Advertentie
Tsjechië
Avontuurlijk Tsjechië. Klik hier voor meer informatie!

Trolltunga, wie kent het niet? Een rotsformatie gelegen in Noorwegen boven het meer Ringedalsvatnet. Het bijzondere is dat rots ongeveer 350 meter boven het meer hangt in horizontale positie. Je hebt er vast en zeker wel eens via sociale media een fotootje van voorbij zien komen want het is dé plek voor de perfecte vakantiefoto.

Mountainreporters Karin en Ilse op de Trolltunga (foto: Ilse en Karin)

De keerzijde…

Wanneer je een foto ziet van Trolltunga wekt het de indruk dat je helemaal in je eentje op een verlaten plek staat ver van de bewoonde wereld vandaan. Maar helaas, Trolltunga wordt werkelijk waar overspoeld door toeristen. Het blijkt dat er lange wachtrijen staan en dat er zelfs rommel rondslingert op deze hotspot. Je moet ongeveer een uur wachten voor je een foto kan nemen, zelfs op het einde van het seizoen. De enige manier om in alle rust te genieten van deze magische plek is om 06.00 uur in de ochtend verteld een teleurgestelde reiziger op Tripadvisor.

Het is even wachten op je beurt

En toch blijft het adembenemend mooi

Natuurlijk kennen we dit fenomeen ook op vele andere hotspots in de wereld. Laat je dan ook vooral niet tegenhouden om deze toch wel magische plek eens te gaan bezoeken. Je klimt vanop zeeniveau naar een rotsachtig plateau, waar je een overweldigend uitzicht hebt over het meer en over de omliggende bergen. Trolltunga is een hele bijzondere rots en als je er bovenop zit voel je je echt de koning te rijk!!

Mountainreporters Ilse en Karin hebben zelf deze plek bezocht en er uit eigen ervaring een mooi verslag over geschreven. Lees hier het reisverslag van Karin en Ilse.


Bekijk hier alle artikelen over Noorwegen


 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Advertentie

Askja Reizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in