ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Uniek alternatief voor de echte fietselfstedentocht

Door Ilse Nijhof | Hoofdfoto: Pixabay | Bron: fietselfstedentocht

R

eporter Ilse zou net als vorig jaar met haar vader meedoen aan de fietselfstedentocht. Een jaarlijks georganiseerde toertocht op de fiets langs de Friese elf steden over een afstand van 235 kilometer. Helaas kan het evenement – net als vele anderen – door de maatregelen tegen covid-19 dit jaar niet doorgaan. Gelukkig hoeven we het niet helemaal zonder fietselfstedentocht te doen, deze wordt namelijk alsnog georganiseerd – virtueel!

Elfstedentocht vanuit huis

Het enige wat je nodig hebt is een interactieve hometrainer en een lidmaatschap bij het programma Zwift. Vanuit je garage, tuin of huis fiets je samen met andere fietsers 235 kilometer over een route. Als je je aanmeldt op de website word je gekoppeld aan een Ride-leader, zij begeleiden het peloton tijdens de tocht. De Ride-leaders zijn geen onbekende namen, denk aan (oud) profrenners Pieter Wening, Lieuwe Westra of één van de anderen. Hij fietst met je mee om het tempo te bepalen.

Samen op afstand

Aan alles is gedacht, je stopt in elke stad voor een rustpauze (normaal gesproken het aantal kilometers volgens de stempelkaart). Even de benen strekken, een broodje of een plaspauze, het kan allemaal. Het is nog eens leuk ook want je kunt tijdens het fietsen virtueel met elkaar communiceren dus je bent nooit alleen!

Fietselfstedentocht medaille 2018
Dit jaar geen echte medaille voor de verzameling maar wel een certificaat. Eigen foto Ilse Nijhof

Twee routes

Ben je nou voortijdig gestopt met trainen omdat de tocht niet doorgaat en vind je 235 kilometer net wat te ver? Of vind je 5.00 ‘s ochtends gewoon te vroeg? Je kunt je ook aanmelden voor de zuidelijke lus over een afstand van 92 kilometer. Deze start om 10.30 en onderweg doorkruis je 6 steden.

Stempelkaart en certificaat

Deelname is gehele gratis. Het gaat weliswaar om de sportieve prestatie maar je krijgt na afloop wel een print-at-home online certificaat, ook als je de korte variant hebt gefietst. Kan je die toch mooi ophangen tussen alle medailles. Ook ontvang je een digitale stempelkaart die je thuis kunt uitprinten. Dus stuur je partner op pad om een mooie stempel uit te zoeken en word bij elke stop beloond!

Wil je graag meedoen aan deze unieke alternatieve Fietselfstedentocht, meld je dan nu aan via deze link! Het evenement vindt plaats op pinkstermaandag 1 juni!

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.