Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Wielrennen: dit zijn de kosten en de financiering

Wielrennen is een mooie, maar dure sport. Om deze sport goed te kunnen beoefenen, heb je meer materialen nodig dan je in eerste instantie zou denken. Om te beginnen is er natuurlijk de fiets, maar denk bijvoorbeeld ook aan een goede, veilige helm, wielrenschoenen, een wielrentenue, handschoenen, rugzak, zonnebril, bidon en een trainingspak voor de koudere dagen. De kosten voor de aanschaf van deze spullen kunnen in totaal behoorlijk oplopen.

Financieren wielrennen
Fietsend naar de hoogste toppen

In dit artikel vertellen we je meer over de aanschaf van een fiets en de bijbehorende materialen en tevens hoe je het wielrennen eventueel kunt financieren.

De financiering van de fiets

De duurste aankoop van alle materialen is uiteraard de fiets. Er zijn heel veel verschillende soorten wielrenfietsen te koop voor alle niveaus.

Bepaal wat je budget is en stel een limiet voor wat je maximaal aan de fiets wil uitgeven

Voordat je een wielrenfiets wil kopen is het belangrijk om na te gaan wat je niveau is en de categorie fietsen van jouw niveau eens goed te bekijken. Bepaal ook wat je budget is en stel een limiet voor wat je maximaal aan de fiets wil uitgeven. Stel ook een doel voor wat je met de wielrenfiets wil gaan doen.

Op je racefiets, eén met de natuur.

Wil je eerst de wielrensport rustig verkennen om erachter te komen of je goede sport hebt gekozen? Dan is het handig om een fiets te kiezen in een lagere prijsklasse. Deze fietsen zijn gemiddeld tussen de 300 en 800 euro. Voorbeelden van wielrenfietsen in deze prijsklasse zijn: Sensa, Trek en Stokvis. Weet je al zeker dat wielrennen echt jouw sport is, je veel mooie routes gaat rijden en je de fiets een flink aantal jaren wil gaan gebruiken? Kijk dan eens naar de fietsen van de merken Cube, Orbea, Votec of Haibike. De prijs ligt bij deze merken wel hoger, gemiddeld tussen de 1.000 en 4.000 euro.

Mogelijkheden voor de financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden om de fiets te financieren. Sparen is natuurlijk altijd de beste optie. Maar geld lenen kan ook een alternatief zijn. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten, lenen door tijdelijk rood te staan op je bankrekening, of je creditcard te gebruiken. Dat bedrag betaal je dan later terug, in één keer of in termijnen.

Maak je hoofd leeg, fietsend over adembenemend mooie wegen.

Ook bieden veel fietsenwinkels het fietsdirectplan aan. Een speciale regeling voor mensen die een wielrenfiets willen kopen, maar het bedrag niet in één keer kunnen betalen. Met het fietsdirectplan kan je er voor kiezen om in 24, 36 of 48 maanden je aankoopbedrag terug te betalen. Je betaalt per maand dan een bepaald bedrag, zodat er ook geld overblijft voor je andere maandelijkse kosten. Dit lijkt erg voordelig, maar let op: je betaalt hierbij wel 12,9% rente, terwijl de rente bij een persoonlijke lening vaak tussen de 5 en 12% ligt. Het is dus uiteindelijk dus goedkoper om voor een persoonlijke lening te kiezen.

Financiering van de overige wielrenspullen

Naast de fiets zijn er ook de helm, de schoenen en de kleding die aangeschaft moeten worden. Alhoewel de prijzen voor deze materialen lager zijn dan voor de fiets, kun je ook deze spullen financieren door te lenen. Maar het beste is natuurlijk, en dat is dan ook het advies van Mountainreporters, om van tevoren een bedrag op je spaarrekening opzij te zetten voor de aanschaf van je fiets en fietsspullen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pricewise.


Lees de mooiste fietsverhalen op onze FIETSPAGINA


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer