ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

De top bereikt

Door: Bart Baars

Afgelopen maandag, 28 mei, hebt ik met succes Denali beklommen! Met 6140 meter is Denali de hoogste berg van Noord-Amerika. En één van de 7-Summits. Op het moment van schrijven is het aantal klimmers dat de top bereikt ruim onder de 30%.

Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud

Met een expeditie van 9 klimmers en 3 gidsen hebben we er 14 dagen over gedaan om te top de bereiken. Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud. Gelukkig hebben we efficiënt gebruik kunnen maken dat de goede dagen om te klimmen en de slechte dagen om te rusten.

Onderweg naar de top. In goed weer!
Onderweg naar de top. In goed weer!

Na een mislukte poging in 2017, is het na 2,5 jaar voorbereiden, trainingen en plannen eindelijk gelukt! Een van mijn dromen is in vervulling gegaan en dit succes brengt mij een stapje dichter bij mijn ultieme droom, het beklimmen van alle 7-Summits.

Denali Nigor
Mijn expeditietent van NIGOR in de sneeuw in het basecamp. Foto: Bart Baars

Verwacht binnenkort een uitgebreid verslag van mijn beklimming. Nu eerst de reis naar huis en bijkomen van de inspanning!


Lees hier ook mijn andere artikelen


Mountainreporters is een van de sponsors van mijn expedities. Wil jij ook een van mijn expedities sponsoren? Neem contact op met Edwin (edwin@mountainreporters.com)

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.