Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De meermalen bekroonde film nu te zien op Vimeo

Na een succesvolle en bekroonde tournee langs filmfestivals die begon bij de première tijdens het Banff Mountain Film Festival en eindigde met het Mountain Film Festival in Telluride, brengt Sherpas Cinema op 28 mei 2018 zijn bekroonde en visueel overdonderende korte film Loved by All – The Story of Apa Sherpa uit.

Records

Apa Sherpa heeft een record op zijn naam staan: hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen. Een ongekende prestatie aangezien dit een van ’s werelds meest uitputtende klimtochten ter wereld is.

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

Apa groeide op in Khumbu, een afgelegen berggebied in Nepal. Op 12-jarige leeftijd werd hij gedwongen om school te verlaten en als sherpa te gaan werken. Daarmee ging zijn droom om arts te worden voorgoed in rook op. Dit is een maar al te bekend verhaal voor het van oorsprong Tibetaanse Sherpa-volk. Dat is iets waar Apa verandering in wil brengen met zijn werk voor de Apa Sherpa Foundation.

hij heeft de Mount Everest maar liefst 21 keer beklommen

Loved by All – The Story of Apa Sherpa is uitgebracht op Vimeo.com in samenwerking met Thule, dat als sponsor optreedt. De film volgt Pemba Sherpa, een jongen die elke dag zes uur moet lopen om naar school te gaan.

Lokroep

Het verhaal van Pemba weerspiegelt dat van Apa: de lokroep om sherpa op grote hoogte te worden conflicteert met de dromen van de lokale bevolking, die alleen maar kunnen worden gerealiseerd door middel van onderwijs en kennisvergaring.

Apa SherpaFestival Stops: Banff Mountain Film Festival World Tour, Vancouver International Mountain Film Festival, Trento Film Festival en MountainFilm.

De film wordt gelanceerd op 28 mei om 18.00 uur op Sherpas Cinema Vimeo Channel

Apa Sherpa
Apa Sherpa. Foto: Thule

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer