Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Remco Graas groeide op in Nederland, ver weg van de bergen. In zijn jeugd, bracht hij met zijn familie veel vakanties door in de Alpen en maakten ze talloze wandelingen. De jonge Remco genoot niet van deze wandelingen op stoffige hete paden zonder entertainment. Hij was altijd blij om naar huis terug te keren, zodat hij in het zwembad kon zwemmen en op zijn Game-Boy kon spelen.

© Alex Fuchs | Black Diamond

Alles veranderde op Remco’s laatste familie-uitstapje naar de Alpen. In zijn hoofd knapte er gewoon iets en ineens genoot hij van de bergen. Toen zijn ouders andere vakantiebestemmingen kozen ging hij mee op zomerkampen in de Alpen. Aanvankelijk had hij een klassieke aanpak met een grote rugzak en zware bergschoenen.

Geïnspireerd door grote alpinisten

Uiteindelijk werd hij echter geïnspireerd door grote alpinisten zoals Ueli Steck, en realiseerde hij zich dat hij met meer training ook sneller kon gaan. Naarmate hij meer en meer tijd in de bergen doorbracht, begon hij zich gemakkelijk door het terrein te bewegen en kon hij de uitrusting tot een minimum beperken. Stap voor stap werden de bergen de centrale pijler van zijn leven. Het idee om alle 4000’ers in de Alpen te beklimmen groeide in zijn hoofd.

Hij is nu goed op weg maar heeft geen haast en wil gewoon met volle teugen genieten van de resterende toppen. In 2017 verhuisde hij naar Innsbruck, zodat hij zich kon onderdompelen in zijn passie voor bergen. Hier startte hij ook met werken bij Black Diamond Equipment. Tijdens zijn dagelijkse fietstochten naar het kantoor keek hij omhoog naar de rand van de Nordkette.

© Alex Fuchs | Black Diamond

Op een mooie zondag de hele bergkam over? Klinkt als een leuk dagje uit, dacht hij. Zaterdagnacht om 02.00 uur verlaat Remco het huis. De stad Innsbruck slaapt nooit. Bars zijn open, mensen hebben leuke feestjes. Hij hoort de muziek. Hij heeft echter een privéfeestje gepland met moeder natuur. Remco rijdt richting het bos, zet zijn fiets achter een boom en begint aan de beklimming.

De bergkam volgend

Zonsopgang op de top van Brandjochkreuz zou mooi zijn, denkt hij. Naarmate hij hoger en hoger stijgt, vervagen de geluiden van de stad en begint de zon op te komen als hij de eerste piek van de dag nadert. Overdag beklimt hij schilderachtige paden, ruige cirques en via ferrata’s. De bergkam volgend ontmoet hij toeristen en dieren. Ik zie mijn vriendin bijna koffie drinken op ons balkon, denkt hij terwijl hij een blik op de stad werpt. Het is zo cool om deze bijzondere bergen in je achtertuin te hebben.

Na 33 kilometer, 19 toppen en 3.800 hoogtemeters bereikt Remco het dal. Als hij in de bus stapt, kijkt hij achterom naar de bergkam en glimlacht.
Stap voor stap maakte Remco zich de bergen eigen. Stap voor stap. Dat is zijn benadering van het leven.

Video: Step by Step

Bekijk hieronder de video waarin Remco wordt gevolgd op zijn avonturen.

Deze video is gemaakt door Black Diamond, de werkgever van Remco. Black Diamond levert gear voor klimmers en wintersporters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer