Fietsen alsof de duvel je op de hielen zit

Een outdoorinspiratie van Pauline van der Waal | Bron: Innsbruck.info

Op zondag 22 september 2019 kun je naar Gravel Innsbruck – Ride with Passion. Geen wedstrijd, maar een festival waarbij je kunt fietsen op kleine weggetjes en paden rondom Innsbruck. Normaal zijn die voor het publiek gesloten, dus grijp je kans tijdens dit all-terrain fietsfestival!

Starten kan individueel of als team. Foto: Franz Oss
Starten kan individueel of als team. Foto: Franz Oss

Gravelbiken, combinatie van racefietsen en mountainbiken

De trend ‘gravelbiken’ is overgewaaid uit Amerika. Gravel, oftewel grind of kiezelstenen, zit een beetje tussen verharde wegen en ruige paden in. En waar je normaal met je racefiets over de geasfalteerde wegen rijdt en met je mountainbike door de bergen, gebruik je hier een fiets die beide kan. Een gravelbike heeft mountainbikebanden voor de grip en controle, maar is niet geveerd, waardoor ‘ie net zo efficiënt is als een racefiets. Perfect voor grindwegen en velden.

Gravelbiken is dé fietstrend uit Amerika. Foto: Franz Oss
Gravelbiken is dé fietstrend uit Amerika. Foto: Franz Oss

Bijzondere routes die normaal gesloten blijven

Geen nood trouwens wanneer je geen gravelbike rijdt, maar toch liever de mountainbike of de racefiets pakt. Tijdens het festival is er genoeg keuze uit fietsroutes, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past. Zo zijn er een aantal beklimmingen op kleine weggetjes rondom Innsbruck die normaal aan het publiek worden onthouden. Zo kun je bijvoorbeeld afdalen in de skischans-arena Bergisel. Voor de mannen en vrouwen met benen van staal is er de beklimming door de Igler Olympia-bobsleebaan. Deze is een kilometer lang en 8-12% steil. Ga er maar aan staan!

Routes door stad en land. Foto: Franz Oss
Routes door stad en land. Foto: Franz Oss

Highway to Höll

Absoluut hoogtepunt van de rit is de Highway to Höll. Misschien ken je deze etappe van het WK Wielrennen van vorig jaar. Deze smalle beklimming heeft een stijgingspercentage van maar liefst 28%. Dit wordt zeker een pittige kluif, maar gelukkig is daar ‘Didi Senft’. Dit is de ‘Tourteufel’, die de deelnemers als een echte duivel op de hielen zit.

Met de duivel op je hielen! Foto: Franz Oss
Met de duivel op je hielen! Foto: Franz Oss

Sfeer en feest belangrijk onderdeel van festival

Een geslaagd festival is natuurlijk niet compleet zonder feest en gezelligheid. Op het start- en finish terrein draaien DJs dan ook lekkere muziek en kun je een hapje en drankje halen bij één van de foodtrucks. Op deze sfeervolle plek werden eerder al de WK-winnaars gehuldigd. Overigens staat tijdens Gravel Innsbruck het fietsplezier voorop!

Partyzone bij start en finish. DJ's en foodtrucks zorgen voor nog meer sfeer. Foto: Franz Oss
Partyzone bij start en finish. DJ’s en foodtrucks zorgen voor nog meer sfeer. Foto: Franz Oss

Meer weten of meedoen

Enthousiast geworden? Je kunt op de website van Innsbruck meer lezen over het evenement Gravel Innsbruck – Ride with Passion. Deelnemen kost € 39,- per persoon. Je kunt je ook inschrijven als team van vier fietsers of meer.

Lees hier alle verhalen en artikelen over Outdoor in Innsbruck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.