Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Nederlands Studenten Kampioenschap Leadklimmen

Ben jij HBO of WO student en heb jij een passie voor sportklimmen? Dan is het Nederlands Studenten Kampioenschap Lead echt iets voor jou!

NSK Lead 2018, 9 juni 2018 in Utrecht. Foto: L.A. van Meijer

Op 9 juni 2018 zullen studenten uit het hele land het tegen elkaar opnemen in speciaal voor deze wedstrijd gebouwde routes. De beste klimmers maken kans op vette prijzen. Klimhal Neoliet in Utrecht is de arena waar deze strijd zal plaatsvinden. Deze nieuwe hal ligt centraal in Nederland en daarom worden er deelnemers vanuit alle windstreken verwacht.


Leadklimmen of ‘routeklimmen’ is het met touw (voor)klimmen van routes tot een hoogte van ongeveer twintig meter. Bij wedstrijden bepalen voornamelijk tactiek, techniek, inzicht en uithoudingsvermogen het eindresultaat. De klimmer die het hoogst in de route komt wint.


NSK Lead
Poster NSK Lead 2018

Kwalificaties en side-events

In de middag zullen de kwalificaties plaatsvinden en de side-events. Tijdens de kwalificaties klim je zo veel mogelijk moeilijke routes om punten te verzamelen. Het puntensysteem van het NSK is het gebruikelijke wedstrijdsysteem van de NKBV.

Behalve klimmen zijn er in de middag ook side-events waarmee punten te verdienen zijn. Denk hierbij aan de Beastmaker Challenge of de Campus Wedstrijd, maar er zijn ook meer ludieke events waar je punten kunt verdienen.

De Finale en het feest

Na het avondeten is het dan tijd voor de finale en tot slot de prijsuitreiking. Er zijn prijzen te winnen voor zowel het klimmen als voor de side-events, dus ook die iets mindere klimmers kunnen zeker in de prijzen vallen. Als al het klimgeweld voorbij is, dan is er genoeg mogelijkheid om de verzuurde spieren los te maken op het finalefeest. Tot in de late uurtjes zal de DJ ervoor zorgen dat iedereen zijn laatste beetje energie kan opdansen.

NSK Lead
Deelnemers in actie. Foto: L.A. van Meijer

Als verantwoordelijke sporters wil de NSK Alpenclub natuurlijk niet dat je na een aantal alcoholische versnaperingen nog in je auto gaat stappen of dat je je trein mist.. Daarom bieden ze de mogelijkheid om na het feest in de klimhal te overnachten. Vergeet daarom zeker je matje en je slaapzak niet.

Inschrijven

Heb je interesse om deel te nemen aan dit evenement, schrijf je dan in op nsk.alpenclub.nl/inschrijven/deelnemers-2/. Hier staan ook de precieze deelname-eisen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om mee te doen, wanneer je net bent afgestudeerd. Ook is het NSK nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen deze dag tot een groots succes te maken. Meld je hier aan als vrijwilliger.

De promovideo

Mountainreporters.com is sponsor van het NSK Lead 2018


Kijk voor meer informatie op de NSK website of op Facebook.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer