MOUNTAINREPORTERS WINACTIEBLUEPRINT

Als Mountainreporters hebben wij een passie voor bergen en een passie voor fietsen. En waar komen die twee mooier samen dan in de grote Europese wielerrondes als de Vuelta, de Giro en natuurlijk de grande dame De Tour de France.

Elk jaar is het voor ons dan ook weer een spannend moment als de tourdirectie het parcours van de nieuwe tour bekend maakt en vandaag is weer die dag. Geniet met ons mee van de uitdagende trajecten door de ongerepte natuur van Frankrijk en vanzelfsprekend door en over de mooiste bergen.

Tour de France 2018
De route van de Tour de France 2018

Een strijd tussen twee renners met vergelijkbare kwaliteiten

Tourbaas Christian Prudhomme sprak al de hoop uit dat Chris Froome en Tom Dumoulin tot die dag in een fel gevecht zijn om de eindzege. ,,Een strijd tussen twee renners met vergelijkbare kwaliteiten, dat zou me wel bevallen”, zei Prudhomme.

Drie bergetappes in de Alpen en vier Pyreneeënritten

Bekend was al dat de 105e editie op 7 juli start in de Vendée met twee normale etappes en een ploegentijdrit. In de tweede week zijn er drie bergetappes in de Alpen, in de slotweek vier Pyreneeënritten. Dumoulin beslist pas in een later stadium of hij zal deelnemen aan de Tour. De Limburger van Team Sunweb is op vakantie in de Verenigde Staten en wacht eerst het routeschema van de Giro d’Italia af, de ronde die hij dit jaar won.

Chris Froome: het wordt een enorme uitdaging!

Chris Froome noemt het routeschema van de Tour de France voor volgend jaar uitdagend. “Elk aspect van de wielersport zal worden getest”, sprak de viervoudig winnaar na de presentatie in Parijs.

Tour de France 2018
Chris Froome op de Col d’Izoard in de Tour de France 2017 (ASO/Pauline Ballet)

“Er is een gravelpad, er liggen kasseien, er zijn etappes waarin de wind een rol zal spelen en wrede bergetappes in de Alpen en Pyreneeën”, overzag de Brit van Team Sky het 3329 kilometer lange parcours. “Het wordt in ieder geval een enorme uitdaging”, zei Froome, die mogelijk Tom Dumoulin als grootste uitdager tegenover zich krijgt. De Tourdeelname van de Limburger is nog niet zeker.

5000 hoogtemeters in deze tour

Froome wees de rit naar Alpe d’Huez aan als koninginnenrit. ,,Er liggen 5000 hoogtemeters in, een loodzware klus. Maar de eerste ritten in het westen van Frankrijk zijn al gevaarlijk vanwege de wind daar. Ook in de kasseienrit wordt het oppassen.” Met een knipoog: ,,Misschien moet ik Parijs-Roubaix gaan rijden.”

Binnenkort meer op mountainreporters.com

bron: telegraaf.nl en twitter.com/LeTour


 Lees hier alle artikelen over fietsen en Frankrijk


 

Bewaren

Bewaren

advertentie
Voigt Travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here