klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Uniek alternatief voor de echte fietselfstedentocht

Door Ilse Nijhof | Hoofdfoto: Pixabay | Bron: fietselfstedentocht

R

eporter Ilse zou net als vorig jaar met haar vader meedoen aan de fietselfstedentocht. Een jaarlijks georganiseerde toertocht op de fiets langs de Friese elf steden over een afstand van 235 kilometer. Helaas kan het evenement – net als vele anderen – door de maatregelen tegen covid-19 dit jaar niet doorgaan. Gelukkig hoeven we het niet helemaal zonder fietselfstedentocht te doen, deze wordt namelijk alsnog georganiseerd – virtueel!

Elfstedentocht vanuit huis

Het enige wat je nodig hebt is een interactieve hometrainer en een lidmaatschap bij het programma Zwift. Vanuit je garage, tuin of huis fiets je samen met andere fietsers 235 kilometer over een route. Als je je aanmeldt op de website word je gekoppeld aan een Ride-leader, zij begeleiden het peloton tijdens de tocht. De Ride-leaders zijn geen onbekende namen, denk aan (oud) profrenners Pieter Wening, Lieuwe Westra of één van de anderen. Hij fietst met je mee om het tempo te bepalen.

Samen op afstand

Aan alles is gedacht, je stopt in elke stad voor een rustpauze (normaal gesproken het aantal kilometers volgens de stempelkaart). Even de benen strekken, een broodje of een plaspauze, het kan allemaal. Het is nog eens leuk ook want je kunt tijdens het fietsen virtueel met elkaar communiceren dus je bent nooit alleen!

Fietselfstedentocht medaille 2018
Dit jaar geen echte medaille voor de verzameling maar wel een certificaat. Eigen foto Ilse Nijhof

Twee routes

Ben je nou voortijdig gestopt met trainen omdat de tocht niet doorgaat en vind je 235 kilometer net wat te ver? Of vind je 5.00 ’s ochtends gewoon te vroeg? Je kunt je ook aanmelden voor de zuidelijke lus over een afstand van 92 kilometer. Deze start om 10.30 en onderweg doorkruis je 6 steden.

Stempelkaart en certificaat

Deelname is gehele gratis. Het gaat weliswaar om de sportieve prestatie maar je krijgt na afloop wel een print-at-home online certificaat, ook als je de korte variant hebt gefietst. Kan je die toch mooi ophangen tussen alle medailles. Ook ontvang je een digitale stempelkaart die je thuis kunt uitprinten. Dus stuur je partner op pad om een mooie stempel uit te zoeken en word bij elke stop beloond!

Wil je graag meedoen aan deze unieke alternatieve Fietselfstedentocht, meld je dan nu aan via deze link! Het evenement vindt plaats op pinkstermaandag 1 juni!

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer