Ben jij volgende winter reisbegeleider in Lapland?

Door Edwin Hagenouw | fan van Scandinavian Wintersports

Scandinavië-specialist Scandinavian Wintersports is op zoek naar enkele enthousiaste reisbegeleiders voor hun geweldige reizen naar Fins Lapland!

Is de winter je favoriete seizoen en heb je het niet snel koud? Ben je een echte buitensporter en heb je enige ervaring in de wintersport en/of outdoorbranche? Daarnaast hou je van reizen en ben je wellicht nog nooit in Lapland geweest? Dan is dit wellicht een mooie kans!

Denk hierbij aan skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

De rol van een Scandinavian Wintersports reisbegeleider is heel divers. Je bent een van de aanspreekpunten voor onze reizigers op locatie en verantwoordelijk voor een optimaal verblijf. Daarnaast heb je een grote rol als sneeuwsport- en activiteitenbegeleider. Denk hierbij aan skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen. Tot slot ben je organisator en vervoerder van de reizigers op locatie.

Tijdens mijn reis naar Fins Lapland, februari 2019

Omdat Scandinavian Wintersports een actieve reisorganisatie is krijg je te maken met alle ingrediënten van wintersport in de meest brede zin. Daarnaast zijn ze een erkend leerbedrijf voor de vakken wintersport en buitensport. Leergierigheid is daarom een plus, doorzettingsvermogen is een must!

Vanwege het bijzondere karakter van deze reizen moet je voldoen aan het volgende profiel:

  • Je bent ouder dan 21 jaar
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bij voorkeur een ski- en/of snowboardlerarendiploma
  • Je hebt affiniteit met outdoor/buitensport
  • Je hebt doorzettings- en incasseringsvermogen
  • Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel, een brede interesse en een oplossingsgericht inzicht
  • Je bent communicatief en sociaal
  • Je werkt graag met mensen van alle leeftijden
  • Je kunt organiseren, maar ook improviseren
  • Je bent collegiaal en vindt het fijn in een team te werken
  • Je bent in de winterperiode beschikbaar van medio december t/m eind maart (of een groot deel hiervan)

Wat kun je verwachten?

De omgeving en omstandigheden zijn nogal verschillend van wat je waarschijnlijk gewend bent. Daar moet je tegen kunnen want Lapland is een wildernis bestemming waar de natuur bepaalt en waar je niet altijd terug kunt vallen op je omgeving.

Zijn het juist het avontuur, de ongerepte natuur en de beleving die jouw aanspreken en functioneer je ook zonder Wifi?

Heb je behoefte aan een spectaculair nachtleven en word je graag gezien in een hippe outfit? Dan is Lapland niet de plek die je zoekt. Zijn het juist het avontuur, de ongerepte natuur en de beleving die jouw aanspreken en functioneer je ook zonder Wifi? Dan ben je in deze job aan het juiste adres.

Omdat er nogal wat eisen worden gesteld aan de rol als reisbegeleider/leraar, kun je ook het nodige terug verwachten. Voorafgaand aan het seizoen zal er een intensieve training plaatsvinden om je thuis te maken in de regio, de verschillende activiteiten en de uit te voeren werkzaamheden. Daarnaast wordt er zorg gedragen voor alle reis- en verblijfskosten incl. liftpas en ontvang je tevens een vergoeding.

Een baan als Scandinavian Wintersports reisbegeleider is vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar een bijzondere buitenland ervaring. Niet voor diegene die op zoek is naar financiële zekerheden.

Denk jij dat je de juiste persoon bent om het SWS team te komen versterken? Stuur dan een email naar: vacatures@scandinavianwintersports.nl met daarin je gegevens, motivatie en CV. Aanmelden kan tot 15 oktober 2019.


Bekijk hier alle reizen van Scandinavian Wintersports


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.