klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De top bereikt

Door: Bart Baars

Afgelopen maandag, 28 mei, hebt ik met succes Denali beklommen! Met 6140 meter is Denali de hoogste berg van Noord-Amerika. En één van de 7-Summits. Op het moment van schrijven is het aantal klimmers dat de top bereikt ruim onder de 30%.

Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud

Met een expeditie van 9 klimmers en 3 gidsen hebben we er 14 dagen over gedaan om te top de bereiken. Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud. Gelukkig hebben we efficiënt gebruik kunnen maken dat de goede dagen om te klimmen en de slechte dagen om te rusten.

Onderweg naar de top. In goed weer!
Onderweg naar de top. In goed weer!

Na een mislukte poging in 2017, is het na 2,5 jaar voorbereiden, trainingen en plannen eindelijk gelukt! Een van mijn dromen is in vervulling gegaan en dit succes brengt mij een stapje dichter bij mijn ultieme droom, het beklimmen van alle 7-Summits.

Denali Nigor
Mijn expeditietent van NIGOR in de sneeuw in het basecamp. Foto: Bart Baars

Verwacht binnenkort een uitgebreid verslag van mijn beklimming. Nu eerst de reis naar huis en bijkomen van de inspanning!


Lees hier ook mijn andere artikelen


Mountainreporters is een van de sponsors van mijn expedities. Wil jij ook een van mijn expedities sponsoren? Neem contact op met Edwin (edwin@mountainreporters.com)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer