De beste plekken om te mountainbiken in Peru

Door Edwin Hagenouw

Een van de outdoor activiteiten die absoluut aan te raden is in Peru, is mountainbiken. Het mooie hieraan is, dat Peru zeer veel verschillende gebieden heeft om doorheen te fietsen, waardoor je de meest uiteenlopende natuur en cultuur kunt bezichtigen tijdens je verschillende tochten. En niet te vergeten; de bijzonder lange downhill trails zijn een feestje op de fiets!

Eigenlijk is heel Peru uitermate geschikt om te mountainbiken! Wij hebben het aanbod aan verschillende mountainbike gebieden in Peru voor jullie op een rijtje gezet.

Mountainbike Peru
Credits: Miguel Mejía – Promperú

1. De Colca Valley

De Colca Canyon ligt ongeveer 160 kilometer van Arequipa af, en staat voornamelijk bekend als het leefgebied van de condor, de prachtige Zuid-Amerikaanse gier. De naam ‘Colca’ komt van de gaten die in de vallei te vinden zijn. De Inca’s gebruikten deze kloven om voedsel in te bewaren.

Colca Valley. Credits: Promperú

Tussen deze kloven liggen niet alleen mooie dorpjes en natuur, maar ook paden speciaal voor mountainbikers. Een mooi startpunt voor een tocht is het Aguada Blanca National Reserve, welke naar Chivay leidt, een dorpje aan de ingang van de vallei.

Tussen deze kloven liggen niet alleen mooie dorpjes en natuur, maar ook paden speciaal voor mountainbikers

Voor beginners zijn er geplaveide paden en de gevorderden hebben meer dan genoeg keuze. De Hoogte in de vallei gaat tot 4850 meter, en behalve bijzondere natuur en lokale dorpjes, zijn de hot springs, met een watertemperatuur van gemiddeld 45 graden, ook een aanrader!

2. Lima: fietsen tussen archeologische resten

Als je in de buurt van Lima bent, kies dan voor een stadstoer, fiets de provincie in. Om de stad Lima beter te leren kennen, is een stadstoer richting San Isidro en/of Miraflores een goed idee. Voor de echte natuurliefhebber, en ook de wat meer gevorderde mountainbiker, ligt om de hoek van Lima ontzettend veel moois.

Lima Biking
Lima. Credits: Promperú

Meerdere valleien bieden geweldige paden, waar niet alleen de natuur indrukwekkend is, maar je ook nog archeologische resten van oude culturen kunt bewonderen zoals bij Lunahuaná. Een van de meest geliefde trails is de Sto Domingo De Los Olleros. De hoogte in de regio rond Lima kan oplopen tot 3400 meter.

3. Cuzco

Vanaf Cuzco zijn er ontzettend veel routes naar de Sacred Valley van de Inca’s, het is net een snoepwinkel. Voor alle type mountainbikers is hier wat wils. Lees meer over Cuzco.

4. De Amazone regio

Het Amazone gebied is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je gaat mountainbiken, maar wil je het combineren met andere outdoor- en wateractiviteiten, dan is het Amazonegebied wel een geweldige optie! Maak een tocht naar een van de hoogste watervallen ter wereld: de Gocta watervallen, en bezoek zeker het archeologische pareltje tussen de Amazone en de Andes: Fort Kuélap.

Fort Kuélap. Credits: Promperú

De trails tussen de jungle en de bergen zijn uniek en heel goed te doen voor gevorderde sporters. Meer informatie over mountainbiken in Peru vind je op Peru.Travel


Lees hier alle artikelen over reizen naar Peru


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer