Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Moutainreporter Matthijs heeft in zijn eentje door de natuur een prachtige fietstocht door Noorwegen gemaakt, maar het kan ook anders. Een georganiseerde tocht die je fietst samen met duizenden anderen. Waarom je aan zo’n tocht zou meedoen? Lees snel verder.

Gezelligheid

Met stipt op 1 staat natuurlijk de gezelligheid. Van begin tot eind is het een feestje. Je kan deze tocht met vrienden, collega’s, maar ook prima alleen rijden. Onderweg kom je genoeg mensen tegen. Zie je het even niet meer zitten? Dan is er altijd wel iemand om je aan te moedigen. En voor de beginnende rijders: de ervaren rijders zijn vaak meer dan bereid om hun ervaringen en tips te delen.

Fietsen Limburgs mooiste
Fietsen Limburgs mooiste ©Foto: Tessa Kramer

Vergeten gear? Geen probleem!

Vaak staan er op het evenementen terrein (start en finish) meerdere verkoopstands en kun je de nodige dingen kopen. Handig als je iets vergeten bent! Dat hoeft natuurlijk niet alleen als je iets vergeten bent, je kunt er ook prima shoppen voor nieuwe gear!

Motivatie

Een kaartje kun je van tevoren kopen. Als de dag dan eindelijk daar is heb je een goede stok achter de deur, je hebt immers dat kaartje al, zonde om niet te gaan fietsen! Daarnaast staat de tocht van tevoren al uitgestippeld qua kilometers en natuurlijk wil jij die eindstreep halen! Als al die duizenden mensen het kunnen halen, dan kan jij dat toch ook!

Fietsen Tessa
©Foto: Tessa Kramer
Limburgs Mooiste
Yes, we hebben het gehaald! Limburgs Mooiste 2018 ©Foto: Tessa Kramer

Georganiseerde stops

Jij kan je vooral helemaal lekker op het fietsen richten, want de stops staan al gepland (natuurlijk kan je zelf altijd extra stops inlassen). Een banaantje, een stuk sinaasappel, koek of (sport)drank, dat scheelt weer plannen en zorgt ervoor dat je in elk geval niet vergeet de nodige energie tot je te nemen. Zo kan jij de fietstocht onbezorgd rijden.

Beloning

Je komt de finish over en krijgt meteen een glas bier (of fris) in je handen gedrukt. Daarna haal je nog even je speldje op. Vervolgens is het vooral tijd voor nog meer gezelligheid op het evenement terrein. Een perfecte beloning voor je prestatie!

Evenementen terrein Limburg Mooiste
Evenementen terrein Limburg Mooiste ©Foto: Tessa Kramer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer