Word nu lid van de NKBV. Bekijk hier alle voordelen!

Door Edwin Hagenouw | hoofdredacteur Reisschrijvers Media 

Net als de schrijvers en fotografen heb jij als lezer van Mountainreporters waarschijnlijk een bovengemiddelde interesse in reizen en sportieve activiteiten. Natuurlijk gaat er zelden wat fout tijdens je reizen naar mooie en pure natuurbestemmingen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En in het geval van een ongeval, diefstal of vermissing is het fijn als je weet dat de zaken snel en zonder gedoe worden geregeld en je snel weer kunt gaan genieten.

Essentieel is dan een goede reisverzekering met een uitgebreide dekking. En hoe mooi zou het zijn als deze verzekering ook nog eens is bedacht door mensen met dezelfde passie voor reizen en natuur als jij.

Duidelijkheid voor vertrek

Als je op vakantie iets overkomt wil je dat de reisverzekering de kosten dekt die gemaakt moeten worden om je op te sporen of naar het ziekenhuis te vervoeren. Maar veel reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld bergwandelen alleen als dit over goed begaanbare paden gaat. Dat laat ruimte aan verzekeraars om zelf invulling te geven aan of een pad goed begaanbaar is. En dat wil je als actieve reiziger natuurlijk niet. Je wil duidelijkheid voor vertrek en tijdens de reis.

Alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking is speciaal voor en met haar leden ontwikkeld. Deze verzekering heeft een dekkingsperiode van zestig aaneengesloten dagen en biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. Daarnaast is redding en repatriëring waar ook ter wereld verzekerd.

Wandelen in de Provence. Foto: Edwin Hagenouw

Vanzelfsprekend zijn mijn partner en kinderen ook verzekerd via de NKBV. We waren verkocht na het lezen van de zeer gunstige voorwaarden voor ons als actieve reizigers in elk seizoen van het jaar. Ook de wintersportdekking is namelijk ijzersterk. En dat is voor ons als skiërs natuurlijk essentieel!

Je bent top verzekerd voor slechts € 38,75 per kalenderjaar. Om de reisverzekering af te kunnen sluiten moet je wel NKBV-lid zijn. Voor € 52,50 per kalenderjaar ben je al lid. Lees hier meer over de doorlopende reisverzekering.Lid worden van de NKBV

Vanaf het allereerste moment van ons bestaan (april 2017) werkt de NKBV samen met Mountainreporters in het informeren en inspireren van bergliefhebbers. En dat is logisch, want de leden van de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging hebben een enorme overeenkomst met de lezers van onze website en de volgers van onze social media.

Lid worden van de NKBV? Klik hier! 

Nadat ik me grondig had verdiept in de voordelen van een lidmaatschap en de reisverzekering besloot ik over te stappen naar de NKBV. Als actieve reiziger, in bergachtige, natuurlijke en vaak ongerepte gebieden voelt het goed om aangesloten te zijn bij de NKBV. Het is helemaal mooi dat een groot deel van de verdiensten van de vereniging worden teruggegeven aan het onderhoud en behoud van de natuur en de wandel-/klimgebieden.

Draag bij aan het onderhoud in de Alpen

Heb je je weleens afgevraagd wie het bergpad waarop je loopt onderhoudt? Of wie de routebordjes neerzet? In de Alpen liggen tienduizenden kilometers gemarkeerde bergpaden en die worden allemaal bijgehouden. Dit onderhoud in de bergen kost enorm veel geld en daarnaast is de inzet van vrijwilligers hard nodig.

Berghut. Copyrights: ZOUT fotografie

Het herstellen van paden en aanpassen van hutten wordt bekostigd uit het zogeheten Gegenrecht Fonds. Alle Alpenverenigingen dragen af aan dit fonds. De NKBV betaalt € 400.000,- per jaar en daarbij steunt de NKBV elk jaar een aantal hutten met een aparte bijdrage. Dat geld komt uit het huttenondersteuningsfonds. Jouw lidmaatschap draagt bij aan het onderhoud van al die paden en berghutten. Klik hier om alle voordelen van een NKBV lidmaatschap te bekijken en lees hier meer over het Gegenrecht Fonds.

Korting op overnachtingen in een berghut

Als je als NKBV’er regelmatig in een berghut van een Alpenvereniging overnacht, heb je je lidmaatschap snel terugverdiend. Omdat de NKBV zo veel bijdraagt aan het onderhoud van de hutten en paden in de Alpen, maar ook in de Pyreneeën, krijg je als NKBV-lid namelijk tot wel 50% korting op overnachtingen in de meer dan twaalfhonderd berghutten van de Alpenverenigingen.

Nog meer voordeel

De NKBV is er om jou alles te laten halen uit je favoriete klim- en bergsportactiviteiten. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je vakantie heb je daarnaast toegang tot uitgebreide informatie in het kenniscentrum en het magazine ‘Hoogtelijn’.

  • Veilig reizen in de bergen tijdens corona 
  • Tot 50% korting in meer dan 1200 berghutten in Europa
  • Onze voordelige en uitgebreide reisverzekering voor slechts €38,75
  • Toegang tot reizen en cursussen uit het Bergsportreizen programma
  • 5x per jaar gratis Hoogtelijn, het enige allround klim- en bergsportmagazine van Nederland
  • 10% korting bij Bever, de outdoorspecialist!

Bekijk hier alle informatie over het NKBV-lidmaatschap en de reisverzekering 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.