ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

De top niet gehaald dit jaar

Wachten op beter weer. Foto: TeamWilco.nl

Met Mountainreporters volgen we al een aantal weken de expeditie van Wilco van Rooijen en zijn team naar de top van Kangchenjunga.

UPDATE 17 MEI 2018

De expeditie is over. Door het slechte weer en ziekte moet het team deze poging op de top van Kangchenjunga staken. Wij zijn onder de indruk van de prestatie die de mannen in het team van Wilco van Rooijen hebben geleverd en zijn ervan overtuigd dat op de flanken van de berg de plannen voor een nieuwe poging alweer zijn gemaakt. Succes met de terugreis TeamWilco!

Op 16 mei in de ochtend schrijft Wilco het volgende:

“Het weer is nog steeds slecht in het basiskamp en op de berg (Kanchenjunga, 8586 m, Nepal). De wind waait nog steeds flink en het blijft sneeuwen. Onze kansen nemen erg af, we balen enorm. Zaterdag is de kans op ruim een meter sneeuwval, als dat zo is, is het voorbij. Mocht de sneeuw niet vallen dan gaan we misschien een laatste poging ondernemen. Ons kamp 3 (7100 m) staat er nog en die willen we nog afbreken. Fingers crossed!”

Een paar uur later op 16 mei:

Wilco op Facebook: We zijn omhoog gegaan! We zitten in kamp 2 (6400 m). Hieronder zie je de planning. Er is een fixing team voor ons uit die de touwen aanlegt. We hebben nu een allerlaatste kans, zondag gaat de wind toenemen en de sneeuw…

De planning:

  • 17 mei – Kamp 2 (6400m)
  • 18 mei – Kamp 3 (6900m)
  • 19 mei – Kamp 4 (7400m)
  • 20 mei in de ochtend op de top van KANGCHENJUNGA! (8586m)
Wilco van Rooijen
Foto: TeamWilco.nl

Onze kansen nemen erg af, we balen enorm


Wilco van Rooijen is de eerste en enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof, de Seven Summits en de Three Poles bereikte (de zeven hoogste toppen op elk continent en de Noordpool, Zuidpool en de hoogste pool, de Mount Everest). Met Team Wilco van Rooijen onderneemt Wilco projecten en expedities vanuit een heldere filosofie: dromen, durven, delen, DOEN!

Met deze expedities, verhalen en avonturen wil Wilco grenzen over, dromen waarmaken en mensen inspireren. Team Wilco van Rooijen betrekt graag de jeugd bij duurzaamheid. Want wat is dat dan eigenlijk? Wat heb je eraan? Wat kan jij doen? Wat is duurzame energie? Met haar jeugdexpedities, verhalen en avonturen wil Team Wilco van Rooijen jeugd inspireren duurzaam en respectvol met de aarde om te gaan en hen te laten inzien hoe belangrijk de natuur is.


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.