Win een Julbo Vermont Classic mountaineering zonnebril

Door Edwin Hagenouw

Begin september reed ik ruim een week door de IJslandse wildernis. Normaal gesproken kenmerkt deze periode zich voor een serieus intrekkende herfst. Maar wij hadden geluk met enorm veel zonne-uren op vrijwel elke reisdag. Voldoende tijd dus om onze nieuwe zonnebrillen van onze nieuwe sponsor Julbo Eyewear te testen.

De Vermont Classic op testreis op IJsland

Zelf had ik, na een grondig doorlichten van de collectie, gekozen voor de Julbo Vermont. Ik had deze bril eerder in de bioscoop voorbij zien komen. Een van mijn grote filmhelden, Morgan Freeman, droeg deze bril in de kaskraker ‘Oblivion’.

Morgan Freeman met Julbo Vermont in Oblivion

Een product met geschiedenis dus. En misschien heb je het al eerder gemerkt in mijn verhalen, daar houd ik van. Het zal ook wel met de leeftijd te maken. Mijn geboortejaar is 1966, terwijl de Vermont Classic het levenslicht zag in 1950. In perspectief: dat is slechts vijf jaar na de tweede wereldoorlog, dertien jaar voor de moord op JFK en negentien jaar voor de eerste man op de maan.

Geschiedenis

Bedenker van de allereerste gletsjerbril is Jules Baud (spreek uit: Julbo). Met de door hem opvallende bril met knalblauwe glazen veroverde hij de wereld van bergbeklimmers en bergwandelaars. Dit speelde allemaal in het jaar 1888, het jaar waarin Picasso zijn zevende verjaardag vierde en twee jaar voor de dood van Vincent van Gogh. Best lang geleden dus.

Lunettes de Glacier van Jules Baud

De Vermont Classic revolutie

Julbo bracht een revolutie teweeg in de markt met de introductie van de “Vermont”, bergbeklimmers konden nu toppen beklimmen met de juiste oogbescherming. Deze “gletsjer” zonnebril markeerde het begin van de gloriejaren van het klimmen.

Toen ook rocksterren en filmacteurs en klimmers deze zonnebril omarmden werden ze al snel een collector’s item

Bergbeklimmers gingen op weg naar de hoogste toppen ter wereld en droegen daarbij de Vermont. Toen ook rocksterren en filmacteurs en klimmers deze zonnebril omarmden werden ze al snel een collector’s item.

Julbo vandaag

Vandaag de dag is Julbo nog steeds een van de grote onafhankelijke leveranciers van zonnebrillen, met name voor actieve sporters en reizigers. Daarnaast heeft Julbo ook een sterke collectie in skibrillen en -helmen.

WIN-ACTIE: Win een Julbo Vermont Classic (m/v)

Wil jij een Julbo Vermont Classic winnen? Dat kan als lezer en volger van Mountainreporters! Doe nu mee met onze win-actie, dat kan tot en met 15 oktober 2019. Daarna hoor je gelijk of jij hebt gewonnen.

Meedoen is, zoals je van ons gewend bent, buitengewoon eenvoudig. Doorloop de onderstaande drie stappen en je doet mee! Sommige deelnemers vergeten wel eens een van de stappen, maar dan val je helaas niet in de prijzen.

  1. Deel deze actie op Facebook. Klik hier!
  2. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Klik hier!
  3. Like onze Facebookpagina. Klik hier!

Deze zonnebril heeft een kleine pasvorm en wordt gedragen door vrouwen en mannen.


Bekijk hier de totale collectie van Julbo. Online bestellen kan ook!


één reactie op “Win een fantastische Julbo Vermont Classic klimmers zonnebril”

  • m chen
    7 oktober 2019 at 12:48

    1. en 3. uitgevoerd maar onder ander mailadres, 2. reeds lid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.