ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Het was weer een zonnige dag met de nodige kilometers op het programma door mijn geliefde Noorwegen. Deze rit had een pittige klim die mij deed denken aan de Stelvio. Het beklimmen van deze iconische, Italiaanse berg staat al jaren op mijn bucketlist. Hieronder deel ik wat informatie en foto’s over de Gaularfjellet. Mijn vraag aan jou: Is het trotseren van de Gaularfjellet vergelijkbaar met de Stelvio?

Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?
Helaas krijg je nooit goed op de foto hoe steil iets echt is.

De feiten

Afstand: 10,29 kilometer

Gemiddeld stijgingspercentage: 7%

Hoogtemeters: 768 meters

Meer informatie? Klik HIER

Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?
Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?

Mijn conclusie

Naar mijn mening heb ik zeker de Stelvio beklommen. De haarspeltbochten waren geweldig en je kon halverwege de top zien liggen. Ik vind het heerlijk om mijn einddoel te zien. Het geeft me letterlijk een doel. Ook de route naar de top kon je zien. Ik kon letterlijk de haardspelbochten tellen die ik nog moest / mocht afleggen.

Eenmaal op de top aangekomen was er een prachtig uitzichtpunt en kon ik trots naar beneden kijken en de route te analyseren. Na 10 minuten ben ik weer een stuk afgedaald om een gedeelte van de klim nog een keer te doen. Heerlijk!

De visuele beloning krijg je aan de andere kant van de berg. De combinatie van de bergen, de sneeuw en het water is echt adembenemend. En doordat er zo weinig verkeer is, heb je niet het gevoel dat je over een doorgaande weg fietst. Het voelt veel meer puur, net als het gevoel dat ik graag heb tijdens mountainbiken in de natuur.

Foto van de Stelvio

Is Gaularfjellet de Stelvio van Noorwegen?
Stelvio Italië

Relevante websites

Relevante artikelen

Dromen komen uit in Fjord Noorwegen

Nam hij de sprong?

Foto’s van mijn fietstocht in Noorwegen

#snowrepublic #mountainreporters #bergen #mountain #noorwegen #norway #visitnorway #fjordnoorwegen #fjordnorway #mtb #mountainbiken #fietsen #fjord #fjorden #visitsunnfjord #wielrennen

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.