Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

In deze Europese steden huur je een gratis kajak

Door Karin Nijhof

In aantal steden binnen Europa is het huren van een kajak gratis! En wij Nederlanders  zijn dol op gratis. Het enige wat je hiervoor moet doen is het verzamelen van afval. Het initiatief komt van de Deense organisatie, NGO Green-Kayak. Het is een milieu-initiatief gericht op het verminderen van grote hoeveelheden afval dat in water rond drijft.

In Deense steden: Kopenhagen, Aarhus, Odense, Aalborg kun je een kajak huren. Ook in Noorwegen: Bergen, Ierland: Dublin, Duitsland: Berlijn en Hamburg is dit mogelijk. Ben je in één van deze steden? Huur een kajak en help mee aan een betere natuur!

Meer handen betekent minder afval

Het is zo zonde van de natuur al dat afval dat tegenwoordig overal rond drijft. Het wordt alleen maar meer en meer. Zo moet de Deense organisatie ook hebben gedacht. Daarom zijn ze begonnen met het organiseren van de NGO Green-kayak. Inderdaad, je krijgt een groen kleurige kajak in ruil voor het verzamelen van afval. Met een kajak kom je op plekken die anders moeilijk met een andere boot te bereiken zijn. Het motto van deze organisatie is, “meer handen betekent minder afval”.

Met een kajak kom je op plekken die anders moeilijk met een andere boot te bereiken zijn

Inmiddels hebben vele vrijwilligers al meer dan tien ton afval verzameld. Door deze actie op social media te delen hoopt de organisatie op nog meer vrijwilligers. Ze hebben een eigen instagramaccount, Greenkayak.ngo

Help mee aan een beter milieu!

Ben je dus in één van deze steden en wil je gaan kajakken? Denk dan aan dit mooie initiatief en help mee aan een beter milieu!

Bron Vakantiepiraten.nl | Hoofdfoto: Pixabay.com

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer