Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

E-biken is hot! Schreven we kort geleden al over het e-bikefestival in Tirol dat het laatste weekend van juni plaatsvindt, ook in Frankrijk kun je de bergen in met een elektrische fiets. Toch is het wel andere koek dan de e-bikes die je in ons platte Hollandse land voorbij ziet komen.

Voel je de koning in de bergen

Om de bergen in te kunnen heb je een sportievere e-bike nodig dan in Nederland, of zelfs een e-mountainbike. Waar je vroeger super veel moest trainen om een col te bedwingen, lukt het nu met wat hulp ook de wat minder geoefende fietser. In sommige gebieden wordt handig ingesprongen op het toegenomen aantal fietsers en afgenomen aantal volgauto’s. Neem bijvoorbeeld de Oisans Cols Series, waarbij de cols worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar waar je wel met je e-bike op mag.

E-mountainbike al helemaal ingeburgerd

Ben je gewend aan ‘gewoon’ fietsen, dan is zo’n elektrische mountainbike in het begin even wennen. Wanneer je veel bergop gaat, verbruik je natuurlijk veel meer batterij en daar moet je slim mee omgaan om niet alsnog zelf hard te moeten trappen. Aan de andere kant wordt ook daarmee al rekening gehouden. In bijvoorbeeld Les Portes du Soleil zijn er langs de route allemaal oplaadpunten geplaatst. Je fiets even pauze, jij even pauze!
Al met al is de e-bike dus niet meer weg te denken. In Frankrijk heb je zelfs al speciale competities voor de e-mountainbike, zoals de Transmaurienne in Aussois (19-20 juli) en de Rando VAE in Valberg (29 juli).

E-mountainbiken in Frankrijk
E-mountainbiken in Frankrijk

Eens wat anders? Neem dan de e-step

Na de mountainbike is het alweer tijd voor wat nieuws. In Orcière Merlette kun je namelijk de bergen in met een off road-step. Ook deze step heeft een elektrisch motortje, en is bijzonder geschikt om met de hele familie te doen. Vanaf 12 jaar mogen kinderen al mee steppen over de onverharde paden rollen van Haut-Champsaur.

Maar het kan gekker: met een kart!

In de Vercors kun je zelfs met z’n allen tegelijk het nationale park ontdekken. Je kunt namelijk met 2 tot 7 personen op een elektrisch aangedreven go-kart. Ideaal als je onderweg lekker met je reisgenoten wilt kletsen.

Leef je uit in het E-park

Is je dat allemaal te braaf? Dan moet je misschien naar Les Gets. Je kunt daar in een gesloten circuit rondrijden op elektrische trial bikes. Dit zijn een soort motorfietsen, maar dan elektrisch aangedreven. In het park vind je allerlei obstakels waar je om- en overheen moet rijden. Wel een kleine tip: neem eerst een paar lessen om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen, want dit is wel wat anders dan een bergpaadje uit tuffen met je e-bike!

En je ziet nog eens wat van de omgeving

Aangezien je je niet druk hoeft te maken over je conditie of al te veel spierpijn, kun je nog meer genieten van de omgeving. Dat begrijpen ze in Samoëns ook. Er is een speciale route uitgezet waarbij je de traditionele producten, de lokale architectuur en de geschiedenis van de Haut Giffre-vallei leert kennen. Veel plezier!

Meer info op de website van France Montagnes.

Hoofdfoto: Portes du Soleil
Artikelfoto: MCF – F. Corsi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer