ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Europa’s hoogste schommel is dichterbij dan je denkt! Je vindt deze namelijk in Amsterdam!! ‘Over The Edge’ staat op het dak van de A’DAM toren. Daredevils kunnen hier op 100 meter hoogte schommelen met een geweldig uitzicht over Amsterdam.

Prachtige uitzichten

Het observatiedek op de A’DAM toren, oftewel de Shell-toren staat tegenover het Centraal Station. Zonder schommel is deze plek al een bezienswaardigheid an sich. Je hebt hier namelijk een prachtig 360 graden uitzicht over Amsterdam. Bekijk de stad eens vanuit een heel ander oogpunt!

Schommel
Prachtige uitzichten. Foto http://www.amsterdamredlightdistricttour.com/

Shell toren

In 1965 werd er door de raad van bestuur van Shell besloten dat er een nieuw hoofdkantoor nodig was. Shell beschikte toen maar over een klein stukje grond en dus werd er door de architect Arthur Staal een hoog gebouw ontworpen. Deze werd pas in 2009 in gebruik genomen door Shell. Investeerders met wortels in de Nederlandse dance scene namen de toren in 2014 over. Vandaar ook de naam A’DAM, wat staat voor Amsterdam Dance and Music. Tegenwoordig vind je er creatieve toonaangevende bedrijven.

Schommel
A’DAM Toren. Foto www.lingotto.nl

Adrenaline

Wil je er nog een stukje adrenaline aan toevoegen dan kun je plaatsnemen op de schommel. Er is plek voor vier personen en je wordt gezekerd in een veiligheidsbeugel. Bijkomend voordeel, je hoeft niet zelf te schommelen. De ‘swing’ van de schommel wordt hydraulisch aangestuurd. Maar je kunt natuurlijk altijd doen alsof!

De kosten voor de schommel zijn 5 euro en kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa van de A’DAM LOOKOUT, boven op het dak of online. Let op, je kunt alleen beneden aan de kassa met cash betalen. Daarnaast heb je ook een ticket nodig voor de A’DAM LOOKOUT. De kosten hiervoor zijn €12.50.

Schommel
De ‘Over The Edge’ schommel. Foto Attractions 360°

De schommel is het gehele jaar geopend vanaf 10.30 ‘s ochtends. Je moet wel voldoen aan de minimale lengte van 1.30.

Check dit filmpje van Business Insider!

Hoofdfoto en bron: https://www.adamlookout.com/nl/over-the-edge-2/

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.