ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

In deze Europese steden huur je een gratis kajak

Door Karin Nijhof

In aantal steden binnen Europa is het huren van een kajak gratis! En wij Nederlanders  zijn dol op gratis. Het enige wat je hiervoor moet doen is het verzamelen van afval. Het initiatief komt van de Deense organisatie, NGO Green-Kayak. Het is een milieu-initiatief gericht op het verminderen van grote hoeveelheden afval dat in water rond drijft.

In Deense steden: Kopenhagen, Aarhus, Odense, Aalborg kun je een kajak huren. Ook in Noorwegen: Bergen, Ierland: Dublin, Duitsland: Berlijn en Hamburg is dit mogelijk. Ben je in één van deze steden? Huur een kajak en help mee aan een betere natuur!

Meer handen betekent minder afval

Het is zo zonde van de natuur al dat afval dat tegenwoordig overal rond drijft. Het wordt alleen maar meer en meer. Zo moet de Deense organisatie ook hebben gedacht. Daarom zijn ze begonnen met het organiseren van de NGO Green-kayak. Inderdaad, je krijgt een groen kleurige kajak in ruil voor het verzamelen van afval. Met een kajak kom je op plekken die anders moeilijk met een andere boot te bereiken zijn. Het motto van deze organisatie is, “meer handen betekent minder afval”.

Met een kajak kom je op plekken die anders moeilijk met een andere boot te bereiken zijn

Inmiddels hebben vele vrijwilligers al meer dan tien ton afval verzameld. Door deze actie op social media te delen hoopt de organisatie op nog meer vrijwilligers. Ze hebben een eigen instagramaccount, Greenkayak.ngo

Help mee aan een beter milieu!

Ben je dus in één van deze steden en wil je gaan kajakken? Denk dan aan dit mooie initiatief en help mee aan een beter milieu!

Bron Vakantiepiraten.nl | Hoofdfoto: Pixabay.com

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.