ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

De Charles Kuonen hangbrug is bijna 500 meter lang!

Door: Ilse Nijhof

Zwitserland heeft al een tijdje een record op zijn naam staan, in juli 2017 is hier namelijk de langste hangbrug ter wereld geopend. De brug overspant maar liefst 494 meter en hangt welgeteld 85 meter boven de grond. Als je hoogtevrees hebt kun je deze brug dan ook beter vermijden..

Hangbrug
© Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

Charles Kuonen

De Charles Kuonen brug hangt boven het Grabengufer-rafijn bij Randa, in de buurt van het bekende Zermatt en is onderdeel van de meerdaagse wandelroute Monte Rosa en van de Europaweg. De populaire twee-daagse wandelroute tussen Grächen en Zermatt. De bouw van de 58 ton wegende brug heeft 2.5e maand in beslag genomen en kostte zon 650.000 euro. Een rijke bewoner genaamd Charles Kuonen nam een gedeelte daarvan voor zijn rekening. Hij legde maar liefst 100.000 euro neer en kreeg zo de mogelijkheid de brug naar zijn naam te laten vernoemen.

De rest van het bedrag werd betaald door nabijgelegen gemeenten en bedrijven. Het is de bedoeling dat de brug extra toerisme aantrekt waar de gemeenten van kunnen profiteren. Dit steuntje in de rug is hard nodig daar de bezoekersaantallen flink zijn gedaald sinds de oude voetgangersbrug, de Europabrücke, vernield is door vallende keien in 2010. Er is dan ook voor gekozen de nieuwe brug een stuk hoger te hangen om dit risico te verkleinen. 

Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus
Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

Schokdempers

De brug is voorzien van metalen roosters van 65 centimeter breed, hierdoor is het mogelijk naar beneden te kijken. Ook is het voorzien van een systeem met ‘hydraulische schokdempers’ zodat de brug niet extreem wiebelt bij normale omstandigheden. Als het onweert of hard waait is toegang tot de brug verboden. Dankzij de brug is het niet nodig om helemaal naar het dal af te dalen maar loop je tussen de bergen door. Hierdoor zijn de uitzichten werkelijk schitterend en is de brug absoluut een bezoekje waard! Kijk naar de foto’s en oordeel zelf!

Als je erheen wilt moet je overigens nog even geduld hebben, de brug is van juni tot november geopend! Toegang is gratis.

Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus
Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus
brug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

Bron: Zermatt & deingenieur
Hoofdfoto: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.