Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geniet van een afstand van de indrukwekkende bergen

Door Ilse Nijhof | Hoofdfoto Pixabay

E

en vakantie naar de bergen moeten we helaas nog even uitstellen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om te blijven dromen over de bergen. En nu we toch met zijn allen thuis zitten, is er misschien wel meer tijd om te kijken naar Netflix. Daarom een lijstje van de mooiste bergfilms, droom even weg en geniet van de indrukwekkende bergen!

1. Mountain

Als je op Netflix ‘mountain’ in typt is dit de eerste film die verschijnt. Mountain is een ode aan de bergen, gebaseerd op het boek van Macfarlane. Hoe kan het dat het beklimmen van een hoge berg drie eeuwen geleden nog als waanzin werd betiteld terwijl een bergtop bereiken nu als ontzagwekkende prestatie wordt gezien? Waarom worden we zo aangetrokken tot bergen, soms zelfs ten koste van ons leven? Ontsnap aan de dagelijkse veiligheid, beleef het gevaar en laat je betoveren door de lokroep van de bergen.

2. Magical Andes

Deze sublieme serie volgt vijf personages die zijn verbonden met de machtige bergen van Zuid-Amerika. Het bestaat uit zes documentaires waarin wordt ingezoomd op de Andes en de connectie tussen natuur en cultuur.

3. The Dawn Wall

The Dawn Wall beschrijft de obsessieve zoektocht van Tommy Caldwell om met succes de Dawn Wall te beklimmen, één van de moeilijkste gedeeltes van de beroemde El Capitan in Yosemite Valley.

En hoewel een groot deel van de film op Caldwell is gericht, word je al snel superfan van zijn klimpartner en vriend Kevin Jorgeson. Ze beklimmen de muur in free climbing-stijl, dat wil zeggen dat ze bij het klimmen alleen hun handen en voeten hebben gebruikt. Een prestatie die lang als onmogelijk werd gezien. Zowel het avontuur als het levensverhaal van Tommy Caldwell wordt laten zien in deze geweldige documentaire.

4. L’ascension

Een Sengalese jongen uit het Franse Banlieu is smoorverliefd op Nadia. Samy zegt zelfs dat hij voor haar de Everest zou beklimmen. Belofte maakt schuld dus hij vertrekt naar Nepal om de 8848 meters te beklimmen. Klinkt ongeloofwaardig, maar dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2008 beklom Nadir Dendoune zonder enige bergwandelervaring de Mount Everest.

5. National Parks Adventure

Deze documentaire, becommentarieerd door Robert Redford, is een reis door de ontzagwekkende landschappen, historie en ongetemde wildernis van Amerika’s nationale parken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer