klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Tsjechië telt de meeste boomkroonpaden ter wereld

Wie dacht dat een boomkroonpad saai is, heeft het mis. In Tsjechië bestaan een aantal spectaculaire boomkroonpaden. Het is het land met de meeste boomkroonpaden ter wereld! Sinds kort is heeft het er een nieuw indrukwekkend pad bij. Tsjechië heeft inmiddels 350 uitzichttorens en kent spectaculaire bouwwerken. Nu heeft het ook een pad die ondergronds begint: ‘Stezka Korunami Stromů’. Deze vind je aan de rand van het plaatsje Janské Lázne, ook wel bekend als skiresort. Het pad bestaat onder andere uit een loopbrug die je langs de boomtoppen leidt naar de observatieruimte waar je een schitterend 360 graden uitzicht hebt over het Reuzengebergte.

boomkroonpad
boomkroonpad Stezka Korunami Stromu bij Janské Lázne

Hoogste en langste boomkroonpad in Janské Lázne.

In 2012 werd het eerste boomkroonpad geopend in Tsjechië, in Lipno om precies te zijn. Het pad was meteen een groot succes. In december 2015 kwam er een bijzonder pad bij. In Dolní Morava. De uitzichttoren van dit pad bevindt zich vaak in de wolken. Nu is het de beurt aan Stezka Korunami Stromu bij Janské Lázne. De hoogste en langste van allemaal.

Boomkroonpad in Dolni Morava
Boomkroonpad in Dolni Morava

Europees record

De loopbrug van het boomkroonpad bevindt zich op 24 meter hoogte en is met zijn lengte van 1511 meter meteen de langste van heel Europa. Tijdens het wandelen word je geïnformeerd over de floor en fauna van het gebied. Het pad breekt niet alleen het record van langste boomkroonpad, de observatietoren is 45 meter hoog en breekt het hoogterecord in Tsjechië aan gruzelementen. Het is namelijk de hoogste observatietoren in het land. Vanaf de toren is er een geweldig uitzicht over de 150 jaar oude bomen van Krkonose. Mocht je op zoek zijn naar meer sensatie dan kan je de reusachtige glijbaan van 50 meter vanaf de top naar de grond nemen. Het is ook mogelijk om dezelfde route terug te lopen.

Glijbaan boomkroonpad
De 50 meter lange Glijbaan van het boomkroonpad Stezka Korunami Stromu bij Janské Lázne

Uniek

Je zou zeggen dat boomkroonpaden zich alleen in de lucht bevinden, deze niet dus. Dit pad begint op zo’n 5 meter onder de grond. Hier worden bezoekers geïnformeerd over de verschillende diersoorten die in het Reuzengebergte leven en het wortelsysteem van de bomen. Dit is uniek in de wereld.

Toegankelijk

Sinds juli 2017 kunnen ook rolstoelgebruikers genieten van het schitterende uitzicht over het Reuzengebergte. Het pad kost 8.50 euro voor volwassenen, kinderen van 3 t/m 14 betalen 7 euro. Het pad is bereikbaar met een kabelbaan, bus, fiets of wandelend en is het gehele jaar geopend. Behalve op 24 december.

Boomkroonpad in eigen land

Nederland kent het boomkroonpad in Drouwen vlakbij Borger. (Drenthe). Over smalle bospaden loop je hoog in de lucht tussen de toppen van de bomen. Op het hoogste punt heb je uitzicht over het bos. Leuk is het voor kinderen want er zijn diverse routes met speurtochten uitgestippeld. De prijs voor volwassenen is 4,50. Kinderen t/m 12 jaar 2.25. Het is wel een kleintje vergeleken met Tsjechië.

bron: www.stezkakorunamistromu.cz/en/
bron:www.czechtourism.com

Lees hier het reisverslag van Saskia over haar avonturen in Tsjechië in de winter

Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer