Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Vars Vallei
De prachtige valleien van Vars

En terecht! Want wat is er fijner dan mooie klimmetjes maken, routes rijden en afdalen door een prachtig landschap?

Duizenden fietsliefhebbers

Vars, in Hautes- Alpes, is daar een uitermate geschikt gebied voor. Met zijn vele fietsroutes en paden biedt dit berggebied heerlijke afdalingen met hoogteverschillen tot wel 1000 meter vanaf de top van la Mayt, zijn er paden voor beginners, maar natuurlijk ook technische routes voor de gevorderden. Dat is precies waarom duizenden fietsliefhebbers deze prachtige bergpas jaarlijks bezoeken.

Begrijpelijk want het natuurlandschap, bestaande uit twee valleien omringt door spitse bergtoppen. Het natuurreservaat van de Val d’Escreins, een oase van ongerepte natuur. En de vallei van Vars, bestaande uit 4 kleine bergdorpjes en beboste weilanden en valleien met een op 2109 meter gelegen hoogtepunt.

Parijs-Nice en de Tour de France

Niet voor niets wordt op 21 en 22 juni de wielerwedstrijd Parijs – Nice hier afgelegd. Of nog bekender, op 20 juli de Tour de France. En vlak daarvoor, op 16 juli, wordt de amateurwedstrijd Etape du Jour hier gereden.

Varse La Vallee
Één van de prachtige dorpjes

Eigenlijk staat de hele maand juli in het teken van fietsen.

Zo zijn er van 1-7 juli de 6 fietsdagen, waarbij het niet om de beste tijd gaat, maar om fietstochten die je heerlijk op je eigen tempo kunt beklimmen. De mooiste bergpassen en de mooiste routes van de Hautes- Alpes met vertrek vanuit het bergdorp.

Aansluitend op 8 en 9 juli wordt één van de oudste Franse Eduro Mountainbikeritten voor het 2e jaar op rij georganiseerd. 2 mooie Endura dagen in de bergen met een individuele start voor elk onderdeel voor alle 200 deelnemers.

Op 22 juli wordt de piste van Chabrières, waar in de winter de snelste skiërs vanaf gaan gebruikt om tegen de klok in te beklimmen met een hoogteverschil van 455 meter over een afstand van 1 km, buiten de paden en direct op de piste, met hellingen tot 98%.

Daarmee is het nog niet klaar. Op 29 en 30 juli vindt de 4e editie van de Vars Mountain trail plaats. Deze bestaat uit 5 wedstrijden verspreid over 2 dagen. Hierbij worden de mooiste paden van het gebied gebruikt en is er een parcours van 4 kilometer waarmee je een ronde kan lopen waarbij je de vier dorpen van Vars ontdekt.

Wil je hier een beeld bij krijgen, kijk dan eens deze video!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer