klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Nederlands Studenten Kampioenschap Lead

Op 9 juni zal sportklimmend, studerend Nederland zich weer in grote getalen verzamelen voor het jaarlijkse (Rab) NSK Lead. In de klimhal Neoliet te zal er de hele dag worden geklommen met het doel naar huis te gaan met de felbegeerde titel van Nederlands Studenten Kampioen Lead 2018.

De wedstrijd

Om naar huis te gaan met de titel Nederlands Studenten Kampioen Lead zullen de deelnemers nog het een en ander moeten bewijzen. Als eerste moeten de deelnemers zich tijdens de kwalificaties de finale in weten te klimmen. Maar ook voor de minder harde klimmers is er genoeg te doen: er zullen namelijk rond de twintig kwalificatieroutes worden gebouwd met een niveau variërend tussen de 5a en de 8a!

Nederlands Studenten Kampioenschap Lead in Utrecht. Foto: L.A. van Meijer

Uiteindelijk zal het kaf toch echt van het koren worden gescheiden, en zullen alleen de zes dames en heren die het beste hebben gepresteerd in kwalificatieronde doorgaan naar de finale.

NSK Lead
NSK Lead op 9 juni 2018 in Utrecht. Foto: L.A. van Meijer

Side-events

De ongekende ontspannen sfeer die een NSK altijd heeft, zou ook dit jaar niet gewaarborgd zijn zonder de side-events. Voor de snelheidsduivels, boulderbeukers en vingerhangers staan er een aantal leuke uitdagingen klaar. Zo kan op de speedclimbingroute van Neoliet worden uitgetest of deze supersnelle, hypercompetitieve variant van klimmen dé andere tak van sport blijkt waarin een student uitblinkt. Daarnaast zullen er voor iedereen die de 20m+ boulders toch een beetje lang vindt, of die nog steeds niet heeft uitgevonden hoe zo’n verdomde gordel aan moet, een aantal campusboulders worden geschroefd. Tot slot is er voor de echte beesten een Beastmaker challenge, waar de titel voor “beste hangjongere” nog nooit zo moeilijk verdiend is.

Feest

Na de finale zal er alle ruimte zijn om na te genieten van een mooie dag. Omdat niemand ooit echt genoeg klimmaatjes heeft is dit het perfecte moment om eens een praatje te maken met die ene studente die zo goed hakjes kan leggen, of met die student met die prachtige kuiten. Onder het genot van een speciaalbiertje en de tunes van de DJ kan worden genoten van een passende afsluiting van een mooie dag.

Nsk Lead
Topsport en feest op 9 juni in Utrecht. Foto: Zout Fotografie

Kortom, het zal een fantastische dag worden waarin de studenten kunnen laten zien wat zij in hun mars hebben als beste, sterkste of gezelligste klimmer van Nederland.
De inschrijvingen zijn nog niet gesloten, dus als je mee wilt doen dan kan dat nog! Schrijf je dan in via: nsk.alpenclub.nl. Je kunt het NSK ook volgen op Facebook.

Geen student? Ook dan ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken. En voor de thuisblijvers is er een livestream, zodat je de finale ook vanuit het comfort van je huiskamer niet hoeft te missen. Wie weet tot de negende!

Mountainreporters is sponsor van het NSK Lead 2018

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer