ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

De meermalen bekroonde film nu te zien op Vimeo

Na een succesvolle en bekroonde tournee langs filmfestivals die begon bij de première tijdens het Banff Mountain Film Festival en eindigde met het Mountain Film Festival in Telluride, brengt Sherpas Cinema op 28 mei 2018 zijn bekroonde en visueel overdonderende korte film Loved by All – The Story of Apa Sherpa uit.

Records

Apa Sherpa heeft een record op zijn naam staan: hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen. Een ongekende prestatie aangezien dit een van ’s werelds meest uitputtende klimtochten ter wereld is.

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Apa groeide op in Khumbu, een afgelegen berggebied in Nepal. Op 12-jarige leeftijd werd hij gedwongen om school te verlaten en als sherpa te gaan werken. Daarmee ging zijn droom om arts te worden voorgoed in rook op. Dit is een maar al te bekend verhaal voor het van oorsprong Tibetaanse Sherpa-volk. Dat is iets waar Apa verandering in wil brengen met zijn werk voor de Apa Sherpa Foundation.

hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen

Loved by All – The Story of Apa Sherpa is uitgebracht op Vimeo.com in samenwerking met Thule, dat als sponsor optreedt. De film volgt Pemba Sherpa, een jongen die elke dag zes uur moet lopen om naar school te gaan.

Lokroep

Het verhaal van Pemba weerspiegelt dat van Apa: de lokroep om sherpa op grote hoogte te worden conflicteert met de dromen van de lokale bevolking, die alleen maar kunnen worden gerealiseerd door middel van onderwijs en kennisvergaring.

Apa SherpaFestival Stops: Banff Mountain Film Festival World Tour, Vancouver International Mountain Film Festival, Trento Film Festival en MountainFilm.

De film wordt gelanceerd op 28 mei om 18.00 uur op Sherpas Cinema Vimeo Channel

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.