klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Moutainreporter Matthijs heeft in zijn eentje door de natuur een prachtige fietstocht door Noorwegen gemaakt, maar het kan ook anders. Een georganiseerde tocht die je fietst samen met duizenden anderen. Waarom je aan zo’n tocht zou meedoen? Lees snel verder.

Gezelligheid

Met stipt op 1 staat natuurlijk de gezelligheid. Van begin tot eind is het een feestje. Je kan deze tocht met vrienden, collega’s, maar ook prima alleen rijden. Onderweg kom je genoeg mensen tegen. Zie je het even niet meer zitten? Dan is er altijd wel iemand om je aan te moedigen. En voor de beginnende rijders: de ervaren rijders zijn vaak meer dan bereid om hun ervaringen en tips te delen.

Fietsen Limburgs mooiste
Fietsen Limburgs mooiste ©Foto: Tessa Kramer

Vergeten gear? Geen probleem!

Vaak staan er op het evenementen terrein (start en finish) meerdere verkoopstands en kun je de nodige dingen kopen. Handig als je iets vergeten bent! Dat hoeft natuurlijk niet alleen als je iets vergeten bent, je kunt er ook prima shoppen voor nieuwe gear!

Motivatie

Een kaartje kun je van tevoren kopen. Als de dag dan eindelijk daar is heb je een goede stok achter de deur, je hebt immers dat kaartje al, zonde om niet te gaan fietsen! Daarnaast staat de tocht van tevoren al uitgestippeld qua kilometers en natuurlijk wil jij die eindstreep halen! Als al die duizenden mensen het kunnen halen, dan kan jij dat toch ook!

Fietsen Tessa
©Foto: Tessa Kramer
Limburgs Mooiste
Yes, we hebben het gehaald! Limburgs Mooiste 2018 ©Foto: Tessa Kramer

Georganiseerde stops

Jij kan je vooral helemaal lekker op het fietsen richten, want de stops staan al gepland (natuurlijk kan je zelf altijd extra stops inlassen). Een banaantje, een stuk sinaasappel, koek of (sport)drank, dat scheelt weer plannen en zorgt ervoor dat je in elk geval niet vergeet de nodige energie tot je te nemen. Zo kan jij de fietstocht onbezorgd rijden.

Beloning

Je komt de finish over en krijgt meteen een glas bier (of fris) in je handen gedrukt. Daarna haal je nog even je speldje op. Vervolgens is het vooral tijd voor nog meer gezelligheid op het evenement terrein. Een perfecte beloning voor je prestatie!

Evenementen terrein Limburg Mooiste
Evenementen terrein Limburg Mooiste ©Foto: Tessa Kramer

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer