Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Golfen is niet meer voor de elite

Sinds kort ben ik aan het oefenen om mijn golfvaardigheidsbewijs (gvb) te halen. Golfen leek me altijd een vrij saaie sport omdat ik dacht dat je veel stil staat. Dat stil staan blijkt dus eigenlijk wel mee te vallen, de moderne manier is dan ook om vlot door te spelen.

Maar geduld heb je nog steeds nodig, want een goede slag sla je natuurlijk niet zomaar. Daarnaast is golfen inmiddels niet meer alleen voor de ‘elite’, maar voor iedereen. Vooral het bekende ‘inkopen’ is bij veel clubs verleden tijd en is de prijs (greenfee) voor toegang tot de banen betaalbaar geworden.

Golfswing oefenen
Oefenen van mijn golfswing

Cursus en Theorie

De regels in golf zijn vrij streng en specifiek. Gelukkig is dit makkelijk te leren. Voor het gvb moet je je theorie examen halen. Ik deed dat in combinatie met een twee daagse cursus waarbij je verschillende aspecten van het golfen leert. Naast je theorie examen moet je namelijk ook een praktijkexamen doen. Dit betekent dat je de holes loopt met een leraar of iemand die zijn gvb al heeft. Goed golfen is moeilijk. Toch kan je je eerste golfvaardigheidsbewijs met de hoogste handicap van 54 redelijk makkelijk halen. Zo kan je meteen de baan op en oefenen om beter te worden!

Op 21 en 22 april zijn de Open Golfdagen en kan iedereen die dat wil de sport een keer uitproberen!

Dat stilstaan blijkt dus eigenlijk wel mee te vallen, de moderne manier is dan ook om vlot door te spelen

Op deze drie droombanen wil ik golfen

Golfen is een sport waarbij je lekker buiten bezig bent. Sommige locaties zijn echter wel heel apart. Zie hieronder drie van mijn droombanen om eens een balletje te slaan. Alle drie in landen waar ik zelf nog nooit ben geweest!

1. Cape Kidnappers – Nieuw Zeeland

Cape Kidnappers in Nieuw Zeeland
Cape Kidnappers in Nieuw Zeeland ©Foto: Golf.nl

2. Nine Bridges – Zuid Korea

Nine Bridges in Zuid Korea
Nine Bridges in Zuid Korea ©Foto: Nine Bridges

3. Thracian Cliffs – Bulgarije

Thracian Cliffs - Bulgarije
Thracian Cliffs – Bulgarije ©Foto: Golf.nl

Lees hier meer artikelen over Golf


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer