ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Fietsvakantie in Slovenië

De laatste maand kon je op Mountainreporters een aantal artikelen vinden over Slovenië. Een verrassend vakantieland met prachtige heldere meren, mooie bergen en sportieve mogelijkheden zoals kajakken, hiken, raften. Maar wist jij dat het ook een heel geschikt land is voor een fietsvakantie en dat Slovenië een naam aan het vestigen is als fietsland? Mountainbikers, E-bikers en gezinnen kunnen hier perfect terecht!

soca slovenia
fietsen door Soca valley

Slovenië vestigt z’n naam als fietsland met volop  fietsmogelijkheden!

Slovenië is zeer geschikt voor fietsers

Slovenië heeft verschillende landschappen: vlaktes, hele hoge bergen, bossen, en heuvels. Buiten de steden zijn niet zo veel fietspaden, maar de wegen zijn goed en erg rustig. Wil je een fietsvakantie dan kun je overnachten in verschillende hotels of op fietscampings. Die zijn speciaal uitgerust voor fietsers, met fietsenstallingen, reparatiesets, kamers waar je je fietskleding kunt drogen en meer.

soca vallei
fietsen door de fantastische Soca vallei

8000 km. fietspad gaat door dit prachtige groene land

Fietsvakanties voor alle niveaus

In totaal vindt je bijna 8000 km. fietspad die je door een van de groenste landen van Europa leiden. Je kunt kiezen voor vlakke routes , maar ook zijn er hoge bergtoppen tot wel 2000 meter waar je flink zult moeten trappen. In totaal zijn er 14 regio’s in het land die als fietsregio bekend staan en waar je goede wegwijzers vindt. Neem je geen eigen fiets mee, dan kun je op veel plaatsen fietsen huren, waarvan er steeds mee E-(mountain)bikes zijn.

Er zijn bekende routes zoals de lange afstandsroute Drauradweg, waarvan een deel door Slovenië gaat: de Drava Cycling route. We lichten er eentje voor je uit: de Alpine Slovenia

slovenie
fietsen in Slovenie door prachtige bossen en over heldere riviertjes

De Alpine Slovenia fietstocht

Deze Alpine tocht gaat van Bohinj naar Bled en gaat dwars door het prachtige Triglav Nationaal park. Deze tocht laat je een aantal van Slovenië’s hoogtepunten zien zoals de Savica waterval, de Vrsic pass en de schitterende Soca Vallei. Deze tour kan je natuurlijk uitbreiden met een bezoek aan Llublijana. Voor meer info verwijzen we je onderaan naar de site van I feel Slovenia

Wanneer is de beste fiets-reistijd?

Fietsen kan in elk jaargetijde, maar de beste tijd is tussen mei en oktober.

slovenie
slovenie met z’n vele watervallen, riviertjes, bergen en meren

Meer info over biking in Slovenië vindt je via Slovenia info: slovenia.info/en/things-to-do/active-holidays/biking

slovenie
Slovenië fietsland.. de banner van de website Slovenia.info

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.