Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geniet van een afstand van de indrukwekkende bergen

Door Ilse Nijhof | Hoofdfoto Pixabay

E

en vakantie naar de bergen moeten we helaas nog even uitstellen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om te blijven dromen over de bergen. En nu we toch met zijn allen thuis zitten, is er misschien wel meer tijd om te kijken naar Netflix. Daarom een lijstje van de mooiste bergfilms, droom even weg en geniet van de indrukwekkende bergen!

1. Mountain

Als je op Netflix ‘mountain’ in typt is dit de eerste film die verschijnt. Mountain is een ode aan de bergen, gebaseerd op het boek van Macfarlane. Hoe kan het dat het beklimmen van een hoge berg drie eeuwen geleden nog als waanzin werd betiteld terwijl een bergtop bereiken nu als ontzagwekkende prestatie wordt gezien? Waarom worden we zo aangetrokken tot bergen, soms zelfs ten koste van ons leven? Ontsnap aan de dagelijkse veiligheid, beleef het gevaar en laat je betoveren door de lokroep van de bergen.

2. Magical Andes

Deze sublieme serie volgt vijf personages die zijn verbonden met de machtige bergen van Zuid-Amerika. Het bestaat uit zes documentaires waarin wordt ingezoomd op de Andes en de connectie tussen natuur en cultuur.

3. The Dawn Wall

The Dawn Wall beschrijft de obsessieve zoektocht van Tommy Caldwell om met succes de Dawn Wall te beklimmen, één van de moeilijkste gedeeltes van de beroemde El Capitan in Yosemite Valley.

En hoewel een groot deel van de film op Caldwell is gericht, word je al snel superfan van zijn klimpartner en vriend Kevin Jorgeson. Ze beklimmen de muur in free climbing-stijl, dat wil zeggen dat ze bij het klimmen alleen hun handen en voeten hebben gebruikt. Een prestatie die lang als onmogelijk werd gezien. Zowel het avontuur als het levensverhaal van Tommy Caldwell wordt laten zien in deze geweldige documentaire.

4. L’ascension

Een Sengalese jongen uit het Franse Banlieu is smoorverliefd op Nadia. Samy zegt zelfs dat hij voor haar de Everest zou beklimmen. Belofte maakt schuld dus hij vertrekt naar Nepal om de 8848 meters te beklimmen. Klinkt ongeloofwaardig, maar dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2008 beklom Nadir Dendoune zonder enige bergwandelervaring de Mount Everest.

5. National Parks Adventure

Deze documentaire, becommentarieerd door Robert Redford, is een reis door de ontzagwekkende landschappen, historie en ongetemde wildernis van Amerika’s nationale parken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer