Ga in 80 dagen de wereld rond met Airbnb Adventures

Door Edwin Hagenouw | Bron: Airbnb

Airbnb lanceert in juni 2019 Airbnb Adventures. Deze uitbreiding van Airbnb Experiences biedt gedurfde reizigers onder andere de kans om de wereld rond te gaan in 80 dagen. Deze epische reis door zes continenten is te boeken via Airbnb en voegt zich bij de andere 200 Adventures die vanaf 13 juni te boeken zijn. Zo kun je Kamperen op een klif in Colorado of op UFO’s jagen met host Nate in Arizona.

Met Airbnb Adventures kunnen gasten kennismaken met natuurwonderen, culturen en gemeenschappen die op eigen houtje moeilijk te bereiken zijn.

Passies en talenten delen

Sinds de lancering meer dan elf jaar geleden, biedt Airbnb een alternatief voor uniforme en grootschalige reizen. Het platform begon met het aanbieden van door eigenaren opengestelde woningen en breidde het aanbod in 2016 uit met Airbnb Experiences. Experiences biedt Airbnb hosts de mogelijkheid om hun passies en talenten te delen en is beschikbaar in meer dan 1.000 steden over de hele wereld.

Dit concept gaat nog een stap verder met hosts die unieke en magische reiservaringen aanbieden, onder de noemer Airbnb Adventures. Tijdens deze Adventures worden zowel accommodaties, maaltijden als activiteiten aangeboden.

Epische locaties

Airbnb Adventures is een nieuwe verzameling unieke experiences van meerdere dagen, die worden georganiseerd door lokale experts die kleine groepen van maximaal twaalf personen meenemen naar epische locaties buiten de gebaande paden.

Zo kun je nu genieten van een zesdaagse Slow Food Safari op de Galapagos eilanden, de wonderen van Oman ontdekken of op zoek gaan naar leeuwen in Kenia met Samburu Warriors. Airbnb Adventures worden geleid door lokale experts en voldoen aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen die in samenwerking met de Adventure Travel Trade Association (ATTA) zijn opgesteld.

Kamperen aan een klif. Dit gaat een van onze reporters doen in de zomer van 2019

Adventures zijn te boeken in verschillende prijscategorieën. De gemiddelde prijs voor een Airbnb Adventure is $ 588 voor een driedaagse reis. Vanaf vandaag kan er worden gekozen uit meer dan tweehonderd avonturen die volledig exclusief zijn voor Airbnb. Ze worden aangeboden door kleine, lokale operators die normaal gesproken niet te vinden zijn op een groot boekingsplatform.

De Adventures bestrijken een breed scala aan activiteiten: van sportief tot culinair, van landbouw tot kamperen en van muziek tot dieren

Gedurende het jaar wordt dit aanbod uitgebreid. De Adventures bestrijken een breed scala aan activiteiten: van sportief tot culinair, van landbouw tot kamperen en van muziek tot dieren, altijd met een grote aanwezigheid van de lokale gemeenschap.

In tachtig dagen de wereld rond

Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe categorie krijgt een beperkt aantal gelukkigen de unieke en eenmalige mogelijkheid om deel te nemen aan een tachtig dagen durende wereldreis.

In tachtig dagen de wereld rond.

Geïnspireerd door de Jules Verne klassieker die bijna 150 jaar geleden werd geschreven, neemt deze Adventure gasten mee over zes continenten. Je doorkruist zestien landen, gaat over twee oceanen, vijf zeeën en gebruikt acht transportmiddelen inclusief, uiteraard, een heteluchtballon.

Ontsnappen aan het dagelijkse leven

“Toegang krijgen tot epische en transformationele reizen was nog nooit zo eenvoudig als via Airbnb Adventures”, zegt Joe ‘Joebot’ Zadeh, Vice President Experiences bij Airbnb. “Net als met Experiences op Airbnb kunnen mensen ontsnappen aan hun dagelijkse leven.”

Meer reizigers dan ooit tevoren zijn op zoek naar avontuur

Volgens de ATTA zou de internationale markt voor avontuurlijke reizen in 2017 kunnen worden geschat op meer dan $ 683 miljard. Dit is een stijging van 21% ten opzichte van 2012. Meer reizigers dan ooit tevoren zijn op zoek naar avontuur en Airbnb probeert deze vorm van reizen toegankelijker te maken. Airbnb Adventures zijn ontworpen om de kracht van de natuur zichtbaar te maken en worden georganiseerd door locals om reizigers met uiteenlopende interesses aan te spreken.

Een greep uit de Airbnb Adventures

  • Op zoek naar leeuwen met Samburu Warriors
  • Deelnemen aan je eigen American Western
  • Trektocht van Dana naar Petra
  • Expeditie naar Area 51 in Arizona
  • Kamperen op een klif
  • Culinair kajakavontuur in Zweden
  • Zevendaagse ervaring met toegang tot Rapa Nui
  • Zeiltocht naar de wijnstreek van Napa

Lees hier de inspirerende reisverhalen van onze reporters


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer