ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Fantasticable in Les Portes du Soleil

Door Ilse Nijhof

Altijd al eens met 100 km per uur door de lucht willen vliegen? Over pistes, restaurants en skiende mensen? In Chatel kan dat! De ‘fantasticable’ brengt je van de ene berg naar de andere berg in slechts een paar minuten.

Wat is Ziplinen eigenlijk?

Bij ziplinen hang je in een tuigje aan een kabel. Je start bij de top van de Rochassons lift. De 1200 meter lange kabel brengt je naar de andere kant van de berg in slechts een paar minuten. Je hangt op een hoogte van meer dan 200 meter boven de Plaine Dranse vallei. Er kunnen snelheden van 100 km per uur gehaald worden. De zipline kan alleen door skiërs en snowboarders bereikt worden. Je ski uitrusting wordt in een grote tas achter je aan gestuurd, waarna je je weg kan vervolgen op de piste.

Onze ervaring

Wij (redacteuren Karin en Ilse) hebben het mogen uitproberen en dat was een groot succes. Een beetje zenuwachtig stonden we in de rij, durven we het of durven we het niet? Na het wegen en het aantrekken van het tuigje was er echt geen weg meer terug. We gingen het gewoon doen.

even wachten tot de wind goed staat en dan is het gaan met die banaan!

Eenmaal vastgezet in je tuigje word je vastgehangen aan de kabel. De kabel zit dan nog wel verzekerd aan de top. Het hangen is best comfortabel. Je hangt op je buik, head first. Nadat alle veiligheidsprocedures zijn doorlopen en je gewicht en naam zijn doorgegeven aan de medewerker die aan de andere kant van de kabel staat is het bijna zover. Alleen nog even wachten tot de wind goed staat en op het seintje van de medewerker beneden en dan is het gaan met die banaan!

Wooow dat gaat hard! Gelukkig hebben we onze skibril en helm op zodat we geen last hebben van de suizende wind. Wat een uitzicht! Veel tijd om er van te genieten is er niet, want binnen een paar minuten heb je de andere kant bereikt.

Aan het eind word je flink geremd door een andere kabel waardoor je bijna geen snelheid meer hebt. Vervolgens word je opgewacht door een medewerker die je uit het tuigje helpt. De ski’s komen in een volgende lading waarna we onze weg op de piste weer kunnen vervolgen. Wat was dit gaaf! Als je Les Portes du Soleil gaat bezoeken, moet deze activiteit op je bucketlist staan!

Handige feitjes

De zipline is behalve op dinsdag geopend van 17 december tot 23 april van 12 tot 16.30. De kosten zijn €25. Een camera aan het eind van de kabel maakt foto’s. Deze foto’s zijn voor €3 te koop. Het is mogelijk om een solo flight of duo flight te doen. Bij een solo flight is het minimum gewicht 35 kilo en het maximale gewicht 120 kilo. Een duo flight is mogelijk als je samen maximaal 150 kilo weegt, hierbij is het maximale verschil in gewicht 40 kilo.

De Fantasticable is ook in de zomer geopend en meer informatie vind je op chatelactivites.com


Lees hier meer verhalen over Frankrijk


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.