Via ferrata in het Jungfrau gebied

Door Daphne Berg

Het Jungfrau-gebied in het Zwitserse Berner Oberland strekt zich uit van Interlaken tot Stechelberg en Grindelwald. Het staat vooral bekend om zijn idyllische bergdorpjes, en het zicht op de bergen is vrijwel altijd uniek en imposant.

Mürren
Het uitzicht vanaf Mürren. Foto: Daphne Berg

Voor degene onder ons, die in iets meer geïnteresseerd zijn als alleen hiken, of met de kabelbaan omhoog om het uitzicht te genieten, is een via ferrata een mooie gelegenheid om wat van de omgeving te zien op een actieve, avontuurlijke, en toch laagdrempelige manier.

Het Jungfrau gebied heeft een paar schitterende, avontuurlijke Via Ferrata’s, ik deed de Mürren Via Ferrata in dit prachtige nazomerweer.

tyrolienne
Via Ferrata vauit de kabelbaan gezien. Foto: Daphne Berg
Nazomer
De nazomer in het Berner Oberland. Foto: Daphne Berg

De Mürren-Gimmelwald via ferrata

Een van de bekende bergen in het gebied, is de Schilthorn met zijn 2970 meter, ook bekend als Piz Gloria uit de James Bond film “On Her Majesty’s Secret Service”. De Swiss Skyline neemt je mee naar de top vanaf het dalstation in Stechelberg. Boven Stechelberg uit, peilt een imposante 600 meter hoge wand, die tevens een populaire basejump locatie is. En precies op deze steile wand, is ook een via ferrata te vinden.

Schilthorn
Overzicht Schilthorn gebied. Foto: Daphne Berg

Met de Swiss Skyline ga je vanaf Stechelberg langs Gimmelwald en stap je in Mürren uit. In dit autoloze, schattige bergdorpje staat de Klettersteig (ofwel Via Ferrata) al aangegeven. En na vijf minuten vanaf het station bereik je de letterlijke ingang van de via ferrata. Deze bevindt zich naast de tennisbaan, onderaan het dorp. Door een deur en een tunnel kom je bij het begin.

Begin
Het begin van de Via Ferrata. Foto: Daphne Berg

Als eerste word je door het bos geleid, en wordt het al snel wat steiler. De via ferrata is technisch niet zwaar, maar bied prachtige uitzichten op het dal van Stechelberg. Er zitten stukken bij, waar alleen een stalen nietje het enige is wat zich tussen jou en de ondergrond 600 meter lager bevind.

Bos
Het bos in herfststemming. Foto: Daphne Berg
Parkeerplaats
600 meter onder je is de kabelbaan parkeerplaats in Stechelberg. Foto: Daphne Berg

Onderweg kom je nog een tyrolienne van 60 meter tegen, die eventueel vermeden kan worden. En het toetje is de prachtige, slingerende Nepalbrug van 80 meter. Vanaf deze brug heb je een adembenemend uitzicht over het dal van Stechelberg.

Tyrolienne
De Nepalbrug van 80 meter. Foto: Daphne Berg

Deze via ferrata is 2.2 kilometer lang, en er zit een hoogteverschil in van 300 meter. De duur ervan is tussen de 1.5 en 2 uur.

Waterval
Het oversteken van de waterval. Foto: Daphne Berg
Waterval
Boven de waterval. Foto: Daphne Berg

Het einde is bij het gondelstation van Gimmelwald. Vanaf daar ben je in vijf minuten met de gondel weer beneden.

Gondel
De gondel naar Stechelberg en Gimmelwald. Foto: Daphne Berg


Meer avonturen van Daphne in het Engels vind je op haar eigen blog!
Of lees hier meer inspiratieverhalen over Zwitserland


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer