klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De Dune du Pilat is de hoogste van Europa!

Door: Ilse Nijhof

Van de echte bergen naar een berg van een duin. Dat is wat we Dune du Pilat wel kunnen noemen. Het is namelijk de allerhoogste duin van Europa. Met zijn 107 meter torent de duin hoog boven de rest van het landschap uit. Naast hoog is de duin ook nog eens lang en breed, hij heeft namelijk een lengte van maar liefst drie kilometer. En telt 616 meters in de breedte. Ben jij in Zuidwest-Frankrijk in de buurt van Bordeaux dan mag je een bezoek aan deze duin eigenlijk niet overslaan!

Vroeger zag het er anders uit

De Dune du Pilat ligt aan de Atlantische Oceaan bij Arcachon en bevat zo’n 55 miljoen kubieke meter zand. Vroeger was de duin echter nog helemaal niet zo groot. Uit onderzoeken is gebleken dat er eerst een veel kleinere duin bestaan moet hebben op de huidige locatie van Dune Du Pilat. Dankzij de gunstige geografische ligging zou het zand, afkomstig uit de Sahara, zich op de duin verzameld hebben. Hierdoor werd de duin steeds groter en groter. In 1978 is de duin gekenmerkt als belangrijke nationale toeristische locatie.

Dune du Pilat
De duin hoe die er nu bij ligt. Foto Pixabay

Populaire toeristische attractie

En nu is het één van de meest bezochte toeristische attracties in het zuidwesten van Frankrijk. Er komen hier zo’n 2 miljoen bezoekers per jaar. Je zou denken dat je hier dan ook een flink bedrag voor neerlegt, maar niets is minder waar. De toegang naar de duin is helemaal gratis. Je hoeft alleen een bedrag neer te leggen voor je parkeerplaats. Dit wordt dan weer gebruikt voor het behouden van de schitterende natuur.

Dune du Pilat
Uitzicht op de Atlantische Oceaan. Foto Pixabay

Paragliden of rennen

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat een bezoek aan Dune du Pilat echt de moeite waard is. De duin steekt 110 meter boven het zeeniveau uit. Het uitzicht is dan ook werkelijk prachtig. Met helder weer kun je zelfs de toppen van de Pyreneeën zien liggen. Tip, ga wat later op de dag heen, voor een prachtige uitzicht met zonsondergang! Je kunt ook je bikini meenemen en hier een dagje gaan zonnen. Voor de echte thrillseekers bestaat er paragliden vanaf de duin. En als je niet met je parachute naar beneden gaat, wandel dan niet op je dooie gemakkie naar beneden. Probeer er eens vanaf te rennen. Je zal zeker niet de enige zijn.

Door de zwaartekracht en de hoogte had ik het gevoel dat ik zweefde. Maar echt!
Gaan dus!

Dune du Pilat
Paragliden van de duin. Foto Pixabay
Dune du Pilat
Met zijn allen naar beneden rennen. Foto www.dunedupilat.com

Het adres:
Route de Biscarrosse (RD 218)
33115 Pyla-sur-Mer
44°35’23.5″N 1°12’49.0″W

Meer lezen over Frankrijk? Klik dan hier


Foto’s: Pixabay & www.dunedupilat.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer