ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

De gevaarlijkste hike ter wereld

Door: Tessa Kramer

Nog altijd staat op mijn lijstje een van de meest gevaarlijke hikes ter wereld. Mt. Huashan (华山), ook wel de berg Hua genoemd (shan is berg in het Chinees). Specifiek de ‘plank walk’ hike op deze berg is wereldberoemd en spreekt ook mij enorm aan.

HuaShan

HuaShan is een 2154 meter hoge berg, in het midden van China in de provincie Shaanxi. De berg ligt zo’n 120 ten oosten van de plaats Xi’an. Huashan staat bekend als een van de vijf heilige bergen van China. Naast Huashan, zijn dat Taishan, Hengshan in Hunan, Hengshan in Shaanxi en Songshan. En dus worden deze bergen door een aanzienlijke hoeveelheid pelgrims bezocht. Op de berg bevinden zich dan ook verschillende taoistische tempels. Intussen is het ook hier toeristisch geworden en zijn er restaurants en zelfs een hotel op de berg te vinden.

HuaShan Mountain
Huashan ©Foto: Xingxing Cai, Wiki Commons

De berg op

Hua Shan heeft vijf verschillende toppen en kan dus op verschillende manieren beklommen worden. Er is een kabelbaan die naar de westkant gaat, maar je kan ook kiezen om dit stuk omhoog te hiken. Dit duurt ongeveer 4 tot 6 uur. Vanaf daar kan je naar de zuidkant van de berg. Ook is er een kabelbaan naar het noorden. Ook hiervandaan kun je hiken.

De ‘Plank Walk’

Op de zuidkant kan je dan de bekende `plank walk` doen, waar je over een dunne houten balk loopt met uitzicht op een 2000 meter diepe afgrond. Daar komt nog eens bij dat het zelfs tweerichtingsverkeer is! Gelukkig krijg je een harnas en carabiners mee zodat je niet gelijk de afrond in valt. Het afleggen van de route duurt ongeveer een half uur.

Gelukkig krijg je een harnas en carabiners mee zodat je niet gelijk de afrond in valt

Huashan plank walk
Huashan plank walk © Foto: Nicole Jabben

Xi’an

Wist je dat Xi’an ooit de hoofdstad van China was? Je kan je tripje naar Huashan dus perfect combineren met een bezoekje aan deze oude hoofdstad. Dan kan je ook gelijk het beroemde terracottaleger in de stad bezoeken en/of een rondje fietsen over de oude stadsmuren. Ook de stad zelf is levendig en kan je er erg lekker eten.

Terracotta Army
Terracotta Army ©Foto: Tessa Kramer

Lees hier meer over bergwandelen en hiken


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.