ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Fietsen in Aragon. Dat is emotie op twee wielen

Door: Edwin Hagenouw

De grote geografische diversiteit die gepaard gaat met een breed scala aan landschappen, een uitgebreid fietsnetwerk, de Pyreneeën en het heerlijke klimaat, maken Aragon tot een spectaculaire bestemming voor je volgende fietsvakantie. Je vind hier fietsroutes voor alle niveaus, voor zeer ervaren wielrenners en mountainbikers én voor families met kinderen.

Hier ligt Aragon.
Aragon
Mountainbiken in Aragon. Foto: Turismo de Aragon

Aragon is voor toeristen de op twee na populairste fietsbestemming in Spanje. Van de imposante Pyreneeën tot de ruige bergen van de Iberische Cordillera in de provincies Zaragoza en Teruel. Fiets ook eens over de adembenemende vlaktes van de Ebro-vallei. Er zijn zoveel spannende, uitdagende en verrassende omgevingen die je het best op de fiets kunt verkennen.

MTB Aragon
Mountainbiken in Aragon. Foto: Turismo de Aragon

Aragón is een van de 17 autonome regio’s van Spanje met meer dan 1,3 miljoen inwoners, gelegen in het noordoosten van Spanje. De hoofdstad van Aragón is Zaragoza.

300 routes

Op de website aragonbike.turismodearagon.com staan meer dan 300 routes. Deze zijn de belangrijkste reden voor MTB-enthousiastelingen om in Aragon te gaan fietsen. Er zijn paden voor experts, beginners en gezinnen.

Aragon
Mountainbiken in Aragon. Foto: Turismo de Aragon
Aragon
Mountainbiken in Aragon. Foto: Turismo de Aragon

Ook vind je hier spannende downhill- en enduropaden. En last but not least: er zijn lange afstand fietsroutes, zoals de Trans Pyreneeën en de Ebro Nature Trail, en iconische vías verdes zoals de Val de Zafán Nature Trail en de Vía Verde del Tarazonica.

Vijf MTB-centra

Aragon heeft heeft maar liefst vijf MTB-centra en grote gebieden met een reeks bewegwijzerde routes waar je de bergen ten volste kunt ervaren.

1. Zona Zero

De regio Sobrarbe in de Pyreneeën biedt meer dan 1000 km enduro- en all-mountain trails in een fascinerende bergachtige omgeving. www.bttpirineo.com

2. Pirineos Alto Gállego

Meer dan 500 kilometer aan paden in de regio Alto Gállego in de Pyreneeën, met enkele afdalingen met kunstmatige sprongen. www.bttpirineosaltogallego.com

3. Puro Pirineo

30 officiële paden en meer dan 700 kilometer in de Benasque-vallei, met uitstekende opties voor enduro / all mountain, maar ook voor het grote publiek. www.bttpuropirineo.com

4. B-Guara Cycling Rocks

30 routes die lopen tot  in het natuurpark Sierra y Cañones de Guara, variërend van rally, enduro tot gezinsvriendelijk. Je vindt hier ook de uitdaging om Tozal de Guara te beklimmen. bguara.com

5. Maestrazgo

Meer dan 100 bewegwijzerde paden in de meest ruige gebieden van Teruel, langs diepe kloven en uitgestrekte heidevelden. Je fiets hier regelmatig langs kleine, gezellige stadjes.
www.centrobttmaestrazgo.com

Aragon MTB
Mountainbiken in Aragon. Foto: Turismo de Aragon

Aragon is een mekka voor MTB-enthousiastelingen vanwege een reeks wereldberoemde races, zoals de Quebrantahuesos, de Orbea Monegros, de Trans Highlands MTB en de Trans-Nomad. Maar vergeet ook niet de Calcenada Vuelta al Moncayo GR 260 en de TowCar Puertos Ribagorza.


Lees hier meer over de geweldige Spaanse regio Aragon


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.