Vars Vallei
De prachtige valleien van Vars

En terecht! Want wat is er fijner dan mooie klimmetjes maken, routes rijden en afdalen door een prachtig landschap?

Duizenden fietsliefhebbers

Vars, in Hautes- Alpes, is daar een uitermate geschikt gebied voor. Met zijn vele fietsroutes en paden biedt dit berggebied heerlijke afdalingen met hoogteverschillen tot wel 1000 meter vanaf de top van la Mayt, zijn er paden voor beginners, maar natuurlijk ook technische routes voor de gevorderden. Dat is precies waarom duizenden fietsliefhebbers deze prachtige bergpas jaarlijks bezoeken.

Begrijpelijk want het natuurlandschap, bestaande uit twee valleien omringt door spitse bergtoppen. Het natuurreservaat van de Val d’Escreins, een oase van ongerepte natuur. En de vallei van Vars, bestaande uit 4 kleine bergdorpjes en beboste weilanden en valleien met een op 2109 meter gelegen hoogtepunt.

Parijs-Nice en de Tour de France

Niet voor niets wordt op 21 en 22 juni de wielerwedstrijd Parijs – Nice hier afgelegd. Of nog bekender, op 20 juli de Tour de France. En vlak daarvoor, op 16 juli, wordt de amateurwedstrijd Etape du Jour hier gereden.

Varse La Vallee
Één van de prachtige dorpjes

Eigenlijk staat de hele maand juli in het teken van fietsen.

Zo zijn er van 1-7 juli de 6 fietsdagen, waarbij het niet om de beste tijd gaat, maar om fietstochten die je heerlijk op je eigen tempo kunt beklimmen. De mooiste bergpassen en de mooiste routes van de Hautes- Alpes met vertrek vanuit het bergdorp.

Aansluitend op 8 en 9 juli wordt één van de oudste Franse Eduro Mountainbikeritten voor het 2e jaar op rij georganiseerd. 2 mooie Endura dagen in de bergen met een individuele start voor elk onderdeel voor alle 200 deelnemers.

Op 22 juli wordt de piste van Chabrières, waar in de winter de snelste skiërs vanaf gaan gebruikt om tegen de klok in te beklimmen met een hoogteverschil van 455 meter over een afstand van 1 km, buiten de paden en direct op de piste, met hellingen tot 98%.

Daarmee is het nog niet klaar. Op 29 en 30 juli vindt de 4e editie van de Vars Mountain trail plaats. Deze bestaat uit 5 wedstrijden verspreid over 2 dagen. Hierbij worden de mooiste paden van het gebied gebruikt en is er een parcours van 4 kilometer waarmee je een ronde kan lopen waarbij je de vier dorpen van Vars ontdekt.

Wil je hier een beeld bij krijgen, kijk dan eens deze video!

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer