ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Komende zondag 17 december organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) het Petzl NK IJsklimmen 17/18. Bij Sportcentrum Olympos in Utrecht gaan zes dames en elf heren met elkaar de strijd aan op de verticale wand Kalymnos. Ook Nederlands Team ijsklimmers Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn van de partij, beiden om hun titel te verdedigen.

Met ijsklimmen als demonstratiesport op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang en als mogelijke toegetreden sport op die van 2022 in Peking, organiseert de NKBV sinds drie jaar ijsklim-NK’s. Tegen de parkeergarage P+R de Uithof is Kalymnos gebouwd, een klimmuur die enkele maanden in het jaar is voorzien van een ijsklimwand. Hier kun je, ook al zit er geen echt ijs op de wand, met ijsklimuitrusting aan klimmen. Het zogeheten drytoolen.

ijsklimmers Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn van de partij, beiden om hun titel te verdedigen

Marianne begint ijsklimseizoen sterk

Het ijsklimseizoen werd een maand geleden al geopend tijdens het Dutch Drytool Event op dezelfde locatie als het NK. Afgelopen twee weken klommen de Nederlanders op European Cups Iceclimbing in Slovenië en Slowakije, waar Marianne van der Steen een tweede en derde plek veroverde.

Spectaculaire prestaties en de toegang is gratis

Wie getrakteerd wil worden op een sterk staaltje spierkracht en ijsklimacrobatiek, moet zeker even een kijkje komen nemen aanstaande zondag 17 december in Utrecht. De kwalificatieronde van het NK start om 14:00 uur, de finale rond 19:00 uur en rond 21:30 uur worden de nieuwe nationale kampioenen gehuldigd. Entree is gratis.


Bekijk de deelnemerslijst.

Bekijk voor een impressie de foto’s van het NK IJsklimmen 2016.


Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.