Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De top bereikt

Door: Bart Baars

Afgelopen maandag, 28 mei, hebt ik met succes Denali beklommen! Met 6140 meter is Denali de hoogste berg van Noord-Amerika. En één van de 7-Summits. Op het moment van schrijven is het aantal klimmers dat de top bereikt ruim onder de 30%.

Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud

Met een expeditie van 9 klimmers en 3 gidsen hebben we er 14 dagen over gedaan om te top de bereiken. Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud. Gelukkig hebben we efficiënt gebruik kunnen maken dat de goede dagen om te klimmen en de slechte dagen om te rusten.

Onderweg naar de top. In goed weer!
Onderweg naar de top. In goed weer!

Na een mislukte poging in 2017, is het na 2,5 jaar voorbereiden, trainingen en plannen eindelijk gelukt! Een van mijn dromen is in vervulling gegaan en dit succes brengt mij een stapje dichter bij mijn ultieme droom, het beklimmen van alle 7-Summits.

Denali Nigor
Mijn expeditietent van NIGOR in de sneeuw in het basecamp. Foto: Bart Baars

Verwacht binnenkort een uitgebreid verslag van mijn beklimming. Nu eerst de reis naar huis en bijkomen van de inspanning!


Lees hier ook mijn andere artikelen


Mountainreporters is een van de sponsors van mijn expedities. Wil jij ook een van mijn expedities sponsoren? Neem contact op met Edwin (edwin@mountainreporters.com)

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer