klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De beste klimfilms ter wereld komen naar Nederland

Door Edwin Hagenouw

REEL ROCK 13 vertoont de beste klimfilms van het jaar op het grote scherm. Naast top-klimactie en spannende avonturen, zit er ook flink wat humor in. En natuurlijk met de bekendste sporters van de internationale klimscene: Adam Ondra, Madaleine Sorkin, Alex Honnold, Conrad Anker en vele anderen. Met onze helden van deze tour van de Reel Rock gaan we naar de ijswoestijn van Antarctica, vervolgens naar het nog vrijwel onbekende klimparadijs Jordanië en tenslotte onderzoeken we het speedklimmen tot in de olympische trainingscentra.

Reel Rock 13 wordt in Nederland vertoond van 17 – 25 november 2018. Bekijk hier het schema met tijden en locaties.

AGE OF ONDRA

Elke paar jaar staat er een atleet op, die zijn sport opnieuw vormgeeft. Adam Ondra uit Tsjechië is er zo eentje. In Noorwegen stelde hij met de route ‘Silence‘ een nieuwe moeilijkheidsgraad op: 9c. Inmiddels heeft hij zichzelf alweer nieuwe doelen gesteld. We gaan met hem mee naar Noord-Amerika waar hij naast eerste beklimmingen zijn eigenzinnige trainingsmethode perfectioneert en de eerste 9a+ ter plekke klimt. Fysiek en mentaal is Adam Ondra prima op deze uitdaging voorbereid, maar bij het klimmen van deze moeilijkheidsgraden kan hij zich geen fouten veroorloven. Zal het hem lukken?

UP TO SPEED

Toen bekend werd, dat klimmen in 2020 voor het eerst een olympische sport zou worden, ging er een schok door de klimscene. Eindelijk! Maar daarna kwam voor veel klimmers de ontnuchtering: uitgerekend speedklimmen zou als één van de drie gecombineerde disciplines in de medaillestrijd opgenomen worden?! REEL ROCK-correspondent Zachary Barr wil weten hoe deze discipline eruitziet en onderzoekt de ontstaansgeschiedenis van het speedklimmen: vanaf het begin in Frankrijk tot in Zuid-Azië, waar het een regelrechte boom beleefde, en door naar Moskou waar de allersnelste klimmers bij een internationale wedstrijd een wand van vijftien meter in slechts zes seconden bedwongen!

THE VALLEY OF THE MOON

De Wadi Rum, ook wel bekend als het ‘Dal van de Maan‘, is de grootste Wadi in Jordanië – een rivierbed, dat het grootste deel van het jaar drooggevallen is en slechts na heftige regenval gedurende korte tijd water voert. Het door imposante zandsteenwanden gedomineerde landschap is een paradijs voor klimmers.

Reel rock
Reel Rock 2019.

Om het gebied ook voor buitenlandse sporters meer aantrekkelijk te maken, willen twee Israëli’s, samen met lokaal bekende bedoeïenen een bijna 550 meter lange route uitstippelen. De Amerikaanse klimster Madaleine Sorkin helpt mee om hun droom te verwezenlijken. Hier worden niet alleen touwlengtes, maar ook culturele barrières overwonnen.

QUEEN MAUD LAND

Zes topklimmers zijn op pad in Antarctica. In Queen Maud Land, aan het ijskoude einde van de wereld, wacht hun een van de laatste grote klimavonturen die er op aarde nog zijn: de bevroren toppen van de Drygalskibergen. Vanuit het gemeenschappelijke basiskamp zoekt elk team zijn eigen uitdaging. Jimmy Chin en Conrad Anker willen een nieuwe route op de Ulvetanna (2931m) uitstippelen. Savannah Cummins en Anna Pfaff hebben de Holtanna (2650m) op het oog. En Alex Honnold samen met Cedar Wright voeren op niet minder dan dertien verschillende bergen gewaagde speedbeklimmingen uit. Volgens Alex Honnold de gevaarlijkste die hij ooit gedaan heeft.

Meer info op reel-rock.eu

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer