Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Uniek alternatief voor de echte fietselfstedentocht

Door Ilse Nijhof | Hoofdfoto: Pixabay | Bron: fietselfstedentocht

R

eporter Ilse zou net als vorig jaar met haar vader meedoen aan de fietselfstedentocht. Een jaarlijks georganiseerde toertocht op de fiets langs de Friese elf steden over een afstand van 235 kilometer. Helaas kan het evenement – net als vele anderen – door de maatregelen tegen covid-19 dit jaar niet doorgaan. Gelukkig hoeven we het niet helemaal zonder fietselfstedentocht te doen, deze wordt namelijk alsnog georganiseerd – virtueel!

Elfstedentocht vanuit huis

Het enige wat je nodig hebt is een interactieve hometrainer en een lidmaatschap bij het programma Zwift. Vanuit je garage, tuin of huis fiets je samen met andere fietsers 235 kilometer over een route. Als je je aanmeldt op de website word je gekoppeld aan een Ride-leader, zij begeleiden het peloton tijdens de tocht. De Ride-leaders zijn geen onbekende namen, denk aan (oud) profrenners Pieter Wening, Lieuwe Westra of één van de anderen. Hij fietst met je mee om het tempo te bepalen.

Samen op afstand

Aan alles is gedacht, je stopt in elke stad voor een rustpauze (normaal gesproken het aantal kilometers volgens de stempelkaart). Even de benen strekken, een broodje of een plaspauze, het kan allemaal. Het is nog eens leuk ook want je kunt tijdens het fietsen virtueel met elkaar communiceren dus je bent nooit alleen!

Fietselfstedentocht medaille 2018
Dit jaar geen echte medaille voor de verzameling maar wel een certificaat. Eigen foto Ilse Nijhof

Twee routes

Ben je nou voortijdig gestopt met trainen omdat de tocht niet doorgaat en vind je 235 kilometer net wat te ver? Of vind je 5.00 ’s ochtends gewoon te vroeg? Je kunt je ook aanmelden voor de zuidelijke lus over een afstand van 92 kilometer. Deze start om 10.30 en onderweg doorkruis je 6 steden.

Stempelkaart en certificaat

Deelname is gehele gratis. Het gaat weliswaar om de sportieve prestatie maar je krijgt na afloop wel een print-at-home online certificaat, ook als je de korte variant hebt gefietst. Kan je die toch mooi ophangen tussen alle medailles. Ook ontvang je een digitale stempelkaart die je thuis kunt uitprinten. Dus stuur je partner op pad om een mooie stempel uit te zoeken en word bij elke stop beloond!

Wil je graag meedoen aan deze unieke alternatieve Fietselfstedentocht, meld je dan nu aan via deze link! Het evenement vindt plaats op pinkstermaandag 1 juni!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer