Fantasticable in Les Portes du Soleil

Door Ilse Nijhof

Altijd al eens met 100 km per uur door de lucht willen vliegen? Over pistes, restaurants en skiende mensen? In Chatel kan dat! De ‘fantasticable’ brengt je van de ene berg naar de andere berg in slechts een paar minuten.

Wat is Ziplinen eigenlijk?

Bij ziplinen hang je in een tuigje aan een kabel. Je start bij de top van de Rochassons lift. De 1200 meter lange kabel brengt je naar de andere kant van de berg in slechts een paar minuten. Je hangt op een hoogte van meer dan 200 meter boven de Plaine Dranse vallei. Er kunnen snelheden van 100 km per uur gehaald worden. De zipline kan alleen door skiërs en snowboarders bereikt worden. Je ski uitrusting wordt in een grote tas achter je aan gestuurd, waarna je je weg kan vervolgen op de piste.

Onze ervaring

Wij (redacteuren Karin en Ilse) hebben het mogen uitproberen en dat was een groot succes. Een beetje zenuwachtig stonden we in de rij, durven we het of durven we het niet? Na het wegen en het aantrekken van het tuigje was er echt geen weg meer terug. We gingen het gewoon doen.

even wachten tot de wind goed staat en dan is het gaan met die banaan!

Eenmaal vastgezet in je tuigje word je vastgehangen aan de kabel. De kabel zit dan nog wel verzekerd aan de top. Het hangen is best comfortabel. Je hangt op je buik, head first. Nadat alle veiligheidsprocedures zijn doorlopen en je gewicht en naam zijn doorgegeven aan de medewerker die aan de andere kant van de kabel staat is het bijna zover. Alleen nog even wachten tot de wind goed staat en op het seintje van de medewerker beneden en dan is het gaan met die banaan!

Wooow dat gaat hard! Gelukkig hebben we onze skibril en helm op zodat we geen last hebben van de suizende wind. Wat een uitzicht! Veel tijd om er van te genieten is er niet, want binnen een paar minuten heb je de andere kant bereikt.

Aan het eind word je flink geremd door een andere kabel waardoor je bijna geen snelheid meer hebt. Vervolgens word je opgewacht door een medewerker die je uit het tuigje helpt. De ski’s komen in een volgende lading waarna we onze weg op de piste weer kunnen vervolgen. Wat was dit gaaf! Als je Les Portes du Soleil gaat bezoeken, moet deze activiteit op je bucketlist staan!

Handige feitjes

De zipline is behalve op dinsdag geopend van 17 december tot 23 april van 12 tot 16.30. De kosten zijn €25. Een camera aan het eind van de kabel maakt foto’s. Deze foto’s zijn voor €3 te koop. Het is mogelijk om een solo flight of duo flight te doen. Bij een solo flight is het minimum gewicht 35 kilo en het maximale gewicht 120 kilo. Een duo flight is mogelijk als je samen maximaal 150 kilo weegt, hierbij is het maximale verschil in gewicht 40 kilo.

De Fantasticable is ook in de zomer geopend en meer informatie vind je op chatelactivites.com


Lees hier meer verhalen over Frankrijk


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer