Advertentie

Drie sensationeel mooie streken in het Spaanse Aragón

Door Natasja Hoogstede

De natuur in Aragón is erg mooi en veelzijdig. Ben je op zoek naar rust en ongerepte plekjes? Dan voel je je snel in deze regio thuis. Of je nu wilt wandelen tussen hoge bergtoppen, langs eindeloze steppes of mooie riviervalleien, Aragón heeft het!

Er zijn hier zoveel kloven te vinden dat dit één van de beste plekken in Europa is om aan canyoning te doen

Deze regio ligt in het noordoosten van Spanje. In het noorden grenst het aan Frankrijk met de Pyreneeën. Iets ten zuiden ligt de vlakte van de Ebro rivier, een fantastisch gebied om te wandelen. En tussen de mooie bergen en deze vlakte, vind je ook nog bijzondere kloven.

Mooi panorama! (foto: Pixabay)

1. Ordesa Nationaal Park

Ordesa y Monte Perdido Nationaal Park is een natuurgebied in de Pyreneeën. Hier ligt de bekende Ordesa vallei. Dat is overigens niet de enige vallei, er liggen er nog drie in het nationaal park: de Añisclo en Escuain valleien en Pineta met het keteldal. Typerend voor de Ordesa vallei zijn de steile rotswanden, hoge watervallen, nauwe kloven, ontelbaar veel bloemensoorten, meer dan 170 soorten vogels en nog meer andere dieren.

De populairste wandelroute is de weg langs de rivier in de Ordesavallei, naar het Circo de Soaso en de Cola de Caballo waterval. Zoek je meer uitdaging? Dan zijn er voor jou ook nog voldoende zwaardere tochten met als uitvalsbasis is het dorpje Torla.

Aragón
Pak je rust moment in de Ordesa vallei ( foto: Pixabay)

2. Sierra de Guara in Aragón

Sierra de Guara is een voorgebergte van de Pyreneeën. Er zijn hier zoveel kloven te vinden dat dit één van de beste plekken in Europa is om aan canyoning te doen. Ook kan je hier prima wandelen, langs bergen met hoogtes tot boven de 2.000 meter en vele andere mooie plekjes. Eén van de bekendste dorpen in dit gebied is het middeleeuwse bolwerk Alquézar. Dit is ook het startpunt van de verschillende routes door het klovengebied. Zoek je de rust? Dan kun je beter meer naar het westen gaan van dit gebergte, daar is het stuk minder druk.

Aragón
Waden door de kloven van de Sierra de Guara (foto: Pixabay)

3. Parque Natural de los Valles Occidentales

Het Parque Natural de los Valles Occidentales is ook in het bezit van een aantal mooie valleien. Hier komen ze; de Ansó vallei, de Hecho vallei en de Aragon vallei. In de Ansóvallei kun je heerlijk wandelen door de bossen van Zuriza en over de fris ruikende alpenweiden. In de Hecho vallei ligt Selva de Oza, in dit woud leven veel wilde dieren waaronder beren en zwijnen. En last but not least.. de Boca del Infierno kloof. Prachtig natuurgebied in de ruige Guarrinza vallei.

Aguas Tuertas in nationaal park Los Valles Occidentales ( foto: Wikimedia)

Reporter Karin schreef onlangs ook een erg leuk artikel over een kloof in deze regio, klik hier om het te lezen.


Meer informatie over Aragon kun je lezen op www.turismodearagon.com/en


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in