Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het weer was slecht, veel sneeuw en harde wind

Vooraf wist iedereen het al, de beklimming van de Kangchenjunga (’s werelds op twee na hoogste berg) is lastig, zeer lastig. Met veel respect en bewondering begonnen we bij Mountainreporters dan ook aan onze reportages over de inspirerende expeditie van Wilco van Rooijen en zijn team naar de top van deze onbedwingbare berg.

Wilco van Rooijen
Zo mooi is de Kangchenjunga op afstand. Foto: Sjors Ruijter

Afgelopen week hoorden we van Wilco dat – als gevolg van de uitzonderlijk slechte weersomstandigheden – de expeditie moest worden afgebroken. Dat is aan de ene kant slecht nieuws, maar ook een beslissing die getuigt van grote verantwoordelijkheid naar jezelf, de teamleden en de achterblijvers thuis.

“We hebben het basiskamp verlaten, afscheid genomen van een prachtige, indrukwekkende berg”

Vandaag heeft het TeamWilco afscheid genomen van het basiskamp en van Wilco ontvingen we de onderstaande woorden:

“Onze toppoging is helaas niet gelukt. Het weer was slecht, veel sneeuw en harde wind.
We hebben kamp 3 en kamp 2 kunnen afbreken en alle materialen mee terug genomen in een lood- en loodzware rugzak. We hebben het basiskamp verlaten, afscheid genomen van een prachtige, indrukwekkende berg! Nu teruglopen (waarschijnlijk zeven dagen) en dan met een jeep, een binnenlandse vlucht naar Kathmandu en dan naar huis. Vanuit Kathmandu komt er een uitgebreid verslag.”

Puja Kanchenjunga
Team Wilco van Rooijen bij de Puja, een paar weken geleden. Foto: TeamWilco.nl

Wij wensen Wilco en zijn team een goede en mooie reis terug en hopen hem nog even kort te kunnen spreken voor wij zelf vertrekken naar Peru in juni.


Lees hier eerdere artikelen over #Kangchenjunga2018


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer