Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

MUST-SEE VIDEO: Annapurna III Unclimbed

Door Edwin Hagenouw

Annapurna III – Unclimbed is een bekroonde twaalf minuten durende documentaire over de expeditie in 2016 naar de Himalaya in Nepal. Deze beklimming werd geleid door David Lama, die samen met de Oostenrijkse alpinisten Hansjörg Auer en Alex Blümel deze onwaarschijnlijke uitputtingsslag leverde en tot het uiterste moest gaan om hun doel te bereiken.

UPDATE: In de Canadese Rocky Mountains zijn op 18 april 2019 Hansjörg Auer en David Lama omgekomen bij een lawineongeval.

De twee Oostenrijkse alpinisten waren met de Amerikaan Jess Roskelley onderweg om de oostkant van de ruim 3000 meter hoge Howse Peak te beklimmen toen ze werden verrast door een lawine.

Hun lichamen werden op maandag 22 april onder de sneeuw vandaan gehaald.

Als bedenker van Mountainreporters.com heb ik vanzelfsprekende een grote passie voor bergen en heb ik al heel wat documentaires en films over uitdagende beklimmingen van de hoogste en meest lastige bergtoppen ter wereld gezien. En steeds weer wordt ik geraakt door de onwaarschijnlijke gedrevenheid en bijna onwerkelijke kracht die veel klimmers gemeen hebben.

Oordeel zelf en geniet van deze twaalf minuten vol hartstocht, kracht en prachtige beelden

Dat zie je ook terug bij de hoofdrolspelers in deze film. David, Hansjörg en Alex hebben zichzelf voorgenomen het vrijwel onmogelijke te realiseren en gaan daarvoor ver. Misschien voor voor kijkers wel té ver. Oordeel zelf en geniet van deze twaalf minuten vol hartstocht, kracht en prachtige beelden van misschien wel de mooiste bergen op onze mooie aardbol.

Foto: David Lama, Red Bull

Ga in deze documentaire mee met het team en voel mee met hun gevoelens van vermoeidheid, angst, blootstelling aan de elementen en beproeving tijdens hun vijf weken durende poging om een ​​van ’s werelds grootste, onopgeloste puzzels van het alpinisme te ontrafelen: de nog nooit beklommen zuidoostelijke kant van Annapurna III.

 

Bekijk meer over Annapurna

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer