klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Beklim de Kilimanjaro in 2019

Door: Ilse Nijhof

Ben je niet bang voor een pittige uitdaging en ben je bereid om tot grote hoogtes te pieken? Vind je het helemaal tof als hier een goed doel aangekoppeld is? Dan weet ik zeker dat de Kili-Challenge iets voor jou is! Bij deze challenge van War Child beklim je de Kilimanjaro én haal je geld op om oorlogskinderen te helpen.

Beklimming

De Kilimanjaro in het prachtige Tanzania wordt beklommen via de Machame route. Deze route is ongeveer 62 kilometer lang en er zijn zeven dagen voor uitgetrokken. Het startpunt is de Machame Gate, dit punt ligt midden in het regenwoud ten zuiden van de Kilimanjaro. Vanuit daar loop je door geweldige bossen en heide zones naar het Shira plateau. Daarna passeer je zuidelijke ijsvelden onderweg naar Barafu Camp om vervolgens door te gaan naar de top.

Op de terugweg wordt het Millenium Camp bereikt via de Mweka route. Hier wordt nog een nacht doorgebracht om de dag erna terug te keren naar Arusha. Er staat vijfenhalve dag gepland om de Uhuru Peak te bereiken. Op deze manier is de acclimatisatie het best en is de kans om de top te bereiken het grootst.

Kilimanjaro
Prachtige beelden gemaakt door Mountain Network

Het beklimmen van de Kilimanjaro is zeker geen piece of cake. Daarom word je goed voorbereid op de tocht en word je goed begeleid tijdens de tocht door Mountain Network. Maar ook War Child helpt mee om je klaar te stomen voor de beklimming. Er worden drie voorbereidende bijeenkomsten georganiseerd, waaronder een trainingsweekend in de Belgische Ardennen en je ontvangt een uitgebreide trainings- en uitrustingshandleiding.

Wanneer?

Er zijn twee data om te vertrekken. Deze vallen op 16 en 26 januari 2019. Je brengt zeven dagen door op de berg maar in totaal duurt de reis tien dagen.

Kilimanjaro
Credit Mountain Network

Kosten

Het totale kostenplaatje komt neer op €2.690 euro per persoon. Hierin begrepen zitten maaltijden, overnachtingen, reisbegeleiding, permits, transfers en voorbereidende bijeenkomst. De vlucht, visa, inentingen en je uitrusting betaal je zelf. War Child rekent zo’n 4000 euro voor alles in totaal.

Fondsenwerving

Naast de bovenstaande kosten daagt War Child je uit om 2400 euro aan fondsen te werven. Dit lijkt heel veel maar het is de afgelopen drie jaar alle deelnemers gelukt! Ook hier staat War Child je bij met persoonlijke coaching, promotiemateriaal en een fondsenwerving workshop.

Kilimanjaro
Overnachten in een tent. Foto Mountain Network

Inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je inschrijven? Of wil je doneren aan War Child? Dat doe je hier! Dit kun je doen als solist, maar ook met een stel vrienden, familie of collega’s. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie en om de andere deelnemers te volgen. Voor meer vragen kun je ook mailen naar challenge@warchild.nl

Kilimanjaro
Foto Mountain Network
Kilimanjaro
Foto Mountain Network

Bron: www.warchild.nl/kili-challenge
Foto’s: Mountain Network
Filmpje: War Child

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer