Golfen is niet meer voor de elite

Sinds kort ben ik aan het oefenen om mijn golfvaardigheidsbewijs (gvb) te halen. Golfen leek me altijd een vrij saaie sport omdat ik dacht dat je veel stil staat. Dat stil staan blijkt dus eigenlijk wel mee te vallen, de moderne manier is dan ook om vlot door te spelen.

Maar geduld heb je nog steeds nodig, want een goede slag sla je natuurlijk niet zomaar. Daarnaast is golfen inmiddels niet meer alleen voor de ‘elite’, maar voor iedereen. Vooral het bekende ‘inkopen’ is bij veel clubs verleden tijd en is de prijs (greenfee) voor toegang tot de banen betaalbaar geworden.

Golfswing oefenen
Oefenen van mijn golfswing

Cursus en Theorie

De regels in golf zijn vrij streng en specifiek. Gelukkig is dit makkelijk te leren. Voor het gvb moet je je theorie examen halen. Ik deed dat in combinatie met een twee daagse cursus waarbij je verschillende aspecten van het golfen leert. Naast je theorie examen moet je namelijk ook een praktijkexamen doen. Dit betekent dat je de holes loopt met een leraar of iemand die zijn gvb al heeft. Goed golfen is moeilijk. Toch kan je je eerste golfvaardigheidsbewijs met de hoogste handicap van 54 redelijk makkelijk halen. Zo kan je meteen de baan op en oefenen om beter te worden!

Op 21 en 22 april zijn de Open Golfdagen en kan iedereen die dat wil de sport een keer uitproberen!

Dat stilstaan blijkt dus eigenlijk wel mee te vallen, de moderne manier is dan ook om vlot door te spelen

Op deze drie droombanen wil ik golfen

Golfen is een sport waarbij je lekker buiten bezig bent. Sommige locaties zijn echter wel heel apart. Zie hieronder drie van mijn droombanen om eens een balletje te slaan. Alle drie in landen waar ik zelf nog nooit ben geweest!

1. Cape Kidnappers – Nieuw Zeeland

Cape Kidnappers in Nieuw Zeeland
Cape Kidnappers in Nieuw Zeeland ©Foto: Golf.nl

2. Nine Bridges – Zuid Korea

Nine Bridges in Zuid Korea
Nine Bridges in Zuid Korea ©Foto: Nine Bridges

3. Thracian Cliffs – Bulgarije

Thracian Cliffs - Bulgarije
Thracian Cliffs – Bulgarije ©Foto: Golf.nl

Lees hier meer artikelen over Golf


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer