatsjes met mooie stranden.

tram
het trammetje de heuvel op.. met prachtig uitzicht

Naast alle traditionele attracties in badplaatsjes is de andere grote trekpleister de ” Great Orme. ” Dit is een soort schiereiland:  Sta je bovenop dit hoge kalkstenen schiereiland dan heb je een sensationeel uitzicht over Snowdonia en de kusten van Rhyl en Conwy. Hier rijdt ook een traditioneel treintje: Great Orme Tramway de kliffen op met een prachtig uitzicht. Je kunt rondom Llandudno en Conwy prachtige kliffenpaden lopen.

De bergen in: Snowdonia!

Als je hier de bergen in gaat; mag je het wel degelijk echte bergen noemen: De beroemde Edmund Hillary en Tenzing Norgay trainden hier samen (Vanuit het Pen-Y-Gwryd Hotel) voor hun eerste succesvolle Mount Everest beklimming !

hier trainden Hillary en Tenzing voor hun eerste succesvolle Mount Everest beklimming

Wandelroutes: Je kunt diverse routes volgen naar de top, of om Snowdon en Wales.  Ga je voor het eerst naar de top, is het misschien handig om even te kijken naar de verschillende aanbieders van een georganiseerde wandeltocht. Keus genoeg; en ook nog eens leuke opties als “sunset, Sunrise, wandelen voor een goed doel, etc. ”

Ga je op eigen houtje: Op de site van visit Wales kan je prachtige wandel- en hiking-routes vinden. http://www.visitwales.nl/server.php-show=nav.6076.html    Je vindt in Wales lange afstandspaden, zoals de 212-km lange Glyndŵr’s Way, maar je kunt deze ook in kleine stukjes doen ,  zoals de mensen die iedere zomer weer terugkomen om elk weekend een stuk van het 270-km lange Offa’s Dyke Path af te leggen. Natuurlijk zijn er ook korte routes of rondwandelingen in Wales en prachtige kliffenpaden vlakbij zee.

Nog een tweede site voor geweldige wandelroutes, klifpaden, lange afstandroutes en meer:  Klik op:  http://www.visitwales.com/things-to-do/activities/walking-hiking/national-walking-trails

Voor diegenen die deze tochten naar de top iets teveel afzien vinden, kan je ook kiezen voor een tocht met het treintje naar 1085 meter: de Snowdon rail, Hiermee kan je in een half uur van Llanberis Station naar de top om van het fenomenale uitzicht te genieten.

de bergtrein in Snowdon
Kan jij het treintje ontdekken op de steile heuvel? Bovenaan wacht een fenomenaal uitzicht

De Snowdon rail, het treintje naar 1085 meter hoogte

Op de hoogste berg van Wales , tot aan de top van Snowdon ligt de hoogste spoorlijn van heel Groot-Brittannië. Het uitzicht vanuit de trein op weg naar de top op 1085 meter is dan ook waanzinnig mooi. Als je geluk hebt en het is helder, kan je bovenop de berg Ierland, Engeland, Schotland en de Isle of Man zien liggen.

Snowdon rail
het eindpunt van de Snowdon rail , het hoogst gelegen spoortraject van Groot Brittannie

Voor nog veel meer wandelroutes, specifiek rondom de top van Snowdonia verwijzen we je naar de site: visit snowdonia ,  http://www.visitsnowdonia.info/snowdonia_walking_routes-118.aspx

Surfen in Wales

Tot slot laten we je nog iets onverwachts zien: In Wales kan je namelijk fantastisch surfen! Dit kan in de Conwy-vallei. Hier kun je surfen op kunstmatige golven.

surfen
kunstmatige golven in Conwy

Tot slot: de kaart van Groot Brittannië en Wales

wales
kaart van Wales

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here