Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Charles Kuonen hangbrug is bijna 500 meter lang!

Door: Ilse Nijhof

Zwitserland heeft al een tijdje een record op zijn naam staan, in juli 2017 is hier namelijk de langste hangbrug ter wereld geopend. De brug overspant maar liefst 494 meter en hangt welgeteld 85 meter boven de grond. Als je hoogtevrees hebt kun je deze brug dan ook beter vermijden..

Hangbrug
© Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

Charles Kuonen

De Charles Kuonen brug hangt boven het Grabengufer-rafijn bij Randa, in de buurt van het bekende Zermatt en is onderdeel van de meerdaagse wandelroute Monte Rosa en van de Europaweg. De populaire twee-daagse wandelroute tussen Grächen en Zermatt. De bouw van de 58 ton wegende brug heeft 2.5e maand in beslag genomen en kostte zon 650.000 euro. Een rijke bewoner genaamd Charles Kuonen nam een gedeelte daarvan voor zijn rekening. Hij legde maar liefst 100.000 euro neer en kreeg zo de mogelijkheid de brug naar zijn naam te laten vernoemen.

De rest van het bedrag werd betaald door nabijgelegen gemeenten en bedrijven. Het is de bedoeling dat de brug extra toerisme aantrekt waar de gemeenten van kunnen profiteren. Dit steuntje in de rug is hard nodig daar de bezoekersaantallen flink zijn gedaald sinds de oude voetgangersbrug, de Europabrücke, vernield is door vallende keien in 2010. Er is dan ook voor gekozen de nieuwe brug een stuk hoger te hangen om dit risico te verkleinen. 

Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus
Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

Schokdempers

De brug is voorzien van metalen roosters van 65 centimeter breed, hierdoor is het mogelijk naar beneden te kijken. Ook is het voorzien van een systeem met ‘hydraulische schokdempers’ zodat de brug niet extreem wiebelt bij normale omstandigheden. Als het onweert of hard waait is toegang tot de brug verboden. Dankzij de brug is het niet nodig om helemaal naar het dal af te dalen maar loop je tussen de bergen door. Hierdoor zijn de uitzichten werkelijk schitterend en is de brug absoluut een bezoekje waard! Kijk naar de foto’s en oordeel zelf!

Als je erheen wilt moet je overigens nog even geduld hebben, de brug is van juni tot november geopend! Toegang is gratis.

Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus
Hangbrug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus
brug
Photograph: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

Bron: Zermatt & deingenieur
Hoofdfoto: © Valentin Flauraud. Zermatt Tourismus

 

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer