klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

900 kilometer fietsen langs de Franse Loire

Door Pauline van der Waal

De Loire ontspringt in de Ardèche in het Centraal Massief in Frankrijk, is meer dan 1000 kilometer lang en loopt eerst noordwaarts via Orléans, om vervolgens via Nantes in het westen in de zee uit te komen. In de regio’s Pays de la Loire en Centre-Val de Loire meandert de rivier door de schitterende omgeving. Geen wonder dat er inmiddels een netwerk van meer dan 900 kilometer aan fietspaden is ontstaan.

Fietsen langs de Loire

Langs de rivier liggen steden, cultuur en natuurlijk natuur. Mooi om lekker kilometers te maken, maar ook heerlijk om af en toe een pauze te pakken. De afstanden die je aflegt zijn natuurlijk variabel, maar het wordt nergens erg moeilijk. Geschikt voor de hele familie dus!

Veel stukken zijn vlak, en daardoor ook geschikt om met kinderen af te leggen
Veel stukken zijn vlak, en daardoor ook geschikt om met kinderen af te leggen

Op pad met papieren gids

Natuurlijk is een smartphone handig, maar veel mensen zweren tijdens vakantie toch bij een papieren reisgids. Zij kunnen hun lol op, want de spiksplinternieuwe ‘De Loire per Fiets’ is zojuist verschenen. In bijna 200 bladzijden worden alle mogelijke routes in dit gedeelte van Frankrijk uiteengezet. Dat is vooraf lekker bladeren en plannen maken!
In totaal staan er acht grote routes met eenenveertig etappes in. Je kunt je natuurlijk beperken tot een enkele etappe, of plak er meerdere aan elkaar om langer weg te gaan.
Hebben die gids? Koop ‘m in de boekhandel of bestel ‘m online voor € 17,99. Let wel op dat je de 2018-versie bestelt.

De routes lopen langs de prachtigste plekken, zoals hier het Kasteel van Amboise
De routes lopen langs de prachtigste plekken, zoals hier het Kasteel van Amboise

Meer informatie online

Wil je eerst meer weten, of ben je op zoek naar nog meer informatie dan in de gids staat? Bekijk dan de website www.laloireavelofietsroute.nl. Ook daar vind je bijvoorbeeld waar je fietsen kunt huren, waar je kunt eten en slapen en waar te stoppen. Maar er is meer. Zo zit er een handige rekenhulp in om het aantal kilometers te berekenen als je zelf een route uitstippelt.

Fotocredits
© A. Lamoureux / © P.Forget – CRT Centre-Val de Loire / © A. Lamoureux

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer