Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De meermalen bekroonde film nu te zien op Vimeo

Na een succesvolle en bekroonde tournee langs filmfestivals die begon bij de première tijdens het Banff Mountain Film Festival en eindigde met het Mountain Film Festival in Telluride, brengt Sherpas Cinema op 28 mei 2018 zijn bekroonde en visueel overdonderende korte film Loved by All – The Story of Apa Sherpa uit.

Records

Apa Sherpa heeft een record op zijn naam staan: hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen. Een ongekende prestatie aangezien dit een van ’s werelds meest uitputtende klimtochten ter wereld is.

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Apa groeide op in Khumbu, een afgelegen berggebied in Nepal. Op 12-jarige leeftijd werd hij gedwongen om school te verlaten en als sherpa te gaan werken. Daarmee ging zijn droom om arts te worden voorgoed in rook op. Dit is een maar al te bekend verhaal voor het van oorsprong Tibetaanse Sherpa-volk. Dat is iets waar Apa verandering in wil brengen met zijn werk voor de Apa Sherpa Foundation.

hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen

Loved by All – The Story of Apa Sherpa is uitgebracht op Vimeo.com in samenwerking met Thule, dat als sponsor optreedt. De film volgt Pemba Sherpa, een jongen die elke dag zes uur moet lopen om naar school te gaan.

Lokroep

Het verhaal van Pemba weerspiegelt dat van Apa: de lokroep om sherpa op grote hoogte te worden conflicteert met de dromen van de lokale bevolking, die alleen maar kunnen worden gerealiseerd door middel van onderwijs en kennisvergaring.

Apa SherpaFestival Stops: Banff Mountain Film Festival World Tour, Vancouver International Mountain Film Festival, Trento Film Festival en MountainFilm.

De film wordt gelanceerd op 28 mei om 18.00 uur op Sherpas Cinema Vimeo Channel

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer