klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

E-biken is hot! Schreven we kort geleden al over het e-bikefestival in Tirol dat het laatste weekend van juni plaatsvindt, ook in Frankrijk kun je de bergen in met een elektrische fiets. Toch is het wel andere koek dan de e-bikes die je in ons platte Hollandse land voorbij ziet komen.

Voel je de koning in de bergen

Om de bergen in te kunnen heb je een sportievere e-bike nodig dan in Nederland, of zelfs een e-mountainbike. Waar je vroeger super veel moest trainen om een col te bedwingen, lukt het nu met wat hulp ook de wat minder geoefende fietser. In sommige gebieden wordt handig ingesprongen op het toegenomen aantal fietsers en afgenomen aantal volgauto’s. Neem bijvoorbeeld de Oisans Cols Series, waarbij de cols worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar waar je wel met je e-bike op mag.

E-mountainbike al helemaal ingeburgerd

Ben je gewend aan ‘gewoon’ fietsen, dan is zo’n elektrische mountainbike in het begin even wennen. Wanneer je veel bergop gaat, verbruik je natuurlijk veel meer batterij en daar moet je slim mee omgaan om niet alsnog zelf hard te moeten trappen. Aan de andere kant wordt ook daarmee al rekening gehouden. In bijvoorbeeld Les Portes du Soleil zijn er langs de route allemaal oplaadpunten geplaatst. Je fiets even pauze, jij even pauze!
Al met al is de e-bike dus niet meer weg te denken. In Frankrijk heb je zelfs al speciale competities voor de e-mountainbike, zoals de Transmaurienne in Aussois (19-20 juli) en de Rando VAE in Valberg (29 juli).

E-mountainbiken in Frankrijk
E-mountainbiken in Frankrijk

Eens wat anders? Neem dan de e-step

Na de mountainbike is het alweer tijd voor wat nieuws. In Orcière Merlette kun je namelijk de bergen in met een off road-step. Ook deze step heeft een elektrisch motortje, en is bijzonder geschikt om met de hele familie te doen. Vanaf 12 jaar mogen kinderen al mee steppen over de onverharde paden rollen van Haut-Champsaur.

Maar het kan gekker: met een kart!

In de Vercors kun je zelfs met z’n allen tegelijk het nationale park ontdekken. Je kunt namelijk met 2 tot 7 personen op een elektrisch aangedreven go-kart. Ideaal als je onderweg lekker met je reisgenoten wilt kletsen.

Leef je uit in het E-park

Is je dat allemaal te braaf? Dan moet je misschien naar Les Gets. Je kunt daar in een gesloten circuit rondrijden op elektrische trial bikes. Dit zijn een soort motorfietsen, maar dan elektrisch aangedreven. In het park vind je allerlei obstakels waar je om- en overheen moet rijden. Wel een kleine tip: neem eerst een paar lessen om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen, want dit is wel wat anders dan een bergpaadje uit tuffen met je e-bike!

En je ziet nog eens wat van de omgeving

Aangezien je je niet druk hoeft te maken over je conditie of al te veel spierpijn, kun je nog meer genieten van de omgeving. Dat begrijpen ze in Samoëns ook. Er is een speciale route uitgezet waarbij je de traditionele producten, de lokale architectuur en de geschiedenis van de Haut Giffre-vallei leert kennen. Veel plezier!

Meer info op de website van France Montagnes.

Hoofdfoto: Portes du Soleil
Artikelfoto: MCF – F. Corsi

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer