Fietsroutes in de regio Silezië

De regio Silezië en het Beskiden gebergte bieden uitstekende mogelijkheden voor een actieve vakantie gedurende het hele jaar. Bezoekers in dit deel van Polen worden betoverd door het mooie berglandschap, de kristalheldere rivieren en de prachtige, unieke natuur. Liefhebbers van een fietsvakantie vinden hier veel routes van verschillend niveaus. Stap op je pedalen in dit nog ongerepte fietsland en laat je verrassen door de de mooiste landschappen en de verfrissende natuur.

Beskiden
Fietsen in de Beskiden. Foto: N. Wójcik – www.silesia.travel

De omgeving van Bielsko op de fiets

Het complex „Enduro Trails – Bielsko-Biała” is een netwerk van eenrichtingsfietsroutes, zogenaamde “single-tracks”. Deze trails zijn geliefd bij mountainbikers; met de smalle, draaiende en op en neer gaande routes van verschillende niveaus. Met makkelijke en geleidelijk op- en neer gaande routes tot hele steile routes die een technisch hoge fietsvaardigheid vereisen. De routes zijn gelegen in het Klimczok massief, gelegen tussen Szyndzielnia en Kozia Góra, in het toeristisch meest populaire deel van de bergen om Bielsko-Biała. De Kozia is een kleine heuvel, op 686 meter boven zeeniveau, en is bereikbaar vanuit het stadje in ongeveer een uur.

De kabelbaan is in 2017 grondig gemoderniseerd en aangepast voor het vervoer van fietsen

De Szyndzielnia is 1030 meter hoog, maar de top kan je alleen met een kabelbaan bereiken. Deze is in 2017 grondig gemoderniseerd en aangepast voor het vervoer van fietsen.

Het Enduro Trails-complex kent vier niveaus van moeilijkheid, aangegeven met de kleuren groen, blauw, rood en zwart. Net als op de skipiste oplopend van makkelijk naar moeilijk.
Sinds de lancering van het Enduro Trails netwerk groeit de populariteit gestaag, zowel onder lokale bewoners als bij toeristen uit Polen en uit het buitenland.

Enduro Polen
Enduro Trails. Foto: .J. Rytwiński

In mei 2018 werd de langste (6500 meter) en meest gevarieerde nieuwe route geopend tussen Szyndzielnia en Kozia Góra, waarvan het beginpunt zich bij het bovenste station van de kabelbaan naar Szyndzielnia bevindt. Het pad is relatief eenvoudig, een blauwe route qua moeilijkheidsgraad. Houd wel rekening met de lengte van de route, die samen met het Twister-pad langer is dan 11 kilometer. Op de nieuwste route zijn er drie interessante uitkijkpunten. De eerste laat het Keteldal Żywiecka zien, de tweede de stad Bielsko Biała en de derde toont de hellingen van Magurka. Bij goed weer zie je soms zelfs het Tatra-gebergte.

Polen Fietsen
Enduro Trails. Foto: M. Kopianiecki

Fietsen in de omgeving van Szczyrk

De omgeving van Szczyrk is een perfecte plek voor liefhebbers van mountainbiken. In de buurt van de stad zijn enkele interessante, zeer mooie fietsroutes uitgestippeld. Voor je vertrekt moet je beseffen dat Szczyrk omringd wordt door hoge bergen met vrij steile hellingen en dat de niveauverschillen erg groot zijn. Het berijden van deze routes vereist een goede conditie en goede technische vaardigheden.

Szczyrk
Beskiden in de buurt van Szczyrk. Foto: www.silesie.travel

Fietsroutes in Szczyrk

• Skrzyczne over de Hala Skrzyczeńska – Lengte tracé: 10,4 km. Hoogte: 514 – 1257 meter
• Beskidy via Migdały – Lengte tracé: 5,6 km. Hoogte: 514 – 858 meter
• Bieniatka – Lengte tracé: 5,4 km. Hoogte: 514 – 831 meter
• Magura berghut “Klimczok” – Lengte tracé 5,9 km. Hoogte: 514 – 1068 meter
• Rond Skalite– Lengte tracé: 8,1 km. Hoogte: 514 – 746 meter

De omgeving van Żywiec op de fiets

In dit deel van de regio zijn ongeveer 30 paden en fietspaden van verschillende moeilijkheidsgraden met een totale lengte van 510 kilometer. Ze zijn bedoeld voor zowel de liefhebbers van extreme sports als voor recreatieve familie-uitstapjes.

fietsen polen
Berg Żar. Foto: N. Wójcik – www.silesia.travel

De berg Żar

Bijzondere aandacht verdient de berg Żar; een onder de toeristen populaire piek van 761 meter boven zeeniveau. Je kunt de top bereiken met een bergtrein Deze trein is snel en kan 1200 personen per uur vervoeren. Je kunt ook je fiets meenemen in de trein. Mountainbikers maken hier vaak gebruik van. Berg Żar is een mooie en bijzondere plek, vanwaar je het panorama van Beskidy Mały kan bewonderen.

Zar Polen
Uitzicht van de Berg Żar. Foto: T.Gębuś – www.silesia.travel

Het is ook een populaire plek voor paragliders en mountainbikers. Op de top van de berg beginnen 3 routes voor mountainbikers met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Dit is echter niet alles. Je kunt ter plaatse ook scooters, steps en zogenaamde low rider fietsen huren . Hiermee de heuvel af rijden zorgt voor een onvergetelijke ervaring.


Lees meer over fietsvakanties naar Polen op www.polen.travel/nl


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer