ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Mountainbiken in Saalbach Hinterglemm

Wie houdt er niet van om een ​​vroege zomerzonsopgang te zien, in de tijd van het jaar waarin het weer milder wordt, de dagen langer zijn en felle kleuren het landschap sieren. Er zijn slechts vier weken tussen de laatste dag van het winterseizoen en het begin van het officiële fietsseizoen. Het lijkt erop dat Moeder Natuur Saalbach Hinterglemm heeft gezegend met een mooie start van de lente.

Moeder Natuur heeft Saalbach Hinterglemm  gezegend met een mooie start van de lente

Hoewel de officiële start van het zomerseizoen 10 mei was, konden de inwoners nauwelijks wachten om de al sneeuwvrije paden te verkennen.

Glemmtal Mountainbike
Een bijzondere lentedag in Saalbach Hinterglemm. Foto: Daniel Roos

Ze kunnen niet wachten om van start te gaan. Fotograaf Daniel Roos en Karin Pasterer, een local, zitten al op hun mountainbikes en zijn klaar om op weg te gaan. De dag ervoor vonden ze dat het tijd was om hun snowboards op te bergen om op het zadel van hunmountainbike te gaan zitten en de aarde, stenen en wortels onder de brede banden te voelen. De gondels gaan niet in het tussenseizoen, dus moeten ze naar de top fietsen.

MTB Saalbach
De laatste resten sneeuw liggen nog boven op de berg. Foto: Daniel Roos

Het wordt een schitterende dag verwacht, vol zon en een wolkeloze hemel. Zonsopgang om 05:30 uur. Oké! Om optimaal van de zonsopgang op de top te genieten, verlaten ze het dorp om 04:00 uur, gewapend met lampen, camera’s en snacks. De route voert ze van de vallei naar de Reiterkogel, met een stijging van 800 meter. Het prachtige uitzicht dat ze zo goed kennen, wacht op ze op de top. Dit vooruitzicht drijft ze omhoog. Na ongeveer een uur zijn ze aan de top en genieten ze van de eerste zonnestralen en een welverdiend ontbijt.

Glemmtal Saalbach
Mooie ruige paden in het Glemtall. Foto: Daniel Roos

Onderweg passeren Karin en Daniel de Pro Line op de Reiterkogel. Het zal niet lang meer duren voor ze weer op hun downhillfietsen in het Bikepark zullen afdalen. De Shape Syndicate Crew is al druk het werk om er weer een spectaculair park van te maken. Ze volgen de geluiden van de “Fichtenmopeds” (kettingzagen) en spijkers die in hout worden getimmerd en vinden de crew die druk bezig zijn met het bouwen van nieuwe obstakels. De jongens van Trail Touch zijn al vroeg aan het werk. Karin en Daniel sluiten deze inspirerende ochtend af met een beklimming van het Pro Line freeride park.

Pro Line: Freeride-parcours door open bosland, met veel rotsachtige secties, veel coole elementen en verschillende opties voor gevorderde mountainbikers, die de Evil Eye Trail geweldig zullen vinden. De Pro Line op de Reiterkogel wordt aan het begin gekenmerkt door smalle bospaden, gevolgd door rotsachtige gedeelten en veel variaties op de Northshore. Bermen, doubles, tables, drops, technische passages en veel kleinere sprongen maken de Pro Line bijzonder uitdagend. Het bovenste deel is redelijk technisch, terwijl in het lagere gedeelte bredere bochten met mooie bermen zijn die je met meer snelheid kunt nemen. Meer info: Pro Line

Een rustmoment op deze memorabele ochtend. Foto: Daniel Roos

Met een brede grijns op hun gezichten komen ze rond 9.00 uur terug in het dal. Je zou denken dat als je zo lang op één plek woont je je thuis niet zou koesteren zoals je ooit deed, maar zoals de uitdrukking luidt: ‘Home is where the heart is’ – en het hart van Karin en Daniel hoort zeker in de bergen van Saalbach Hinterglemm.

MTB Saalbach
Fotograaf Daniel Roos en ‘local’ Karin Pasterer. Foto: Daniel Roos

Lees hier alles over Mountainbiken in Saalbach-Hinterglemm


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.