In deze Europese steden huur je een gratis kajak

Door Karin Nijhof

In aantal steden binnen Europa is het huren van een kajak gratis! En wij Nederlanders  zijn dol op gratis. Het enige wat je hiervoor moet doen is het verzamelen van afval. Het initiatief komt van de Deense organisatie, NGO Green-Kayak. Het is een milieu-initiatief gericht op het verminderen van grote hoeveelheden afval dat in water rond drijft.

In Deense steden: Kopenhagen, Aarhus, Odense, Aalborg kun je een kajak huren. Ook in Noorwegen: Bergen, Ierland: Dublin, Duitsland: Berlijn en Hamburg is dit mogelijk. Ben je in één van deze steden? Huur een kajak en help mee aan een betere natuur!

Meer handen betekent minder afval

Het is zo zonde van de natuur al dat afval dat tegenwoordig overal rond drijft. Het wordt alleen maar meer en meer. Zo moet de Deense organisatie ook hebben gedacht. Daarom zijn ze begonnen met het organiseren van de NGO Green-kayak. Inderdaad, je krijgt een groen kleurige kajak in ruil voor het verzamelen van afval. Met een kajak kom je op plekken die anders moeilijk met een andere boot te bereiken zijn. Het motto van deze organisatie is, “meer handen betekent minder afval”.

Met een kajak kom je op plekken die anders moeilijk met een andere boot te bereiken zijn

Inmiddels hebben vele vrijwilligers al meer dan tien ton afval verzameld. Door deze actie op social media te delen hoopt de organisatie op nog meer vrijwilligers. Ze hebben een eigen instagramaccount, Greenkayak.ngo

Help mee aan een beter milieu!

Ben je dus in één van deze steden en wil je gaan kajakken? Denk dan aan dit mooie initiatief en help mee aan een beter milieu!

Bron Vakantiepiraten.nl | Hoofdfoto: Pixabay.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer