Haglöfs is officieel partner van MountainreportersHaglöfs Grym Evo winnen

De Wallersee gelegen in het Salzburger Seenland in Oostenrijk, is al eeuwenlang een prachtige plek om de meest heilzame kruiden te vinden. Het is nu mogelijk om aan een rondleiding deel te nemen waarbij je bijvoorbeeld leert, waarvoor je de medicinale, wilde en culinaire kruiden voor kunt gebruiken en waar ze ook daadwerkelijk te vinden zijn.

De Wallersee kruidentour

Deze 41 kilometer lange tour is een fantastische aanvulling op het Salzkammergut fietspad waarbij de route van Irrsdorf naar Schleedorg (12 kilometer) identiek is aan de route van de Wallersee kruidentour. Tijdens de kruidentour rond de Wallersee kun je ook een bezoek brengen aan de ‘kruidentuin in de pot’ in de tuinwereld Trapp in Neumarkt-Wertheim. Hier zie je maar liefst 40 weelderig beplante potten met allemaal verschillende kruiden. Wat zal het daar lekker ruiken..!

De Wallersee is al eeuwenlang een prachtige plek om de meest heilzame kruiden te vinden

 

Ook erg leuk om samen met kinderen de verschillende kruiden te leren kennen (foto: Salzburger-Seenland.at)
‘De kruidentuin in de pot’ van Trapp (foto: Salzburger-Seenland.at)

Salzkammergut fietspad is echt de moeite waard

Je kunt hier tegelijkertijd kristalheldere meren en indrukwekkende bergtoppen bewonderen en bovendien in de voetsporen van de keizerlijke familie treden. Landschappelijk een prachtige tocht met een indrukwekkend landschap door de deelstaten Opper-Oostenrijk, Salzburg en Stiermarken.

Wil je nog meer kuidenervaringen opdoen? Volg dan de Trumersee kruidentour die je kunt volgen tijdens de Salzkammergut fietstocht. Interessante stopplaatsen op deze route zijn Mattsee (creatieve tuin), Seeham (boerentuin) en Obertrum (Trumer kruidentuin).

Alle informatie over de 12 kruidentuinen vind je hier.

Bron: Salzburger-Seenland.at

Hoofdfoto: Salzburger-Seenalnd.at

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here