advertentie

Nog altijd staat op mijn lijstje een van de meest gevaarlijke hikes ter wereld. Mt. Huashan (华山), ook wel de berg Hua genoemd (shan is berg in het Chinees). Specifiek de ‘plank walk’ hike op deze berg.

HuaShan

HuaShan is een 2154 meter hoge berg, in het midden van China in de provincie Shaanxi. De berg ligt zo’n 120 ten oosten van de plaats Xi’an. Huashan staat bekend als een van de vijf heilige bergen van China. Naast Huashan, zijn dat Taishan, Hengshan in Hunan, Hengshan in Shaanxi en Songshan. En dus worden deze bergen door een aanzienlijke hoeveelheid pelgrims bezocht. Op de berg bevinden zich dan ook verschillende taoistische tempels, maar intussen is het toeristisch geworden en zijn er ook restaurants en zelfs een hotel op de berg te vinden.

HuaShan Mountain
Huashan ©Foto: Xingxing Cai, Wiki Commons

De berg op

Hua Shan heeft vijf verschillende toppen en kan dus op verschillende manieren beklommen worden. Er is een kabelbaan die naar de West kant gaat, of je kan kiezen om dit stuk omhoog te hiken (ong. 4-6 uur) Vanaf daar kan je naar de Zuid kant van de berg. Ook is er een kabelbaan naar de Noord kant van de berg, waarvan je ook weer kunt hiken.

De ‘Plank Walk’

Op de Zuid kant kan je dan de bekende `plank walk` doen waar je over een dunne houten balk loopt met uitzicht op een 2000 meter afgrond. Daar komt nog eens bij dat het zelfs tweerichtings verkeer is! Gelukkig krijg je een harnas en carbiners mee zodat je niet gelijk de afrond in valt. Het afleggen van de route duurt ongeveer een half uur.

Huashan plank walk
Huashan plank walk © Foto: Nicole Jabben

Xi’an

Wist je dat Xi’an ooit de hoofdstad van China was? Je kan je tripje naar Huashan dus perfect combineren met een bezoekje aan deze oude hoofdstad. Dan kan je ook gelijk het beroemde terracottaleger in de stad bezoeken en/of een rondje fietsen over de oude stadsmuren. Ook de stad zelf is levendig en kan je er erg lekker eten.

Terracotta Army
Terracotta Army ©Foto: Tessa Kramer

 

 

advertentievoigt travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here