Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Inspiratie, tips en workshops op de Bergsportdag!

Door Edwin Hagenouw

De NKBV (de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging) is sinds 2018 officieel partner van Mountainreporters. De meeste van onze lezers kennen deze actieve vereniging natuurlijk van het tijdschrift Hoogtelijn en de super uitgebreide reisverzekering. Maar ook gaan veel van de Mountainreporters fans elk jaar naar de, door de NKBV georganiseerde, Bergsportdag.

Heb je brandende vragen over bergwandelen, wil je nu eindelijk een keer de Kilimanjaro beklimmen, heb je vragen over outdoorkleding, zoek je een uitdagende bestemming voor de aankomende zomer? Tijdens de Bergsportdag op zondag 20 januari krijg je antwoord op alle vragen over je bergvakantie.

On top of the world!

Kom naar het NBC in Nieuwegein en laat je inspireren over de mooiste wandelgebieden, spannendste klimtochten en andere avontuurlijke bergactiviteiten. Luister naar de lezingen van bekende avonturiers, alpinisten, trailrunners en sportklimmers. Bekijk, test en koop het nieuwste materiaal en doe mee aan workshops.

laat je inspireren over de mooiste wandelgebieden, spannendste klimtochten en andere avontuurlijke bergactiviteiten

De Bergsportdag is het grootste bergsportevenement van Nederland en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). In het NBC in Nieuwegein krijg je advies van ervaringsdeskundigen, zoals wandeltochtleiders en gidsen. Het is de perfecte voorbereiding op je bergvakantie.

Lezingen, workshops en activiteiten

Het evenement trekt jaarlijks meer dan 5.000 wandelaars en andere bergsportliefhebbers. Met een uitgebreid programma van lezingen, activiteiten, workshops, kennismakingslessen en sprekers heb je genoeg materiaal om je voor te bereiden op je avontuur in de bergen.

Laat je inspireren

Op de Bergsportdag vertellen verschillende avonturiers, sporters en reizigers over hun bergsportactiviteiten. Zo doet alpinist Roeland van Oss verslag over zijn topbeklimming van de Manaslu (8.156 m), vertelt klimmer Alex Megos over zijn succes, tegenslagen en de lol die hij heeft als topsporter, en kun je luisteren naar Hansjörg Auer die vertelt over zijn solobeklimmingen in de Alpen.

onze eigen Mountainreporter André de Jel geeft een presentatie over de Pacific Crest Trail en lichtgewicht hiken

En hoe is het om te trailrunnen in de bergen? Beroepsavonturier Jolanda Linschooten rende in 20 dagen de Haute Route dwars door de Pyreneeën, en vertelt hierover op de Bergsportdag. Ook onze eigen Mountainreporter André de Jel geeft een presentatie over de Pacific Crest Trail en lichtgewicht hiken.

14 bergregio’s

Maar liefst 14 Europese bergregio’s hebben een stand op de beurs waar je informatie kunt krijgen over hun mooiste gebieden en trails. Loop langs bij Zwitserland, Tirol of het Stubaital en laat je inspireren over het maken van dagwandelingen, huttentochten of andere activiteiten.

Workshops en fotografie tips

Wil je meer praktische informatie? Dan kun je meedoen aan een van de workshops, zoals kaartlezen of je rugzak inpakken en krijg tips over fotograferen in de bergen. Je leert er alles over tochtenvoorbereiding, planning, uitrusting, wandeltechniek, weer in de bergen, gezondheid, en veiligheid wanneer je gaat bergwandelen met kinderen.

Over de NKBV

De NKBV is een vereniging met 64.000 leden die allemaal een passie met elkaar delen: de liefde voor de bergen, het hele jaar door, een leven lang. De NKBV organiseert activiteiten in berggebieden, zoals de Alpen en Pyreneeën. Maar ook dichter bij huis worden workshops, klimweekenden, wandelingen en lezingen georganiseerd. Allemaal ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers en professionals met enorme kennis en ervaring.

Praktische informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer