Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het weer was slecht, veel sneeuw en harde wind

Vooraf wist iedereen het al, de beklimming van de Kangchenjunga (’s werelds op twee na hoogste berg) is lastig, zeer lastig. Met veel respect en bewondering begonnen we bij Mountainreporters dan ook aan onze reportages over de inspirerende expeditie van Wilco van Rooijen en zijn team naar de top van deze onbedwingbare berg.

Wilco van Rooijen
Zo mooi is de Kangchenjunga op afstand. Foto: Sjors Ruijter

Afgelopen week hoorden we van Wilco dat – als gevolg van de uitzonderlijk slechte weersomstandigheden – de expeditie moest worden afgebroken. Dat is aan de ene kant slecht nieuws, maar ook een beslissing die getuigt van grote verantwoordelijkheid naar jezelf, de teamleden en de achterblijvers thuis.

“We hebben het basiskamp verlaten, afscheid genomen van een prachtige, indrukwekkende berg”

Vandaag heeft het TeamWilco afscheid genomen van het basiskamp en van Wilco ontvingen we de onderstaande woorden:

“Onze toppoging is helaas niet gelukt. Het weer was slecht, veel sneeuw en harde wind.
We hebben kamp 3 en kamp 2 kunnen afbreken en alle materialen mee terug genomen in een lood- en loodzware rugzak. We hebben het basiskamp verlaten, afscheid genomen van een prachtige, indrukwekkende berg! Nu teruglopen (waarschijnlijk zeven dagen) en dan met een jeep, een binnenlandse vlucht naar Kathmandu en dan naar huis. Vanuit Kathmandu komt er een uitgebreid verslag.”

Puja Kanchenjunga
Team Wilco van Rooijen bij de Puja, een paar weken geleden. Foto: TeamWilco.nl

Wij wensen Wilco en zijn team een goede en mooie reis terug en hopen hem nog even kort te kunnen spreken voor wij zelf vertrekken naar Peru in juni.


Lees hier eerdere artikelen over #Kangchenjunga2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Reizen naar het Hoge Noorden

Ontdek deze zomer Het Hoge Noorden

Bezoek indrukwekkende fjorden en de Noordkaap. Spot walvissen, rendieren en beren. Ervaar de Middernachtzon. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven. Lees meer

Win een vakantie naar SalzburgerLand

Win een vakantie naar SalzburgerLand

Doen nu mee met de win-actie en maak kans op een van de vier zomervakanties naar SalzburgerLand in Oostenrijk. Geniet van ongerepte natuur en de pure schoonheid van de bergen. Klik hieronder en win! Doe mee!

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking heeft een dekkingsperiode van 60 aaneengesloten dagen en biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. Opsporing, redding en repatriëring worden vergoed, wanneer en waar ook ter wereld. Ideaal voor de avontuurlijke bergsporter. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer