Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Had ik nu die linker of die rechter lime-groene geklommen vorige week? Voor wie traint in de klim- of boulderhal of juist voor wie buiten in de natuur zijn klimvaardigheden bijspijkert, is het onbegonnen werk om te onthouden wat je precies waar, in hoeveel pogingen en wanneer hebt geklommen.

Klim appsNatuurlijk kun je je voortgang bijhouden in je papieren topo. Maar hoe handig is het als je al je trainingsvoortgang, maar ook routes en actuele info in je telefoon hebt? In dit artikel vind je een greep uit het trainings- en klimapps aanbod.

1. Climbz

De ClimbZ app is een Nederlandstalige klimapp voor alle ‘touw-helden’, ‘boulder-freaks’ en ‘pof-verslaafden’. Met de app kun je je eigen klim-en trainingsprestaties bijhouden. Met behulp van geïndividualiseerde statistieken identificeer je eenvoudig je sterke punten en de vaardigheden waar je nog aan moet werken. Stem hier vervolgens je training op af en houd je vooruitgang van dag tot dag bij.

Maak een connectie met je vrienden, klimpartners, je favoriete klimhallen en routebouwers. Zo blijf je altijd op de hoogde van het laatste nieuws. En wil jij weten hoe goed je echt bent? Ga dan de strijd aan met andere klimmers en klim op de ranglijst van het klassement.

Download Climbz via de App Store of Google Play.

2. Beastmaker

Een tweede handige trainingsapp is Beastmaker, naar het gelijknamige trainingsbord voor je vingers dat je in boulderhallen en boven deurposten vindt. In de app vind je een aantal voorgeprogrammeerde trainingen om het bord zo optimaal mogelijk te gebruiken. Heb je zelf al een trainingsschema? Dan voorziet de app je van muziek waarop je je work-out kunt timen.

Natuurlijk is er daarnaast een functie waarin je je vooruitgang kunt meten en opslaan en krijg je algemeen vingerbordadvies met praktische do’s en don’ts. Een must-have voor iedereen die de Beastmaker gebruikt om sterker te worden in de vingers.

Download Beastmaker via de App Store of Google Play.

3. Vertical life

Informatie en topo’s van duizenden sportklim, multipitch- en bouldergebieden. Daarnaast werken ook klim- en boudlerhallen in Duitsland, Oostenrijk en Italië samen met de Vertical life app. De app is ontwikkeld in samenwerking met lokale beheerders van klimgebieden en auteurs van klimgidsen (waaronder Panico, Filidor en vele meer).

Beschikbare klimgebieden
Kalymnos (GR), Griekenland (GR), Finale Ligure (I), Oltre Finale (I), Arco (I), Zuid-Tirol (I), Dolomieten (I, AT), Frankenjura (D), Ost-Bayern (D), Ostalb (D), Hoch im Norden (D), Bayerische Alpen (D), Uracher Alb (D), Donautal (D), Lenninger Alb (D), Blautal (D), Amalfi (I), Palinuro (I), Sperlonga (I), Lumignano (I), Erto (I), Sicilië – San Vito lo Capo (I), Sardinië – Cala Gonone (I), Tyrol (AT), Zillertal (AT), Osp & Misja Pec (SL), Cordillera Cantábrica (ES) en vele meer.

Beschikbare bouldergebieden
Magic Wood (CH), Zillertal (AT), Sustenpass/Steingletscher (CH), Allgäu (D), Silvapark (AT), Val di Mello (I), Daone (I), Arco – Passo San Giovanni (I), Zuid-Tirol (I), Tumpen (AT), Alpen en Bloc 1, Cresciano (CH), Albarracín (ES), Hoyamoros (ES), Candelario (ES).

Multipitch
Yosemite Free Climbs (US)

Klimhallen
Café Kraft Nurmberg (D), Bergstation Telfs (AT), Vertikale Brixen (I), Boulderbar Salzburg (AT), Cube Kletterzentrum (D), Kletterzentrum Bruneck (I).

Verbind met vrienden en markeer je geklommen routes. Kom jij bovenaan in de Local Hero Ranking?

Download Vertical life via de App Store of Google Play.

4. 27 Crags

Ontdek rotsklimgebieden van meer dan 90 landen. 27 Crags telt foto’s, routebeschrijvingen en topo’s van meer dan 10.000 klimgebieden wereldwijd met ruim 190.000 routes. Een pre aan deze app is dat je als Premium gebruiker de topo’s offline kunt downloaden voor wanneer je in een internetluwe omgeving klimt. Met de GPS-tool vind je eenvoudig je weg naar het begin van de route.

Voeg zelf topo’s toe door je foto’s te uploaden en route’s in te tekenen en deel je geklommen routes met je vrienden. Maak een to-do-list en check de laatste info bij het gebied van je keuze. Is het misschien tijdelijk gesloten? Je vindt het in de 27 Crags app.

Download 27 Crags via de App Store of Google Play.

In de categorie veelbelovend: TopLogger

TopLogger is een spiksplinternieuwe gratis app waarin je je indoor beklimmingen kunt loggen. Zowel voor boulderen als voor routeklimmen. Bekijk wat je hebt getopt en wat je nog wil/moet klimmen. Krijg inzicht in je progressie en niveau. Wanneer er een nieuw circuit is gebouwd, stuurt je app je daar een update van!

Op het moment al vijftien Nederlandse boulderhallen aangesloten bij TopLogger. Bekijk op de website of jouw boulderhal er al bij staat!

Download TopLogger via de App Store of Google Play.

Bron: nkbv.nl/kenniscentrum/


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • Een van de 'Schäferwagens'.
  Outdoor avonturen op treinafstand: fotoverslag
  Outdoor avonturen op treinafstand! Het...
 • In mijn sas op de Hohenneuffen rots. Foto: Hannah Sophia, Purpose Lab
  Reisverslag Duitsland | Op avontuur in de Schwäbische Alb
  Op avontuur in de Schwäbische...
 • Sluit je aan bij de NKBV en ontvang een Sea to Summit cadeau
  Sluit je aan bij de...
 • croagh patrick
  Reisverslag Croagh Patrick: Mijn beklimming van Ierland's heiligste berg
  Croagh Patrick: Ierland's heiligste berg Een...

 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in