Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Via ferrata in het Jungfrau gebied

Door Daphne Berg

Het Jungfrau-gebied in het Zwitserse Berner Oberland strekt zich uit van Interlaken tot Stechelberg en Grindelwald. Het staat vooral bekend om zijn idyllische bergdorpjes, en het zicht op de bergen is vrijwel altijd uniek en imposant.

Mürren
Het uitzicht vanaf Mürren. Foto: Daphne Berg

Voor degene onder ons, die in iets meer geïnteresseerd zijn als alleen hiken, of met de kabelbaan omhoog om het uitzicht te genieten, is een via ferrata een mooie gelegenheid om wat van de omgeving te zien op een actieve, avontuurlijke, en toch laagdrempelige manier.

Het Jungfrau gebied heeft een paar schitterende, avontuurlijke Via Ferrata’s, ik deed de Mürren Via Ferrata in dit prachtige nazomerweer.

tyrolienne
Via Ferrata vauit de kabelbaan gezien. Foto: Daphne Berg
Nazomer
De nazomer in het Berner Oberland. Foto: Daphne Berg

De Mürren-Gimmelwald via ferrata

Een van de bekende bergen in het gebied, is de Schilthorn met zijn 2970 meter, ook bekend als Piz Gloria uit de James Bond film “On Her Majesty’s Secret Service”. De Swiss Skyline neemt je mee naar de top vanaf het dalstation in Stechelberg. Boven Stechelberg uit, peilt een imposante 600 meter hoge wand, die tevens een populaire basejump locatie is. En precies op deze steile wand, is ook een via ferrata te vinden.

Schilthorn
Overzicht Schilthorn gebied. Foto: Daphne Berg

Met de Swiss Skyline ga je vanaf Stechelberg langs Gimmelwald en stap je in Mürren uit. In dit autoloze, schattige bergdorpje staat de Klettersteig (ofwel Via Ferrata) al aangegeven. En na vijf minuten vanaf het station bereik je de letterlijke ingang van de via ferrata. Deze bevindt zich naast de tennisbaan, onderaan het dorp. Door een deur en een tunnel kom je bij het begin.

Begin
Het begin van de Via Ferrata. Foto: Daphne Berg

Als eerste word je door het bos geleid, en wordt het al snel wat steiler. De via ferrata is technisch niet zwaar, maar bied prachtige uitzichten op het dal van Stechelberg. Er zitten stukken bij, waar alleen een stalen nietje het enige is wat zich tussen jou en de ondergrond 600 meter lager bevind.

Bos
Het bos in herfststemming. Foto: Daphne Berg
Parkeerplaats
600 meter onder je is de kabelbaan parkeerplaats in Stechelberg. Foto: Daphne Berg

Onderweg kom je nog een tyrolienne van 60 meter tegen, die eventueel vermeden kan worden. En het toetje is de prachtige, slingerende Nepalbrug van 80 meter. Vanaf deze brug heb je een adembenemend uitzicht over het dal van Stechelberg.

Tyrolienne
De Nepalbrug van 80 meter. Foto: Daphne Berg

Deze via ferrata is 2.2 kilometer lang, en er zit een hoogteverschil in van 300 meter. De duur ervan is tussen de 1.5 en 2 uur.

Waterval
Het oversteken van de waterval. Foto: Daphne Berg
Waterval
Boven de waterval. Foto: Daphne Berg

Het einde is bij het gondelstation van Gimmelwald. Vanaf daar ben je in vijf minuten met de gondel weer beneden.

Gondel
De gondel naar Stechelberg en Gimmelwald. Foto: Daphne Berg


Meer avonturen van Daphne in het Engels vind je op haar eigen blog!
Of lees hier meer inspiratieverhalen over Zwitserland


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer