Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Dutchweek komt deze zomer met nieuw outdoorconcept in Oostenrijk

Door Edwin Hagenouw

Al jaren organiseert Dutchweek wintersportevents in Italië, Oostenrijk en Noorwegen. Nu er door de corona pandemie nog meer behoefte is aan sport en ontspanning heeft Dutchweek een nieuw concept ontwikkeld. Dutchweek Outdoor wordt een adventurous en healthy lifestyle event, midden in de Oostenrijkse Alpen in 2021 en ook in Noorwegen vanaf zomer 2022. De organisatie start deze zomer met twee edities waarbij de prachtige omgeving van Zell am See-Kaprun en Saalbach het decor zijn van de eerste Outdoor events.

Dutchweek Outdoor wordt een adventurous en healthy lifestyle event

Het eerste Dutchweek event werd in 2013 georganiseerd in Sauze d’Oulx, Italië. Vanuit daar zijn de events doorgegroeid en heeft Dutchweek intussen jaarlijks ongeveer zeven Winter edities in Oostenrijk, Italië en Noorwegen. Door de wereldwijde pandemie kwam er vorig jaar een abrupt einde aan het wintersportseizoen en ook deze winter konden de wintersportvakanties niet doorgaan.

Niet stilgezeten

Uiteraard heeft de organisatie van Dutchweek niet stilgezeten en deze extra tijd gebruikt om een eigen zomer concept te ontwikkelen. Door de wereldwijde reisrestricties trok Nederland massaal Europa in tijdens de zomer van 2020. Oostenrijk werd daardoor in een klap een nog geliefder zomerse vakantiebestemming door de combinatie van mooie natuur, lekker weer en tal van mogelijkheden op het gebied van sport en ontspanning.

Wat veel mensen echter nog niet weten is dat men voor een vakantie in Oostenrijk geen doorgewinterde outdoor liefhebber hoeft te zijn met een fantastische conditie en diehard hike skills. De Oostenrijkse Alpen bieden ontzettend veel diversiteit en het is opvallend hoe mooi de natuur zo dichtbij huis kan zijn.

Een mix van activiteiten en ontspanning

Met het gevarieerde programma van Dutchweek Outdoor speelt de organisatie hier dan ook goed op in. Activiteiten worden voor diverse niveaus georganiseerd en zo is er voor ieder wat wils. Verwacht een heerlijke shortbreak met tal van mogelijkheden.

Zo kun je relaxen aan het prachtige meer van Zell am See of gaan mountainbiken op een van de vierhonderd kilometer aan trails van Saalbach. Ook zijn er diverse bootcamp lessen en relaxte yogasessies op prachtige locaties, midden in de natuur.

Bos bij Zell am See

Anouk Schrijver, Commercial Director en Eigenaar van Dutchweek, laat weten: “We kijken vol vertrouwen naar deze zomer, waarbij we meer ruimte en mogelijkheden verwachten om mensen weer te laten genieten van een heerlijke en onbezorgde shortbreak. We willen mensen graag laten zien hoe mooi de bergen in de zomer kunnen zijn en richten ons daarbij op een breder publiek dan enkel de wintersport- of outdoorliefhebber.

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om samen met de VVV’s en plaatselijke ondernemers een gevarieerd programma op te zetten. We kunnen niet wachten om bezoekers weer een glimlach op het gezicht te toveren met onze events”.

De eerste edities van Dutchweek Outdoor zullen plaatsvinden in augustus en september 2021:

  • Zell am See – Kaprun, 18 t/m 21 augustus 2021
  • Saalbach, 15 t/m 18 September 2021

Meer informatie over het programma wordt komende periode continu aangevuld op de vernieuwde website www.dutchweek.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer