Remco Graas groeide op in Nederland, ver weg van de bergen. In zijn jeugd, bracht hij met zijn familie veel vakanties door in de Alpen en maakten ze talloze wandelingen. De jonge Remco genoot niet van deze wandelingen op stoffige hete paden zonder entertainment. Hij was altijd blij om naar huis terug te keren, zodat hij in het zwembad kon zwemmen en op zijn Game-Boy kon spelen.

© Alex Fuchs | Black Diamond

Alles veranderde op Remco’s laatste familie-uitstapje naar de Alpen. In zijn hoofd knapte er gewoon iets en ineens genoot hij van de bergen. Toen zijn ouders andere vakantiebestemmingen kozen ging hij mee op zomerkampen in de Alpen. Aanvankelijk had hij een klassieke aanpak met een grote rugzak en zware bergschoenen.

Geïnspireerd door grote alpinisten

Uiteindelijk werd hij echter geïnspireerd door grote alpinisten zoals Ueli Steck, en realiseerde hij zich dat hij met meer training ook sneller kon gaan. Naarmate hij meer en meer tijd in de bergen doorbracht, begon hij zich gemakkelijk door het terrein te bewegen en kon hij de uitrusting tot een minimum beperken. Stap voor stap werden de bergen de centrale pijler van zijn leven. Het idee om alle 4000’ers in de Alpen te beklimmen groeide in zijn hoofd.

Hij is nu goed op weg maar heeft geen haast en wil gewoon met volle teugen genieten van de resterende toppen. In 2017 verhuisde hij naar Innsbruck, zodat hij zich kon onderdompelen in zijn passie voor bergen. Hier startte hij ook met werken bij Black Diamond Equipment. Tijdens zijn dagelijkse fietstochten naar het kantoor keek hij omhoog naar de rand van de Nordkette.

© Alex Fuchs | Black Diamond

Op een mooie zondag de hele bergkam over? Klinkt als een leuk dagje uit, dacht hij. Zaterdagnacht om 02.00 uur verlaat Remco het huis. De stad Innsbruck slaapt nooit. Bars zijn open, mensen hebben leuke feestjes. Hij hoort de muziek. Hij heeft echter een privéfeestje gepland met moeder natuur. Remco rijdt richting het bos, zet zijn fiets achter een boom en begint aan de beklimming.

De bergkam volgend

Zonsopgang op de top van Brandjochkreuz zou mooi zijn, denkt hij. Naarmate hij hoger en hoger stijgt, vervagen de geluiden van de stad en begint de zon op te komen als hij de eerste piek van de dag nadert. Overdag beklimt hij schilderachtige paden, ruige cirques en via ferrata’s. De bergkam volgend ontmoet hij toeristen en dieren. Ik zie mijn vriendin bijna koffie drinken op ons balkon, denkt hij terwijl hij een blik op de stad werpt. Het is zo cool om deze bijzondere bergen in je achtertuin te hebben.

Na 33 kilometer, 19 toppen en 3.800 hoogtemeters bereikt Remco het dal. Als hij in de bus stapt, kijkt hij achterom naar de bergkam en glimlacht.
Stap voor stap maakte Remco zich de bergen eigen. Stap voor stap. Dat is zijn benadering van het leven.

Video: Step by Step

Bekijk hieronder de video waarin Remco wordt gevolgd op zijn avonturen.

Deze video is gemaakt door Black Diamond, de werkgever van Remco. Black Diamond levert gear voor klimmers en wintersporters.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer