ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

De enige regio in Zuid Tirol die een ‘Approved Bike Area’ is? Dat is het bekende Val Gardena. In de winter kun je er in de Italiaanse Dolomieten geweldig skiën en in de zomer kun je er je hart ophalen op de fiets.

Sella Ronda MTB-Tour

Wellicht heb je in de winter de populaire Sellaronda weleens geskied? Hoe leuk is het dan om deze ook eens op de fiets te doen? De Sellaronda MTB-tour is ruim 50 kilometer lang en je kunt er genieten van de enorme bergtoppen die het Sellamassief rijk is. Je rijdt de ronde in een dag en je vertrekt vanuit één van de dorpen rond de Sella. Net als de skironde, kun je de fietsronde twee richtingen op doen.
Met de klok mee beslaat het traject 58 km over een hoogte van 3.730 m (netto 450 m), en tegen de klok in 56 km en 3.250 m hoogte (netto 1.020 m).

Val Gardena, prachtig op de fiets

In totaal heeft Val Gardena 600 kilometer aan fietsroutes.

Je hebt keuze uit de 22 dagtrips en 5 meerdaagse tours. Alleen of met een gids, mountainbike of e-bike alles kan!

Fietsevenementen

Als je bent uitgeroepen tot Approved Bike Area kun je je zomer natuurlijk niet starten zonder diverse fietsevenementen. Zo vindt van 14 tot en met 16 juni het ‘HERO bike festival’ plaats. Met op 16 juni een van de zwaarste mountainbike wedstrijden van de wereld, de Sellaronda Hero, waarbij profs 86 km en 4.500 m hoogteverschil overbruggen. Op 23 juni wordt tijdens de Sellaronda Bike Day ruimbaan gemaakt voor ambitieuze mountainbikers, snelle racefietsers, e-bikers of sportieve toerfietsers voor wie het asfalt rondom het Sella massief wordt vrijgehouden van verkeer. De Sellaronda Bike Day is een evenement waaraan iedereen, zonder inschrijving, kan meedoen. Van 8:30 uur tot 15:30 uur blijven de vier Dolomietenpassen op het Sella Massief gesloten voor bussen, auto’s en motoren.

Iedere donderdag wordt de Val Gardena Panorama ebike-tour ‘powered by’ Bosch georganiseerd. De dagtour leidt e-bikers via weelderige bergweiden en bospaden met adembenemende vergezichten langs de drie dorpen in de vakantieregio. En op 8 en 9 september staat de Trail Hunt ‘Knödeljagd’ op het programma. Deze uitdagende trail is geen wedstrijd maar een leuk Enduro-evenement.

Let's go in Val Gardena
Let’s go in Val Gardena

Approved Bike Area Keurmerk

Approved Bike Area is het kwaliteitskeurmerk voor fietsregio’s. Dit keurmerk krijg je niet zomaar. Er zijn punten te scoren op vele criteria en voorwaarden waaraan een regio moet voldoen.
Er zijn 300 punten te behalen en hiervan wist Val Gardena er 296 in de wacht te slepen. Hiermee is de regio niet alleen beloond met het keurmerk, maar ook nog eens met 5 sterren!
Voor ieder niveau, voor jong en oud voor ieder wat wils!

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.