Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

900 kilometer fietsen langs de Franse Loire

Door Pauline van der Waal

De Loire ontspringt in de Ardèche in het Centraal Massief in Frankrijk, is meer dan 1000 kilometer lang en loopt eerst noordwaarts via Orléans, om vervolgens via Nantes in het westen in de zee uit te komen. In de regio’s Pays de la Loire en Centre-Val de Loire meandert de rivier door de schitterende omgeving. Geen wonder dat er inmiddels een netwerk van meer dan 900 kilometer aan fietspaden is ontstaan.

Fietsen langs de Loire

Langs de rivier liggen steden, cultuur en natuurlijk natuur. Mooi om lekker kilometers te maken, maar ook heerlijk om af en toe een pauze te pakken. De afstanden die je aflegt zijn natuurlijk variabel, maar het wordt nergens erg moeilijk. Geschikt voor de hele familie dus!

Veel stukken zijn vlak, en daardoor ook geschikt om met kinderen af te leggen
Veel stukken zijn vlak, en daardoor ook geschikt om met kinderen af te leggen

Op pad met papieren gids

Natuurlijk is een smartphone handig, maar veel mensen zweren tijdens vakantie toch bij een papieren reisgids. Zij kunnen hun lol op, want de spiksplinternieuwe ‘De Loire per Fiets’ is zojuist verschenen. In bijna 200 bladzijden worden alle mogelijke routes in dit gedeelte van Frankrijk uiteengezet. Dat is vooraf lekker bladeren en plannen maken!
In totaal staan er acht grote routes met eenenveertig etappes in. Je kunt je natuurlijk beperken tot een enkele etappe, of plak er meerdere aan elkaar om langer weg te gaan.
Hebben die gids? Koop ‘m in de boekhandel of bestel ‘m online voor € 17,99. Let wel op dat je de 2018-versie bestelt.

De routes lopen langs de prachtigste plekken, zoals hier het Kasteel van Amboise
De routes lopen langs de prachtigste plekken, zoals hier het Kasteel van Amboise

Meer informatie online

Wil je eerst meer weten, of ben je op zoek naar nog meer informatie dan in de gids staat? Bekijk dan de website www.laloireavelofietsroute.nl. Ook daar vind je bijvoorbeeld waar je fietsen kunt huren, waar je kunt eten en slapen en waar te stoppen. Maar er is meer. Zo zit er een handige rekenhulp in om het aantal kilometers te berekenen als je zelf een route uitstippelt.

Fotocredits
© A. Lamoureux / © P.Forget – CRT Centre-Val de Loire / © A. Lamoureux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer