Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Nederlands Studenten Kampioenschap Lead

Op 9 juni zal sportklimmend, studerend Nederland zich weer in grote getalen verzamelen voor het jaarlijkse (Rab) NSK Lead. In de klimhal Neoliet te zal er de hele dag worden geklommen met het doel naar huis te gaan met de felbegeerde titel van Nederlands Studenten Kampioen Lead 2018.

De wedstrijd

Om naar huis te gaan met de titel Nederlands Studenten Kampioen Lead zullen de deelnemers nog het een en ander moeten bewijzen. Als eerste moeten de deelnemers zich tijdens de kwalificaties de finale in weten te klimmen. Maar ook voor de minder harde klimmers is er genoeg te doen: er zullen namelijk rond de twintig kwalificatieroutes worden gebouwd met een niveau variërend tussen de 5a en de 8a!

Nederlands Studenten Kampioenschap Lead in Utrecht. Foto: L.A. van Meijer

Uiteindelijk zal het kaf toch echt van het koren worden gescheiden, en zullen alleen de zes dames en heren die het beste hebben gepresteerd in kwalificatieronde doorgaan naar de finale.

NSK Lead
NSK Lead op 9 juni 2018 in Utrecht. Foto: L.A. van Meijer

Side-events

De ongekende ontspannen sfeer die een NSK altijd heeft, zou ook dit jaar niet gewaarborgd zijn zonder de side-events. Voor de snelheidsduivels, boulderbeukers en vingerhangers staan er een aantal leuke uitdagingen klaar. Zo kan op de speedclimbingroute van Neoliet worden uitgetest of deze supersnelle, hypercompetitieve variant van klimmen dé andere tak van sport blijkt waarin een student uitblinkt. Daarnaast zullen er voor iedereen die de 20m+ boulders toch een beetje lang vindt, of die nog steeds niet heeft uitgevonden hoe zo’n verdomde gordel aan moet, een aantal campusboulders worden geschroefd. Tot slot is er voor de echte beesten een Beastmaker challenge, waar de titel voor “beste hangjongere” nog nooit zo moeilijk verdiend is.

Feest

Na de finale zal er alle ruimte zijn om na te genieten van een mooie dag. Omdat niemand ooit echt genoeg klimmaatjes heeft is dit het perfecte moment om eens een praatje te maken met die ene studente die zo goed hakjes kan leggen, of met die student met die prachtige kuiten. Onder het genot van een speciaalbiertje en de tunes van de DJ kan worden genoten van een passende afsluiting van een mooie dag.

Nsk Lead
Topsport en feest op 9 juni in Utrecht. Foto: Zout Fotografie

Kortom, het zal een fantastische dag worden waarin de studenten kunnen laten zien wat zij in hun mars hebben als beste, sterkste of gezelligste klimmer van Nederland.
De inschrijvingen zijn nog niet gesloten, dus als je mee wilt doen dan kan dat nog! Schrijf je dan in via: nsk.alpenclub.nl. Je kunt het NSK ook volgen op Facebook.

Geen student? Ook dan ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken. En voor de thuisblijvers is er een livestream, zodat je de finale ook vanuit het comfort van je huiskamer niet hoeft te missen. Wie weet tot de negende!

Mountainreporters is sponsor van het NSK Lead 2018

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer