Het was weer een zonnige dag met de nodige kilometers op het programma door mijn geliefde Noorwegen. Deze rit had een pittige klim die mij deed denken aan de Stelvio. Het beklimmen van deze iconische, Italiaanse berg staat al jaren op mijn bucketlist. Hieronder deel ik wat informatie en foto’s over de Gaularfjellet. Mijn vraag aan jou: Is het trotseren van de Gaularfjellet vergelijkbaar met de Stelvio?

Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?
Helaas krijg je nooit goed op de foto hoe steil iets echt is.

De feiten

Afstand: 10,29 kilometer

Gemiddeld stijgingspercentage: 7%

Hoogtemeters: 768 meters

Meer informatie? Klik HIER

Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?
Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?

Mijn conclusie

Naar mijn mening heb ik zeker de Stelvio beklommen. De haarspeltbochten waren geweldig en je kon halverwege de top zien liggen. Ik vind het heerlijk om mijn einddoel te zien. Het geeft me letterlijk een doel. Ook de route naar de top kon je zien. Ik kon letterlijk de haardspelbochten tellen die ik nog moest / mocht afleggen.

Eenmaal op de top aangekomen was er een prachtig uitzichtpunt en kon ik trots naar beneden kijken en de route te analyseren. Na 10 minuten ben ik weer een stuk afgedaald om een gedeelte van de klim nog een keer te doen. Heerlijk!

De visuele beloning krijg je aan de andere kant van de berg. De combinatie van de bergen, de sneeuw en het water is echt adembenemend. En doordat er zo weinig verkeer is, heb je niet het gevoel dat je over een doorgaande weg fietst. Het voelt veel meer puur, net als het gevoel dat ik graag heb tijdens mountainbiken in de natuur.

Foto van de Stelvio

Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?
Stelvio Italië

Relevante websites

Relevante artikelen

Dromen komen uit in Fjord Noorwegen

Nam hij de sprong?

FOTOREPORTAGE: Fietsen in Noorwegen

#snowrepublic #mountainreporters #bergen #mountain #noorwegen #norway #visitnorway #fjordnoorwegen #fjordnorway #mtb #mountainbiken #fietsen #fjord #fjorden #visitsunnfjord #wielrennen

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer