Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Nederlands Studenten Kampioenschap Lead

Op 9 juni zal sportklimmend, studerend Nederland zich weer in grote getalen verzamelen voor het jaarlijkse (Rab) NSK Lead. In de klimhal Neoliet te zal er de hele dag worden geklommen met het doel naar huis te gaan met de felbegeerde titel van Nederlands Studenten Kampioen Lead 2018.

De wedstrijd

Om naar huis te gaan met de titel Nederlands Studenten Kampioen Lead zullen de deelnemers nog het een en ander moeten bewijzen. Als eerste moeten de deelnemers zich tijdens de kwalificaties de finale in weten te klimmen. Maar ook voor de minder harde klimmers is er genoeg te doen: er zullen namelijk rond de twintig kwalificatieroutes worden gebouwd met een niveau variërend tussen de 5a en de 8a!

Nederlands Studenten Kampioenschap Lead in Utrecht. Foto: L.A. van Meijer

Uiteindelijk zal het kaf toch echt van het koren worden gescheiden, en zullen alleen de zes dames en heren die het beste hebben gepresteerd in kwalificatieronde doorgaan naar de finale.

NSK Lead
NSK Lead op 9 juni 2018 in Utrecht. Foto: L.A. van Meijer

Side-events

De ongekende ontspannen sfeer die een NSK altijd heeft, zou ook dit jaar niet gewaarborgd zijn zonder de side-events. Voor de snelheidsduivels, boulderbeukers en vingerhangers staan er een aantal leuke uitdagingen klaar. Zo kan op de speedclimbingroute van Neoliet worden uitgetest of deze supersnelle, hypercompetitieve variant van klimmen dé andere tak van sport blijkt waarin een student uitblinkt. Daarnaast zullen er voor iedereen die de 20m+ boulders toch een beetje lang vindt, of die nog steeds niet heeft uitgevonden hoe zo’n verdomde gordel aan moet, een aantal campusboulders worden geschroefd. Tot slot is er voor de echte beesten een Beastmaker challenge, waar de titel voor “beste hangjongere” nog nooit zo moeilijk verdiend is.

Feest

Na de finale zal er alle ruimte zijn om na te genieten van een mooie dag. Omdat niemand ooit echt genoeg klimmaatjes heeft is dit het perfecte moment om eens een praatje te maken met die ene studente die zo goed hakjes kan leggen, of met die student met die prachtige kuiten. Onder het genot van een speciaalbiertje en de tunes van de DJ kan worden genoten van een passende afsluiting van een mooie dag.

Nsk Lead
Topsport en feest op 9 juni in Utrecht. Foto: Zout Fotografie

Kortom, het zal een fantastische dag worden waarin de studenten kunnen laten zien wat zij in hun mars hebben als beste, sterkste of gezelligste klimmer van Nederland.
De inschrijvingen zijn nog niet gesloten, dus als je mee wilt doen dan kan dat nog! Schrijf je dan in via: nsk.alpenclub.nl. Je kunt het NSK ook volgen op Facebook.

Geen student? Ook dan ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken. En voor de thuisblijvers is er een livestream, zodat je de finale ook vanuit het comfort van je huiskamer niet hoeft te missen. Wie weet tot de negende!

Mountainreporters is sponsor van het NSK Lead 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer