Advertentie

Het Lago di Caldonazzo is het warmste Alpenmeer van Italië

Door Natasja Hoogstede

Het meer van Caldonazzo, in het Italiaans ‘Lago di Caldonazzo’, is het warmste Alpenmeer van Italië. Het ligt in het noorden en dankt zijn naam aan het stadje Caldonazzo wat aan de zuidelijke kant van het meer ligt. In het westen van dit meer ligt nog zo’n leuk stadje, Calceranica al Lago en verder vind je rondom het meer nog wat kleine dorpjes.

Je hebt hier volop mogelijkheden om een heerlijke wandeling door de bergen te maken

Activiteiten genoeg rondom het meer

Het meer ligt tussen de bergen van de deelstaat Trentino, je hebt dan ook een prachtig uitzicht en volop mogelijkheden om door de bergen te wandelen. Vanaf verschillende plekken aan het meer kun je via de goed aangelegde wandelpaden mooie bergtoppen bereiken. Ga voor een fantastisch uitzicht eens naar de Panarotta gelegen op 2.000 meter hoogte en geniet van een weids uitzicht over het complete meer van Caldonazzo. Je kunt ook de route naar Lago Erdemolo volgen waar je uiteindelijk komt bij een lief klein bergmeertje.

Door bergen omringd (foto Visittrentino)

Watersport

In Trentino is het Caldonazzomeer het enige meer waar je kunt waterskiën. Er zit een zeer goede waterskischool waar je de fijne kneepjes zou kunnen leren. Uiteraard zijn er nog tal van andere mogelijkheden zoals: windsurfen, kanoën, suppen en waterfietsen. Koud zul je het niet snel krijgen want de gemiddelde watertemperatuur is 27 graden Celsius in de zomer. Er zijn genoeg goed onderhouden stranden te vinden en allen zeer geschikt voor kleine kinderen.

Heerlijk direct aan het meer op één van de vele goed onderhouden strandjes (foto VisitTrentino)

Fiets een rondje om het meer

Mountainbiken kun je hier ook goed in deze omgeving. Er zijn genoeg leuke hellingen te nemen die je langs heerlijke fruitboomgaarden leiden. Het meer beslaat een oppervlakte van 627 vierkante meter en heeft een lengte van 5 kilometer.

Rondje om het meer op je mountainbike (foto VisitTrentino)

Genoeg te zien in de omgeving!

Een mooie stad om eens te bezoeken is Trento, je vindt hier een historisch centrum met vele leuke winkels. Wanneer je op één van de vele campings verblijft aan het meer van Caldonazzo kun je bij de receptie vaak een overzicht vinden van de vele weekmarkten die in de omgeving te vinden zijn. Kraampjes liggen vol met heerlijk vers fruit, verse groentes, schoenen en lederen tassen van Italiaanse makelij. Verder kun je ook eens een dag naar Verona, Milaan of Venetië, alle drie op niet al te grote afstand gelegen.

Bron & hoofdfoto: Visit Trentino


Lees hier alles over reizen naar Italië


 

Advertentie

Buro Scanbrit

Advertentie

Askja Reizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in