Geniet van een afstand van de indrukwekkende bergen

Door Ilse Nijhof | Hoofdfoto Pixabay

E

en vakantie naar de bergen moeten we helaas nog even uitstellen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om te blijven dromen over de bergen. En nu we toch met zijn allen thuis zitten, is er misschien wel meer tijd om te kijken naar Netflix. Daarom een lijstje van de mooiste bergfilms, droom even weg en geniet van de indrukwekkende bergen!

1. Mountain

Als je op Netflix ‘mountain’ in typt is dit de eerste film die verschijnt. Mountain is een ode aan de bergen, gebaseerd op het boek van Macfarlane. Hoe kan het dat het beklimmen van een hoge berg drie eeuwen geleden nog als waanzin werd betiteld terwijl een bergtop bereiken nu als ontzagwekkende prestatie wordt gezien? Waarom worden we zo aangetrokken tot bergen, soms zelfs ten koste van ons leven? Ontsnap aan de dagelijkse veiligheid, beleef het gevaar en laat je betoveren door de lokroep van de bergen.

2. Magical Andes

Deze sublieme serie volgt vijf personages die zijn verbonden met de machtige bergen van Zuid-Amerika. Het bestaat uit zes documentaires waarin wordt ingezoomd op de Andes en de connectie tussen natuur en cultuur.

3. The Dawn Wall

The Dawn Wall beschrijft de obsessieve zoektocht van Tommy Caldwell om met succes de Dawn Wall te beklimmen, één van de moeilijkste gedeeltes van de beroemde El Capitan in Yosemite Valley.

En hoewel een groot deel van de film op Caldwell is gericht, word je al snel superfan van zijn klimpartner en vriend Kevin Jorgeson. Ze beklimmen de muur in free climbing-stijl, dat wil zeggen dat ze bij het klimmen alleen hun handen en voeten hebben gebruikt. Een prestatie die lang als onmogelijk werd gezien. Zowel het avontuur als het levensverhaal van Tommy Caldwell wordt laten zien in deze geweldige documentaire.

4. L’ascension

Een Sengalese jongen uit het Franse Banlieu is smoorverliefd op Nadia. Samy zegt zelfs dat hij voor haar de Everest zou beklimmen. Belofte maakt schuld dus hij vertrekt naar Nepal om de 8848 meters te beklimmen. Klinkt ongeloofwaardig, maar dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2008 beklom Nadir Dendoune zonder enige bergwandelervaring de Mount Everest.

5. National Parks Adventure

Deze documentaire, becommentarieerd door Robert Redford, is een reis door de ontzagwekkende landschappen, historie en ongetemde wildernis van Amerika’s nationale parken.

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer