Fietsroutes in de regio Silezië

De regio Silezië en het Beskiden gebergte bieden uitstekende mogelijkheden voor een actieve vakantie gedurende het hele jaar. Bezoekers in dit deel van Polen worden betoverd door het mooie berglandschap, de kristalheldere rivieren en de prachtige, unieke natuur. Liefhebbers van een fietsvakantie vinden hier veel routes van verschillend niveaus. Stap op je pedalen in dit nog ongerepte fietsland en laat je verrassen door de de mooiste landschappen en de verfrissende natuur.

Beskiden
Fietsen in de Beskiden. Foto: N. Wójcik – www.silesia.travel

De omgeving van Bielsko op de fiets

Het complex „Enduro Trails – Bielsko-Biała” is een netwerk van eenrichtingsfietsroutes, zogenaamde “single-tracks”. Deze trails zijn geliefd bij mountainbikers; met de smalle, draaiende en op en neer gaande routes van verschillende niveaus. Met makkelijke en geleidelijk op- en neer gaande routes tot hele steile routes die een technisch hoge fietsvaardigheid vereisen. De routes zijn gelegen in het Klimczok massief, gelegen tussen Szyndzielnia en Kozia Góra, in het toeristisch meest populaire deel van de bergen om Bielsko-Biała. De Kozia is een kleine heuvel, op 686 meter boven zeeniveau, en is bereikbaar vanuit het stadje in ongeveer een uur.

De kabelbaan is in 2017 grondig gemoderniseerd en aangepast voor het vervoer van fietsen

De Szyndzielnia is 1030 meter hoog, maar de top kan je alleen met een kabelbaan bereiken. Deze is in 2017 grondig gemoderniseerd en aangepast voor het vervoer van fietsen.

Het Enduro Trails-complex kent vier niveaus van moeilijkheid, aangegeven met de kleuren groen, blauw, rood en zwart. Net als op de skipiste oplopend van makkelijk naar moeilijk.
Sinds de lancering van het Enduro Trails netwerk groeit de populariteit gestaag, zowel onder lokale bewoners als bij toeristen uit Polen en uit het buitenland.

Enduro Polen
Enduro Trails. Foto: .J. Rytwiński

In mei 2018 werd de langste (6500 meter) en meest gevarieerde nieuwe route geopend tussen Szyndzielnia en Kozia Góra, waarvan het beginpunt zich bij het bovenste station van de kabelbaan naar Szyndzielnia bevindt. Het pad is relatief eenvoudig, een blauwe route qua moeilijkheidsgraad. Houd wel rekening met de lengte van de route, die samen met het Twister-pad langer is dan 11 kilometer. Op de nieuwste route zijn er drie interessante uitkijkpunten. De eerste laat het Keteldal Żywiecka zien, de tweede de stad Bielsko Biała en de derde toont de hellingen van Magurka. Bij goed weer zie je soms zelfs het Tatra-gebergte.

Polen Fietsen
Enduro Trails. Foto: M. Kopianiecki

Fietsen in de omgeving van Szczyrk

De omgeving van Szczyrk is een perfecte plek voor liefhebbers van mountainbiken. In de buurt van de stad zijn enkele interessante, zeer mooie fietsroutes uitgestippeld. Voor je vertrekt moet je beseffen dat Szczyrk omringd wordt door hoge bergen met vrij steile hellingen en dat de niveauverschillen erg groot zijn. Het berijden van deze routes vereist een goede conditie en goede technische vaardigheden.

Szczyrk
Beskiden in de buurt van Szczyrk. Foto: www.silesie.travel

Fietsroutes in Szczyrk

• Skrzyczne over de Hala Skrzyczeńska – Lengte tracé: 10,4 km. Hoogte: 514 – 1257 meter
• Beskidy via Migdały – Lengte tracé: 5,6 km. Hoogte: 514 – 858 meter
• Bieniatka – Lengte tracé: 5,4 km. Hoogte: 514 – 831 meter
• Magura berghut “Klimczok” – Lengte tracé 5,9 km. Hoogte: 514 – 1068 meter
• Rond Skalite– Lengte tracé: 8,1 km. Hoogte: 514 – 746 meter

De omgeving van Żywiec op de fiets

In dit deel van de regio zijn ongeveer 30 paden en fietspaden van verschillende moeilijkheidsgraden met een totale lengte van 510 kilometer. Ze zijn bedoeld voor zowel de liefhebbers van extreme sports als voor recreatieve familie-uitstapjes.

fietsen polen
Berg Żar. Foto: N. Wójcik – www.silesia.travel

De berg Żar

Bijzondere aandacht verdient de berg Żar; een onder de toeristen populaire piek van 761 meter boven zeeniveau. Je kunt de top bereiken met een bergtrein Deze trein is snel en kan 1200 personen per uur vervoeren. Je kunt ook je fiets meenemen in de trein. Mountainbikers maken hier vaak gebruik van. Berg Żar is een mooie en bijzondere plek, vanwaar je het panorama van Beskidy Mały kan bewonderen.

Zar Polen
Uitzicht van de Berg Żar. Foto: T.Gębuś – www.silesia.travel

Het is ook een populaire plek voor paragliders en mountainbikers. Op de top van de berg beginnen 3 routes voor mountainbikers met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Dit is echter niet alles. Je kunt ter plaatse ook scooters, steps en zogenaamde low rider fietsen huren . Hiermee de heuvel af rijden zorgt voor een onvergetelijke ervaring.


Lees meer over fietsvakanties naar Polen op www.polen.travel/nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer