Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Uniek alternatief voor de echte fietselfstedentocht

Door Ilse Nijhof | Hoofdfoto: Pixabay | Bron: fietselfstedentocht

R

eporter Ilse zou net als vorig jaar met haar vader meedoen aan de fietselfstedentocht. Een jaarlijks georganiseerde toertocht op de fiets langs de Friese elf steden over een afstand van 235 kilometer. Helaas kan het evenement – net als vele anderen – door de maatregelen tegen covid-19 dit jaar niet doorgaan. Gelukkig hoeven we het niet helemaal zonder fietselfstedentocht te doen, deze wordt namelijk alsnog georganiseerd – virtueel!

Elfstedentocht vanuit huis

Het enige wat je nodig hebt is een interactieve hometrainer en een lidmaatschap bij het programma Zwift. Vanuit je garage, tuin of huis fiets je samen met andere fietsers 235 kilometer over een route. Als je je aanmeldt op de website word je gekoppeld aan een Ride-leader, zij begeleiden het peloton tijdens de tocht. De Ride-leaders zijn geen onbekende namen, denk aan (oud) profrenners Pieter Wening, Lieuwe Westra of één van de anderen. Hij fietst met je mee om het tempo te bepalen.

Samen op afstand

Aan alles is gedacht, je stopt in elke stad voor een rustpauze (normaal gesproken het aantal kilometers volgens de stempelkaart). Even de benen strekken, een broodje of een plaspauze, het kan allemaal. Het is nog eens leuk ook want je kunt tijdens het fietsen virtueel met elkaar communiceren dus je bent nooit alleen!

Fietselfstedentocht medaille 2018
Dit jaar geen echte medaille voor de verzameling maar wel een certificaat. Eigen foto Ilse Nijhof

Twee routes

Ben je nou voortijdig gestopt met trainen omdat de tocht niet doorgaat en vind je 235 kilometer net wat te ver? Of vind je 5.00 ’s ochtends gewoon te vroeg? Je kunt je ook aanmelden voor de zuidelijke lus over een afstand van 92 kilometer. Deze start om 10.30 en onderweg doorkruis je 6 steden.

Stempelkaart en certificaat

Deelname is gehele gratis. Het gaat weliswaar om de sportieve prestatie maar je krijgt na afloop wel een print-at-home online certificaat, ook als je de korte variant hebt gefietst. Kan je die toch mooi ophangen tussen alle medailles. Ook ontvang je een digitale stempelkaart die je thuis kunt uitprinten. Dus stuur je partner op pad om een mooie stempel uit te zoeken en word bij elke stop beloond!

Wil je graag meedoen aan deze unieke alternatieve Fietselfstedentocht, meld je dan nu aan via deze link! Het evenement vindt plaats op pinkstermaandag 1 juni!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer