Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

MUST-SEE VIDEO: Annapurna III Unclimbed

Door Edwin Hagenouw

Annapurna III – Unclimbed is een bekroonde twaalf minuten durende documentaire over de expeditie in 2016 naar de Himalaya in Nepal. Deze beklimming werd geleid door David Lama, die samen met de Oostenrijkse alpinisten Hansjörg Auer en Alex Blümel deze onwaarschijnlijke uitputtingsslag leverde en tot het uiterste moest gaan om hun doel te bereiken.

UPDATE: In de Canadese Rocky Mountains zijn op 18 april 2019 Hansjörg Auer en David Lama omgekomen bij een lawineongeval.

De twee Oostenrijkse alpinisten waren met de Amerikaan Jess Roskelley onderweg om de oostkant van de ruim 3000 meter hoge Howse Peak te beklimmen toen ze werden verrast door een lawine.

Hun lichamen werden op maandag 22 april onder de sneeuw vandaan gehaald.

Als bedenker van Mountainreporters.com heb ik vanzelfsprekende een grote passie voor bergen en heb ik al heel wat documentaires en films over uitdagende beklimmingen van de hoogste en meest lastige bergtoppen ter wereld gezien. En steeds weer wordt ik geraakt door de onwaarschijnlijke gedrevenheid en bijna onwerkelijke kracht die veel klimmers gemeen hebben.

Oordeel zelf en geniet van deze twaalf minuten vol hartstocht, kracht en prachtige beelden

Dat zie je ook terug bij de hoofdrolspelers in deze film. David, Hansjörg en Alex hebben zichzelf voorgenomen het vrijwel onmogelijke te realiseren en gaan daarvoor ver. Misschien voor voor kijkers wel té ver. Oordeel zelf en geniet van deze twaalf minuten vol hartstocht, kracht en prachtige beelden van misschien wel de mooiste bergen op onze mooie aardbol.

Foto: David Lama, Red Bull

Ga in deze documentaire mee met het team en voel mee met hun gevoelens van vermoeidheid, angst, blootstelling aan de elementen en beproeving tijdens hun vijf weken durende poging om een ​​van ’s werelds grootste, onopgeloste puzzels van het alpinisme te ontrafelen: de nog nooit beklommen zuidoostelijke kant van Annapurna III.

 

Bekijk meer over Annapurna

 

 

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer