klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Komende zondag 17 december organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) het Petzl NK IJsklimmen 17/18. Bij Sportcentrum Olympos in Utrecht gaan zes dames en elf heren met elkaar de strijd aan op de verticale wand Kalymnos. Ook Nederlands Team ijsklimmers Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn van de partij, beiden om hun titel te verdedigen.

Met ijsklimmen als demonstratiesport op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang en als mogelijke toegetreden sport op die van 2022 in Peking, organiseert de NKBV sinds drie jaar ijsklim-NK’s. Tegen de parkeergarage P+R de Uithof is Kalymnos gebouwd, een klimmuur die enkele maanden in het jaar is voorzien van een ijsklimwand. Hier kun je, ook al zit er geen echt ijs op de wand, met ijsklimuitrusting aan klimmen. Het zogeheten drytoolen.

ijsklimmers Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn van de partij, beiden om hun titel te verdedigen

Marianne begint ijsklimseizoen sterk

Het ijsklimseizoen werd een maand geleden al geopend tijdens het Dutch Drytool Event op dezelfde locatie als het NK. Afgelopen twee weken klommen de Nederlanders op European Cups Iceclimbing in Slovenië en Slowakije, waar Marianne van der Steen een tweede en derde plek veroverde.

Spectaculaire prestaties en de toegang is gratis

Wie getrakteerd wil worden op een sterk staaltje spierkracht en ijsklimacrobatiek, moet zeker even een kijkje komen nemen aanstaande zondag 17 december in Utrecht. De kwalificatieronde van het NK start om 14:00 uur, de finale rond 19:00 uur en rond 21:30 uur worden de nieuwe nationale kampioenen gehuldigd. Entree is gratis.


Bekijk de deelnemerslijst.

Bekijk voor een impressie de foto’s van het NK IJsklimmen 2016.


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer