ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Wanneer je even wilt ontsnappen aan de drukte op Ibiza geven wij je de tip om naar het eiland Formentera te gaan. Er is hier geen luchthaven, je zult dus gebruik moeten maken van de veerdiensten die voornamelijk vanuit Ibiza vertrekken. De schepen varen het hele jaar door maar de vaarschema’s veranderen regelmatig. Informeer dus goed wanneer je op het eiland aankomt wanneer de laatste veerboot terug vaart in de avond. Het is bijzonder geschikt om er namelijk een dagje uit van te maken wanneer je op Ibiza verblijft.

De hersenspinsels van Jules Verne

formentera
Faro de la Mola

Cap de Mola

Op Formentera vind je op beide “uiteinden” een spectaculaire vuurtoren. Een daarvan is Cap de Mola, zelfs door Jules Verne gebruikt als decor in het boek Hector Servadac. Hij laat in zijn boek precies deze plek verwoesten door een neerstortende komeet en daarom is hier een monument opgericht voor de schrijver “Monument Julio Verne”. Zoals het “einden” van de wereld betaamt, is er ook op Cap de Mola naast de vuurtoren een prachtig uitzicht met fantastische kliffen.

De vuurtoren Far de Barbaria.

Cap de Barbaria

Aan de andere kant van dit kleine eiland ( 83 vierkante meter groot) ligt in het zuid-westen de andere kaap, Cap de Barbaria. De hoogte verschillen tussen deze twee hoogvlaktes is best indrukwekkend te noemen. De ietwat hobbelige en smalle weg geeft je mooie uitzichten over de heuvelachtige vlaktes. Je fietst langs stapelmuurtjes en afgelegen fincas (typisch Spaanse landhuizen) en op een gegeven moment ook nog slalommend door het bos.

Door een gat van ongeveer 20 meter afdalen in de kloof Cova Foradada

Wanneer je bij de vuurtoren Far de Barbaria bent aangekomen kun je door een gat van ongeveer 20 meter afdalen in de kloof Cova Foradada. De spleet ligt tussen de rotsen en “hangt” als een soort van balkon boven de zee. Met een beetje handigheid klim je naar beneden en binnen ca. 30 meter ben je aan de rand van de kliffen beland. Of beter gezegd”: aan het einde van de wereld!

Formentera
De cliffhanger Cova Foradada

Life is a beach!

Platja de Migjorn is echt een stukje Caraïbisch gebied in de Middellandse Zee.  Als het leven echt een strand is, dan vind je hier misschien wel het mooiste leven van heel Spanje. Lekker chillen met muziek en genieten met een drankje van de zonsondergang.

Platja de Migjorn
Platja de Migjorn

Lees meer artikelen over Spanje


 

 

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.