Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De meermalen bekroonde film nu te zien op Vimeo

Na een succesvolle en bekroonde tournee langs filmfestivals die begon bij de première tijdens het Banff Mountain Film Festival en eindigde met het Mountain Film Festival in Telluride, brengt Sherpas Cinema op 28 mei 2018 zijn bekroonde en visueel overdonderende korte film Loved by All – The Story of Apa Sherpa uit.

Records

Apa Sherpa heeft een record op zijn naam staan: hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen. Een ongekende prestatie aangezien dit een van ’s werelds meest uitputtende klimtochten ter wereld is.

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Apa groeide op in Khumbu, een afgelegen berggebied in Nepal. Op 12-jarige leeftijd werd hij gedwongen om school te verlaten en als sherpa te gaan werken. Daarmee ging zijn droom om arts te worden voorgoed in rook op. Dit is een maar al te bekend verhaal voor het van oorsprong Tibetaanse Sherpa-volk. Dat is iets waar Apa verandering in wil brengen met zijn werk voor de Apa Sherpa Foundation.

hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen

Loved by All – The Story of Apa Sherpa is uitgebracht op Vimeo.com in samenwerking met Thule, dat als sponsor optreedt. De film volgt Pemba Sherpa, een jongen die elke dag zes uur moet lopen om naar school te gaan.

Lokroep

Het verhaal van Pemba weerspiegelt dat van Apa: de lokroep om sherpa op grote hoogte te worden conflicteert met de dromen van de lokale bevolking, die alleen maar kunnen worden gerealiseerd door middel van onderwijs en kennisvergaring.

Apa SherpaFestival Stops: Banff Mountain Film Festival World Tour, Vancouver International Mountain Film Festival, Trento Film Festival en MountainFilm.

De film wordt gelanceerd op 28 mei om 18.00 uur op Sherpas Cinema Vimeo Channel

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer