Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De top bereikt

Door: Bart Baars

Afgelopen maandag, 28 mei, hebt ik met succes Denali beklommen! Met 6140 meter is Denali de hoogste berg van Noord-Amerika. En één van de 7-Summits. Op het moment van schrijven is het aantal klimmers dat de top bereikt ruim onder de 30%.

Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud

Met een expeditie van 9 klimmers en 3 gidsen hebben we er 14 dagen over gedaan om te top de bereiken. Zo vroeg in het seizoen is het weer nog onstabiel en regelmatig koud. Gelukkig hebben we efficiënt gebruik kunnen maken dat de goede dagen om te klimmen en de slechte dagen om te rusten.

Onderweg naar de top. In goed weer!
Onderweg naar de top. In goed weer!

Na een mislukte poging in 2017, is het na 2,5 jaar voorbereiden, trainingen en plannen eindelijk gelukt! Een van mijn dromen is in vervulling gegaan en dit succes brengt mij een stapje dichter bij mijn ultieme droom, het beklimmen van alle 7-Summits.

Denali Nigor
Mijn expeditietent van NIGOR in de sneeuw in het basecamp. Foto: Bart Baars

Verwacht binnenkort een uitgebreid verslag van mijn beklimming. Nu eerst de reis naar huis en bijkomen van de inspanning!


Lees hier ook mijn andere artikelen


Mountainreporters is een van de sponsors van mijn expedities. Wil jij ook een van mijn expedities sponsoren? Neem contact op met Edwin (edwin@mountainreporters.com)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer