Kom naar het grootste gravity mountainbikefestival ter wereld

Door: Pauline van der Waal | Bron: Innsbruck

Crankworx is een waanzinnig mountainbikefestival dat wereldwijd wordt gehouden. Na stops in Rotorua in Nieuw-Zeeland en Whistler in Canada is het Oostenrijkse Innsbruck de volgende locatie waar fans de beste mountainbikers ter wereld in actie kunnen zien.

Derde keer Crankworx in Innsbruck

Alle bezoekers die er eerder bij waren zullen bevestigen dat Crankworks één groot feest is. Of je nou zelf doorgewinterde biker bent, een beginner, of gewoon komt om de indrukwekkende tricks van de deelnemers te zien, het is een fantastisch festival voor iedereen. Na de wedstrijden is het tijd hoog tijd voor een feestje in één van de aangesloten cafés in Innsbruck. Overigens is Innsbruck dit jaar de enige stop in Europa van de wereldtournee van Crankworx.

Crankworx wordt gehouden met de omliggende bergen op de achtergrond. Foto: Stefan Voitl
Crankworx wordt gehouden met de omliggende bergen op de achtergrond. Foto: Stefan Voitl

Spectaculaire wedstrijden

De wedstrijden zijn één en al spektakel. Snelheid, behendigheid en enorme sprongen: het doorgewinterde deelnemersveld kan het allemaal. Disciplines die verreden worden tijdens het festival zijn Slopestyle, Pumptrack, Whip-off, Dual Speed en Style of Downhill.
Kinderen hebben deze dagen hun eigen programma met Kidsworx, waarbij ook de jonge wedstrijdrijders van de toekomst kunnen oefenen en tips kunnen krijgen van de pro’s.

Drukbezochte editie van Crankworx. Foto: Stefan Voitl
Drukbezochte editie van Crankworx. Foto: Stefan Voitl

Nieuw: de Dual Slalom

Naast de bekende disciplines zal deze keer voor het eerst de wedstrijd Dual Slalom plaatsvinden. Om dit mogelijk te maken is het bikepark van Innsbruck verder uitgebreid, naast de de nieuwe trail “The Chainless One“ die vorig jaar al is aangelegd. Vanzelfsprekend zijn deze uitbreidingen na afloop van het festival voor iedereen beschikbaar. Het Bikepark Innsbruck behoort tot de 20 beste bikeparks van Europa en is partner van de Gravity Card. Hiermee kun je met één ticket in alle 20 bikeparks terecht.

Spectaculaire tricks waar je ook kijkt. Foto: Stefan Voitl
Spectaculaire tricks waar je ook kijkt. Foto: Stefan Voitl

Meer informatie

Het festival vindt plaats van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni in het bikepark van Innsbruck. Het uitgebreide programma check je op de website van Innsbruck. Daar lees je overigens ook meer over de deelnemers en de verschillende disciplines.
Let op: je hebt een toegangskaartje nodig. Die koop je online vanaf € 15,- voor een normaal ticket voor volwassenen. Er zijn ook VIP-tickets beschikbaar.

Meer zien? Bekijk dan onderstaande video!


Bekijk voor deze, en alle andere activiteiten, op Innsbruck.info


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.